Köszönet a támogatóknak, köszönet a résztvevőknek!

2021. szeptember 10., péntek

Izgalmas helyszínek, változatos stílusok, programok tucatja: a járványhelyzet közepette is méltó módon ünnepelte, augusztus 18. és 22. között a Partiumi Magyar Napok 20. évét.

Bár az idei évben a koronavírus okozta járványhelyzet miatt kiemelt figyelmet és óvatosabb előkészületet igényelt a szervezők részéről a PMN lebonyolítása, mégis, a nagy számú közönség, a hangulat, a visszajelzések mind azt igazolják, hogy  sikeres volt a 20. Partiumi Magyar Napok.

Büszkén mondhatjuk, hogy az idei, jubileumi PMN programját ismét az igényesség jegyében állt össze, figyelve a részletekre, megújulva mégis megőrizve a hagyományokat. A közel száz program, 19 hazai és nemzetközi fellépő, számos hagyományőrző tevékenység révén a Partiumi Magyar Napok idén is bebizonyította, hogy ez a régió legrangosabb kulturális rendezvénye.

Az eseményeknek most is több helyszín adott otthont: a Kossuth-kert, a Tűzoltótorony parkja, a Művészeti Múzeum, az Iparosotthon, Északi Színház stb. A közel száz programból a teljesség igénye nélkül kiemelnénk a hagyományőrző tevékenységeket, a főzőversenyt, a szabadtéri mozit, a történelmi előadásokat, a színházi- és bábszínházi produkciókat, a sportrendezvényeket, az ügyességi vetélkedőket, a népi mesterségek utcáját, valamint a könnyűzenei fellépők közül a zárókoncertet adó Kossuth- és Liszt Ferenc díjas Zoránt, a Kaukázust, a Kowalsky meg a Vegát, a Ládánybene 27-et és Janicsák Vecát.

A Partiumi Magyar Napok idén is nagyon sok szervező és önkéntes segítsége révén valósulhatott meg. Köszönjük mindenkinek, aki idejét és energiáját nem sajnálva mindent megtett a közönség minél színvonalasabb szórakozásáért.

Köszönet illeti a részvevőket is: becsléseink szerint idén mindegy 80.000 személy látogatta a PMN eseményeit.

A PMN természetesen idén sem valósulhatott volna meg, ha nem számítottunk volna a közintézmények és vállalatok támogatására, amelyért ez úton is köszönetet mondunk.

Támogatók: Szatmár Megyei Tanács, G.M. Zamfirescu Művelődési Központ, Interetnikus Kapcsolatok Osztálya, Communitas Alapítvány, Emberi Erőforrások Minisztériuma,  Agrárminisztérium, Nemzeti Együttműködési Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.