Ce program are Insula sporturilor Partium?

2023. august 10., joi

 

Joi, 17 august

Stadionul Daniel Prodan

18:00 FC Olimpia Old Boys – Ferencvárosi TC Old Boys

După zece ani, mulţumită Academiei de Fotbal Partium se organizează din nou un meci amical între veteranii echipelor  Olimpia Satu Mare şi Ferencvárosi TC.

 

Vineri, 18 august

Grădina Romei Insula sporturilor Partium

Academia de Fotbal Partium organizează întreceri, discuţii inspiratoare, prezentări sportive cu personalităţi de renume ale sportului maghiar, destinate tuturor vârstelor:

15:30 SportQuiz cu Zsolt Kovács

18:00 De vorbă cu János Mátyus. Fotbalistul şi antrenorul maghiar în vârstă de 48 de ani, selecţionat 34 de ori în echipa naţională în perioada 1998-2002, şi-a făcut debutul în fotbal la echipa Honvéd, iar ulterior a evoluat la Ferencváros, la Hibernian FC (Scoţia) şi la ETO Győr. În 2010 a debutat ca antrenor, ultima echipă antrenată fiind MTE Budafok.

20:00 Cupa Partium II. – deschidere oficială

 

 Sâmbătă, 19. august

 

Grădina Romei Insula sporturilor Partium

14:00 Jocuri, întreceri

16:00 Personalităţi marcante ale handbalului maghiar şi invitaţi surpriză

Gábor Elek: s-a pregătit pentru rolul de antrenor încă din perioada activă a carierei, în anii 2011 şi 2012 a câştigat ca antrenor Cupa Cupelor cu Ferencváros, iar în 2015 a câştigat campionatul; au urmat încă două Cupe ale Ungariei câştigate cu Fradi, iar după 15 ani de activitate de antrenor s-a retras din sportul activ.

Tamás Iváncsik: în 2008 a fost ales handbalistul anului în Ungaria, a avut o carieră plină cu succese: campion al Ungariei de şapte ori şi câştigător al Cupei Ungariei de şase ori, dublu campion al Norvegiei şi în anul 2016 a cucerit şi Cupa Norvegiei; în 2008, a câştigat Cupa Cupelor Europene cu MKB Veszprém.

István Juhász: director sportiv al Federaţiei Maghiare de Handbal

18:00 De vorbă cu Sándor Bárdosi şi Attila Dragóner

Sándor Bárdosi: preşedintele şi întemeietorul Academiei de Arte de Luptă, medaliat cu argint în 2000 la Sydney, în 2005 a obţinut medalia de bronz la Campionatul mondial de lupte din Budapesta, fost campion mondial şi european la juniori, multiplu campion al Ungariei, în 2007 a urcat pe podium la   Campionatul mondial de Sumo din ChiangMai şi dublu campion european în aceeaşi ramură sportivă.

Attila Dragóner: fost fotbalist cheie al  Ferencvárosi TC, dublu campion şi câştigător de două ori a Cupei Ungariei cu echipa alb-verde; cu 28 de evoluţii în echipa naţională, inclusiv la JO din Atlanta din anul 1996, a ajuns în faza grupelor în Cupa UEFA cu echipa portugheză Guimaraes; cel mai recent a fost director sportiv la echipa Zalaegerszeg, fost câştigător al Cupei Ungariei.

Duminică, 20. august

 

Grădina Romei Insula sporturilor Partium

17:00 De vorbă cu legendele sătmărene ale scrimei

Zsuzsa Ardeleanu-Tasi (Zsuzsanna Weissböck): personalitate iconică a scrimei sătmărene şi-a început cariera sub îndrumarea lui Sándor Csipler. În 1964 a plecat la Steaua Bucureşti şi la Campionatul mondial din 1969, din Havana a obţinut medalia de aur în echipă.

Simona Pop: personalitate unică în viaţa sportivă a Sătmarului, dublu campioană europeană, semicampioană mondială şi medaliată cu aur la JO din 2016.

Krisztina Stahl: are câte două medalii de argint şi bronz la campionatele mondiale cu echipa României; în 2004 la europenele din Copenhaga a obţinut aur, şi-a încetat cariera activă în 2009.

Péter Kuki: primul sportiv sătmărean invitat în Hall of Fame al unei federaţii sportive mondiale. Fostul medaliat cu argint la mondiale şi cu bronz la europene a fost unul dintre cei opt scrimeri al cărui nume a ajuns  pe lista Sălii de Onoare (Hall of Fame)  a Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE). De şase ori campion naţional, după ce şi-a încheiat cariera de sportiv a devenit antrenor, iar ulterior arbitru internaţional.

 

Organizatori:

UDMR şi Fundaţia Identitas

 

Organizaţii neguvernamentale coorganizatoare:

Clubul de Pensionari Prietenia, Iniţiativa Tineretului Maghiar, Organizaţia de Femei a UDMR, Teatrul de Nord – Trupa de Păpuşari Brighella, Filarmonica de Stat Dinu Lipatti, Muzeul Judeţean Satu Mare, Centrul Fericitul Scheffler János, Academia de Fotbal Partium, Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, Asociaţia Borókagyökér, Fundaţia Folk, Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, Societatea Szent-Györgyi Albert, Asociaţia Culturală a Tinerilor Sătmăreni, Cercul Sfântul Ştefan

  

Instituţii susţinătoare:

Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G. M. Zamfirescu, Consiliul Judeţean Satu Mare, Fondul Culturii Naţionale, Fondul Naţional  de Cooperare, Fundaţia Communitas, Fundaţia Bethlen Gábor, Ministerul Agriculturii din Ungaria, Cancelariatul Primului Ministru – Secretaiatul de Stat pentru Politica Naţională

 

Susţinători media:

szatmar.ro, City Rádió, frissujsag.ro, maszol.ro, PresaSM, PortalSM