Minden amit tudnod kell a járványügyi szabályozásokról a Partiumi Magyar Napokon

2021. augusztus 11., szerda

A járványhelyzet fokozatos javulása ellenére, a kormány augusztus 5-i ülésén a veszélyhelyzet további 30 nappal való meghosszabbításáról döntött. Ennek megfelelően továbbra is érvényben maradnak a járvány terjedését fékezni hivatott intézkedések, a 20. Partiumi Magyar Napokat e szabályok betartásával kell megszervezzük.

Az érvényben lévő szabályok értelmében a Partiumi Magyar Napok keretében szervezett nagykoncerteken való részvétel, minden 16 évnél idősebb résztvevőnek a következő feltételek mellett lehetséges:

  1. 10 napnál régebbi oltási igazolással

  2. 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel

  3. 24 óránál nem régebbi negatív antigén teszttel

  4. a koronavírus-megbetegedésből kigyógyultak esetén minimum 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással

  5. a koncertek helyszínein (Kossuth-kert és Megyei Múzeum előtti tér) lehetőség lesz gyorsteszt elvégzésére, amely a résztvevőket a PMN programjainak 24 órás látogatására jogosítja fel

  6. Az érvényes oltási igazolással, a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, valamint a koronavírus-megbetegedésen átesett igazolással rendelkező személyek karszalagot kapnak, amely viselésével szabadon beléphetnek a Partiumi Magyar Napok minden programjára. A gyorsteszttel rendelkező résztvevők ideiglenes karszalagot kapnak, amelyek 24 órán át érvényesek

A PMN tovbbái programjain, azaz a Tűzoltótoronynál, a Kossuth-kerti Zsuzsi színpadnál és más kisebb kül- és beltéri kulturális eseményen, amelyeken 1000 főnél kevesebb résztvevő lesz, nem szükséges oltási igazolás vagy koronavírus teszt, ezek bárki számára szabadon látogathatók. A programokon való részvételt lázmérés és kézfertőtlenítés előzi meg, a bel- és kültéri rendezvényeken a védőmaszk viselése kötelező.

Le lesz zárva a Kossuth-kert?

Nem, csak a színpadok előtti terület lesz karszalag köteles.

Kell regisztrálni a Zorán koncertre?

Nem. A Szatmár Megyei Múzeum előtti téren megtartott események (Zorán koncert, Sissi, a magyarok királynéja c. operett) egyikére sem lesz előregisztráció, viszont a színpad előtti rendezvénytérre csak karszalaggal lehet belépni.

Magyarországon kaptam oltást, részt vehetek a koncerteken?

Igen. A Partiumi Magyar Napok rendezvényei magyarországi védettségi kártyával és európai védettségi igazolvánnyal egyaránt látogathatók.

Arra kérünk minden olyan résztvevőt, akik a helyszíni gyorsteszt elvégzésével vennének részt a koncerteken, hogy lehetőség szerint érkezzenek korábban a torlódás elkerülése érdekében. A teszt sátor már az események előtt 2 órával elérhető lesz mindenki számára. A gyorstesztek elvégzése önköltség alapú.

A különböző szabályok és óvintézkedések egymás biztonságának és egészségének megóvása érdekében történik, a törvényi előírásoknak megfelelően. Minden résztvevő megértését és türelmét kérjük. Találkozunk augusztus 18. és 22. között a 20. Partiumi Magyar Napokon!