Expoziție comemorativă Szatmári Ágnes în ziua „zero” a Zileleor Culturale Partium

2023. august 14., luni

În ziua „zero” a celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium, Muzeului de Artă Satu Mare organizează o expoziție omagială din lucrările regretatei pictorițe Szatmári Ágnes.

In memoriam Ágnes Szatmári, o expoziție din lucrările pictoriței și scenografei din Satu Mare va fi dedicată memoriei artistei recent decedate. Vernisajul expoziției va avea loc pe 16 august, la ora 18.00, în cadrul Zilelor Culturale Partium. În cadrul expoziției pot fi văzute lucrări aparținând Muzeului de Artă dar și picturi și obiecte personale aduse de familie.

Expoziția retrospectivă este un omagiu adus artistei care și-a dedicat o parte importantă din viață pentru îmbogățirea vieții culturale a municipiului Satu Mare. Pe lângă cei 30 de ani petrecuți la Teatrul de Nord, a fost și un pictor prolific, multe dintre lucrările sale putând fi găsite în municipiul Satu Mare.
După vernisajul expoziției, de la ora 19.00 va concerta în Muzeul de Arte cvartetul FOURever cu piesa Variațiuni în amurg – De la clasic la rock. Artiștii Filarmonicii Dinu Lipatti, membrii ai formației – Kovács-Pistuka Emőke, Mija Alina – vioară, Budean David – violă şi Cătună Dan.