Cea de-a 20-a ediție a Zilelor Culturale Partium debutează cu spectacolul Operetei Monarhiei

2021. august 4., miercuri

În perioada 18-22 august se organizează pentru a 20-a oară, la Satu Mare, unul dintre cele mai importante evenimente culturale și de divertisment din regiune, Zilele Maghiare Partium. Ediția jubiliară va debuta cu opereta „Sissi, regina maghiarilor”,  o superproducție despre viața celei mai îndrăgite regine a maghiarilor.

Această poveste plină cu umor și povești de dragoste scrisă de Huszka Jenő și Szilágyi László și prezentată de Opera Monarhiei din Ungaria, se arată a fi un spectacol demn de a deschide ediția jubiliară a acestui festival regional de anvergură.

„Povestea prezintă dragostea neîmplinită, și în același timp neconfirmată din punct de vedere istoric, dintre contele Andrássy Gyula, viitorul ministru de externe al Monarhiei Austro-Ungare, și a reginei Elisabeta, cunoscută în istorie drept Sissi. Opereta prezintă, de asemenea, povestea reîntâlnirii dintre un tânăr austriac, admirator al culturii și mentalității maghiare, cu o fată din Burgenland care este tocmai în căutarea unui soț, dar și împlinirea dragostei, înfiripate încă în copilărie, dintre a doamna de companie a reginei cu un revoluționar maghiar” – spune scurta prezentare a operetei care se promite a fi un spectacol de neuitat.

Spectacolul Operetei Monarhiei este de neratat nu numai pentru iubitorii genului, ci și pentru cei care abia acum încep ă se familiarizeze cu genul, căci se regăsesc în ea numeroase poezii orchestrate ale marelui poet maghiar Petőfi, dar și melodii de suflet compuse de Huszka Jenő. Compania maghiară va aduce la Satu Mare soliști și dansatori excelenți care vor evolua în acest spectacol cu o coregrafie și orchestrație unică, în costume și imagine scenică spectaculoase. Succesul este garantat deoarece spectacolul fusese invitat deja și în Statele Unite ale Americii, Israel, Germania, Rusia și Luxembourg.

Distribuția: Denk Viktória, Árvai Dániel, Haraszti Éva, Kádár Szabolcs János, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté și Peller Károly, regia artistică: Kerényi Miklós Gábor.

Ar fi păcat să ratați spectacolul de debut al celei de-a 20-a ediții a Zilelor Culturale Partium programat pe data de 18 august, ora 21.00 pe scena Tarr Beton amplasată în fața Muzeului Județean Satu Mare. Intrarea a spectacol este liberă.

Evenimentul de cinci zile, rezervă și alte programe interesante, tocmai de aceea vă invităm să vizitați regulat pagina Facebook a Zilelor Culturale Partium unde veți găsi informațiile cele mai curente despre eveniment.