Au început înscrierile pentru concursul de gătit Adam Veress din cadrul Zilelor Culturale Partium

2023. august 3., joi

În cadrul Zilelor Culturale Partium puteți prepara și în acest an mâncărurile preferate, căci concursul de gătit la ceaun sub umbra arborilor din Grădina Romei, care de anul trecut poartă numele lui Veress Ádám, este deja o tradiție a evenimentului.

Veress Ádám a fost cel care a transformat internatul Colegiului Național Kölcsey Ferenc din Satu Mare într-un cămin pentru mai multe generații de elevi, un participant activ la nenumărate evenimente școlare și municipale și o persoană pe care se putea conta întotdeauna. Bunătatea și atenția lui au fost de neegalat, la fel ca mâncărurile preparate de el.

Vă așteptăm înscrierile pentru cea mai distractivă și delicioasă competiție a celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium unde participanții pot găti cele mai gustoase mâncăruri gătite în ceaun. Echipele vor concura și în acest an în trei categorii, și anume cele mai bune preparate din carne de porc, carne de vită și cele mai bune preparate din carne de pasăre. Preparatele vor  fi degustate și premiate de un juriu profesionist  prezidat de Pálszabó Mihály, Master Chef.

Această competiție nu este dedicată exclusiv mâncării, ci pe lângă gusturile rafinate, vor fi luate în considerare și ideile, inovațiile și, nu în ultimul rând, imaginea vizuală a preparatelor. Fie că este vorba de o rețete tradițională regândită sau de o armonie de arome îndrăznețe și inedite, participanții au libertate maximă, doar rezultatul final este cel care contează.

Se va desemna un câștigător pentru fiecare categorie în parte, precum și un premiu special pentru concurenții gastro. Dintre câștigătorii categoriilor, juriul va desemna și mâncarea anului! Înscrierile pentru cea de-a 22-a ediție a Concursului de Gătit Veress Adam din cadrul Zilelor Culturale Partium se pot face până la data de 17 august la organizatorul evenimentului, Csorvási Béla, telefon 0740 986 415.

Organizatorii oferă echipelor un set de mese de bere, apă, lemne de foc, curent electric. Este important de știut ca participanții care gătesc pe foc din lemne trebuie să folosească obligatoriu cazan. În ziua concursului, sâmbătă, 19 august, participanții se pot instala  până la ora 9.30., startul concursului fiind dat la ora 10.00. Adunarea și transportul ustensiilor va avea loc între orele 15.00 și 17.00, ținând cont de reglementările privind zona de interzicere a accesului mașinilor în cadrul evenimentului.

Aduceți cu voi condimentele unice, secretele rețetelor de familie și fanii care să vă încurajează, pentru că orice mâncare este mai delicioasă dacă e gătită de echipă!