Üzletembertalálkozót tartott az RMKT

2021. augusztus 18., szerda

A Partiumi Magyar Napok nulladik napján szervezett üzletembertalálkozót a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Szatmárnémeti szervezete, amelyen – ápolva a hagyományokat – most is meghatározó helyi magyar vállalkozók találkoztak a közigazgatás képviselőivel, illetve a közösséget Bukarestben képviselő választott tisztségviselőkkel.

Simon Attila, a szatmárnémeti RMKT elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kereskényi Gábor polgármester és Pataki Csaba megyei tanácselnök mondott köszöntőt. Abban mindannyian egyetértettek, hogy az ilyen találkozók fontosak, és akár gyakrabban is sort kellene keríteni ezekre, amelyeken az üzleti szféra képviselői és a vezető köztisztviselők kicsit kötetlenebb hangnemben beszélhetnek a fejlesztésekről, de a felmerülő problémákról is. Gondokból pedig akad bőven, hiszen az utóbbi évben a koronavírus-világjárvány, illetve az azt követő drágulások alaposan megnehezítették a vállalkozások működését.

Az üzleti élet képviselői nem fukarkodtak a kérdésekkel: az elmúlt hónapokban tapasztalt, a várost vagy a megyét érintő fejlesztésekkel kapcsolatban is érdeklődtek, de saját tapasztalataikat is megosztották, illetve felhívták a figyelmet őket bosszantó ügyekre is. A kérdésekre a polgármester és a megyei tanácselnök mellett Turos Lóránd Szenátor, Magyar Lóránd parlamenti képviselő, Kovács Máté megyemenedzser és Maskulik Csaba városmenedzser válaszolt.

A PMN nulladik napja lévén, a szervezők köszönetet mondtak a vállalkozóknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre idén sem a rendezvénysorozat. Az elmúlt húsz évben sok szatmári vállalkozó fogott össze, hogy ez a hagyomány életben maradjon.

A találkozót követően egy-egy pohár bor mellett folytatódott immár valóban kötetlen formában a párbeszéd, melyet mindkét fél nagyon hasznosnak tartott.