Informații utile despre reglementările epidemiologice în vigoare pe durata Zilelor Culturale Partium

2021. august 11., miercuri

În ciuda îmbunătățirii treptate a situației epidemiologice, guvernul a decis în ședința din 5 august să prelungească starea de urgență cu încă 30 de zile. Drept consecință, vor rămâne în vigoare măsurile de prevenire a răspândirii epidemiei, astfel, cea de-a 20-a ediție a Zilele Culturale Partium va fi organizată în conformitate cu regulile impuse de guvern.

Conform normelor în vigoare, participarea la concerte de amploare organizate în cadrul Zilelor Culturale Partium este posibilă, pentru toți participanții cu vârsta de peste 16 ani, cu următoarele condiții:

  1. certificat de vaccinare mai vechi de 10 zile

  2. test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore

  3. test antigen negativ obținut în ultimele 24 de ore

  4. în cazul celor care s-au recuperat recent după infectarea cu coronavirus, prezentarea unui certificat eliberat cu cel puțin 15 zile înainte, dar nu mai vechi de 180 de zile de la vindecare

  5. la locația concertelor (Grădina Romei și piața din fața Muzeului Județean Satu Mare) va exista posibilitatea efectuării unor teste rapide care va oferi dreptul de a participa la evenimente pe un interval de timp de 24 de ore

  6. persoanele cu un certificat de vaccinare valabil, un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore sau certificat de vindecare de coronavirus vor primi o brățară, care va permite intrare liberă la toate evenimentele Zilelor Culturale Partium. Participanții cu test rapid vor primi o brățară temporară valabilă timp de 24 de ore.

La celelalte evenimente ale Zilelor Culturale Partium, mai exact cele organizate la Turnul Pompierilor, la scena Zsuzsi din Grădina Romei și alte evenimente culturale indoor și outdoor cu participarea a sub de 1000 de persoane, nu este necesar certificatul de vaccinare și nici testul negativ. Participarea la evenimente va fi precedată de luarea temperaturii și igienizarea mâinilor, iar purtarea unei măști de protecție va fi obligatorie atât la evenimentele indoor, cât și cele outdoor.

Va fi restricționată intrarea în Grădina Romei?

Nu, doar spațiul amenajat în fața scenei va fi accesibil doar celor cu brățară.

Trebuie anunțată anticipat prezența la concertul Zorán?

Nu. Evenimentele desfășurate în parcul din fața Muzeului Județean Satu Mare (concertul Zorán, spectacolul „Sissi, regina maghiarilor”) nu necesită rezervare anticipată, însă în zona rezervată auditoriului intrarea va fi accesibilă doar posesorilor de brățări.

Pot participa la eveniment cei vaccinați în Ungaria?

Da. Evenimentele Zilelor Culturale Partium pot fi vizitate atât cu un card de vaccinare maghiar, cât și cu un card de vaccinare european.

Rugăm toți participanții care doresc să beneficieze de testare rapidă la fața locului să ajungă din timp la locație pentru a evita aglomerația. Cortul de testare va sta la dispoziția vizitatorilor cu 2 ore înainte de începerea evenimentelor. Testele rapide sunt efectuate contra cost.

Respectarea acestor reguli sunt necesare pentru a ne proteja reciproc sănătatea și au fost stabilite în conformitate cu dispozițiile legale. Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere. Ne întâlnim în perioada 18-22 august la cea de-a 20-a ediție a Zilelor Culturale Partium!