Concurs de gătit distractiv și la cea de-a 20-a ediție a Zilelor Culturale Partium

2021. august 6., vineri

De mulți ani, există în istoria Zilelor Culturale Partium tradiția organizării, în Grădina Romei, a
concursului de gătit, pe cât de interesant, pe atât de distractiv, în cadrul căruia echipele înarmate
cu linguri de lemn și condimente cu mirosuri îmbietoare se iau la întrecere pentru a câștiga titlul
de cel mai bun bucătar. Nici anul acesta nu va fi altfel, mai mult decât atât, organizatorii așteaptă
deja înscrierile echipelor alcătuite din grupuri de prieteni doritori de a-și arăta priceperea în
categoriile gătit la ceaun sau a preparatelor din pește.

Foarte populara gastro-bătălie se va desfășura, în acest an, în două etape: sâmbătă, 21 august, vor
fi jurizate mâncărurile gătite la ceaun, iar duminică, 22 august, preparatele din pește. În ambele
zile, juriul va fi prezidat de cheful Pálszabó Mihály, cavaler al gastronomiei franceze, care va
sosi de la Szolnok special pentru a degusta mâncărurile pregătite la acest concurs.
„Fiecare echipă trebuie să își aducă propriul ceaun și ingredientele de care are nevoie. Noi
asigurăm lemnele pentru foc, mesele și băncile, respectiv, pentru competiția de duminică, câte 4-
5 kilograme de crap pentru fiecare echipă” – a comunicat Kacsó Zoltán, adăugând faptul că, la
fel ca la edițiile precedente, echipele câștigătoare vor fi recompensate cu diplomă, cupă și diverse
alte premii.

Toți cei care doresc să participe la această călătorie culinară se pot înscrie până cel târziu la data
de 18 august 2021. Pentru competiția de sâmbătă, înscrierile se fac la Takács Zoltán, tel:
0745317275, iar pentru cea de duminică la Kacsó Zoltán, tel: 0785298217. În ambele zile,
echipele sunt rugate să se prezinte la fața locului între orele 8.00 și 8.30. Până la ora 9.00 se vor
face confirmările, după care va începe competiția propriu-zisă. La concurs sunt așteptați și
amatorii gastronomiei care, în decursul dupăamiezilor vor avea ocazia de a degusta mâncărurile
pregătite de concurenți.