Szűrők
Téma szerinti szűrés
Helyszín szerinti szűrés

Program

 1. 20
  kedd
 2. 21
  szerda
 3. 22
  csütörtök
 4. 23
  péntek
 5. 24
  szombat
 6. 25
  vasárnap
 1. 2019. augusztus 20., kedd


  Ünnepi program
  Római Katolikus Székesegyház

  Celebrálja Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök.  
  Koszorúzás Szent István király szobránál

  Ünnepi program
  Római Katolikus Székesegyház

  Bábszínház
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Rendező: Papp Melinda: Minden lány álmodozik valamiről. A királylányok például arany- meg ezüst ruháról. Ám Hajnalka Királykisasszony csodálatos gyümölcsöket lát álmában. Ezekhez és az álom megfejtéséhez egy beszélő malac szívén keresztül vezet az út… Az Álomzug Társulás bábelőadása az Art Projekt Egyesület szervezésében.A bábszínházi élmények az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.  

  Kiállítás, előadás

  Gali Máté: Háborús összeomlás és forradalom Magyarországon 1918-1919-ben és Ligeti Dávid: Internacionalista háború vagy honvédelem? A Tanácsköztársaság 1919. évi harcai A Veritas Történetkutató Intézet munkatársainak a Trianonhoz vezető út 100 év távlatából címet viselő előadássorozata a szatmárnémeti Szent István Kör szervezésében.  

  Mozi
  Iparosotthon

  Molnár Ferenc világhírű regényének filmváltozata. A film 1969-ben a Magyar Játékfilmszemlén a közönség díját nyerte, és jelölték a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra. A gyermek- és ifjúsági filmeket a Magyarország Kormánya által kezdeményezett Külhoni Magyar Gyerekek Éve 2019 programsorozat alkalmából a Partiumi Vándormozi hozza el. A PMN Filmélmények szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

  Bábszínház, Gyermekprogram
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Rendező: Écsi Gyöngyi Igazi szívbéli ajándék Écsi Gyöngyi Teremtésmeséje. Többek között megtudhatjuk hogyan szerzett magának Ádám több földön töltött időt, az először kapott 30 éve mellé, és micsoda civakodást rendeztek Évácskával. A végkicsengés pedig nagyon bölcs, amit az Úristen az első emberpárnak adott: "értem én, hogy nem jó se vele, se nélküle, de viseljétek el egymást szeretetben". A bábszínházi élmények az Art Projekt Egyesület szervezésében, az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.  

  Színház
  Északi Színház

  Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt A 20. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát-medence népei, ezen belül magyar, székely és csángó közösségek szellemi, lelki épségét tépázta meg a háború. Emberi sorsok pecsételődtek meg a vér, a veszteség és a gyász alatt. Szűkebb környezetünkben, családjainkban személyes emlékeket őrzünk ezekből az időkből. Az egyszerű, mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottaiknak. Előadásunkkal azok előtt szeretnénk tisztelegni, akik az életüket adták a hazájukért, családjukért, embertársaikért és nem utolsó sorban azért, hogy gyermekeik egy jobb világban éljenek, példát mutatva emberségről, bátorságról, hazaszeretetről, kitartásról, hitről. Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, célunk inkább a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel pedig szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt. A színházi élmények a Harag György Társulat szervezésében, az Ecomatrix Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Koncert, Zene
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Szatmárnémeti egyik legnépszerűbb előadója, aki már a milánói Scala operaházat is meghódította és magától a nagy mestertől Andrea Bocellitől tanult, varázsolja el a közönség szívét augusztus 20-án, a Tűzoltó torony mellett felállított színpadon 20 órai kezdettel. A Nagy Norbert Symphonic Live klasszikus és filmzenék egyvelege egyedülálló igényes műsor minden korosztály számára. Ráadásul a szatmári művész rengeteg magyar dallal is kedveskedik partiumi közönségének.

  Mozi
  Batthyány sétány- rendezvénytér – Új központ

  1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony akinek férje a fronton harcol kislányát és szüleit hátrahagyva, sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és, egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? A Partiumi Filmélmények szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.  
 2. 2019. augusztus 21., szerda


  Bábszínház
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Rendező: Écsi Gyöngyi Palóc népmese arról, hogy a szegénységből és a kiúttalanságból igenis vezet kiút, hogy igenis van a világnak teteje, ahonnan belátni az ég mélységéig és van tüzes alja is, amit az igazak meg tudnak járni. Hősünk a legkisebb búzaszemből dagasztott cipót eszi meg és ennek erejével megküzd a világ gondjával-bajával és megtalálja az elveszett napot. Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondó szerep. A mese egyes elemeiből kirajzolódnak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak és képet festenek a keresztyén létformában máig életben maradó népi bölcsességről. A bábszínházi élmények az Art Projekt Egyesület szervezésében, az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Gyermekprogram, Színház
  Északi Színház

  Rendező-koreográfus: Ivácson László Az előadás hat Mátyás király mesére épül: Mátyás királlyá választása, Mátyás király rózsát nyíló ostornyele, Mátyás király és a gömöri urak, Mátyás kovács, Mátyás király és a kolozsvári bíró, valamint Mátyás király lopni megy. Ezekben a történetekben Mátyás király figurája más-más módon bontakozik ki, mindvégig követve az igazság útját. Az egy órás gyerekelőadás során kiderül, hogy hogyan is kerül a szegény kovácsmester és népes családja számára elegendő eledel az üres asztalra, és az is, miként leckézteti meg Hollós Mátyás a kegyetlen kolozsvári bírót. Meghalt Mátyás és valóban oda az igazság? Vajon az ármányos miniszternek és feleségének sikerül-e megmérgezni az igazságos királyt? Minderre fény derül interaktív gyerekműsor alatt. A színházi élmények a Harag György Társulat szervezésében, az Ecomatrix Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Kiállítás, előadás
  Iparosotthon

  Szenczy Zoltán Szatmárnémetiben született festő, grafikus. Művészetében kísérletezik, az újat, a szélsőségeket keresi. Többféle technikával dolgozik: készít rajzokat, pasztell- és olajképeket, fest akrillal, vegyes technikával, használja a videót, számítógépet. Képeire leginkább a játékosság, a könnyedség, légiesség, a színek és formák harmóniája jellemző. Sajátos jelrendszert használ, néha szinte matematikai pontossággal megrajzolt, festett körökből, korongokból, keresztekből, négyzetekből sejtelmes, légies háttérrel, sajátos, színekben rendkívül gazdag képvilágot teremt, amelyben harmonikusan megférnek egymás mellett a látszólag ellentétet képező figuratív és nonfiguratív elemek.

  Kiállítás, előadás

  A Veritas Történetkutató Intézet munkatársainak a Trianonhoz vezető út 100 év távlatából címet viselő előadássorozata a szatmárnémeti Szent István Kör szervezésében.

  Kiállítás, előadás
  Láncos Református Egyházközség gyülekezeti terme

  Trianonhoz vezető út 100 év távlatából a Veritas Történetkutató Intézet munkatársainak előadássorozata a szatmárnémeti Szent István Kör szervezésében Hollósi Gábor: A Tanácsköztársaság alkotmánya  

  Mozi
  Iparosotthon

  PMN Filmélmények gyermek- és ifjúsági filmek Petőfi Sándor remekművének rajzfilm változata, amely az első egész estés magyar rajzfilmként került mozikba. A gyermek- és ifjúsági filmeket a Magyarország Kormánya által kezdeményezett Külhoni Magyar Gyerekek Éve 2019 programsorozat alkalmából a Partiumi Vándormozi hozza el. A PMN Filmélmények szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.

  Színház
  Északi Színház

  Rendező: Zsuráfszky Zoltán, koreográfusok: Zs. Vincze Zsuzsa, Zsuráfszky Zoltán A Magyar Nemzeti Táncegyüttes az est során olyan válogatást állít színpadra, melynek során lendületes és sokszínű folklór-műsorukban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásban látható lesz a jól ismert csárdás, a lányok mutatványos üveges tánca és az erdélyi cigány táncok, csakúgy, mint a férfiak virtuóz legényes tánca. A színházi élmények a Harag György Társulat szervezésében, az Ecomatrix Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Koncert, Zene
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  A Koszika & The HotShots felvillanyozó eklektikusságával egyedülálló színfolttá muzsikálta magát Erdély zenei palettáján. Sokszínű muzsikájuk felölel saját daloktól a népdal feldolgozásokon keresztül a funkig jazz elemeket, reggae-t, discot, vagy akár drum and bass-t, és folyamatosan új elemekkel bővül. Saját dalaik és feldolgozásaik is hűen tükrözik a zenekar tagjainak változatos ízlését. A zenekar számos díj nyertese, énekesnőjüket, Koszorús Krisztinát pedig háromszor illették “Legjobb énekes” díjjal az ország jazzversenyein.

  Mozi
  Batthyány sétány- rendezvénytér – Új központ

  A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről. A Partiumi Filmélmények szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.
 3. 2019. augusztus 22., csütörtök


  Bábszínház
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Becsületes nevét azért kapta, mert nagyon csalafinta volt őkelme! Ámbár, csak azokat csapta be, akik rászolgáltak erre, például a falu bíráját. Péternek háromszor is sikerült lóvá tennie az ostobát, végezetül pedig ágy elhúzza a nótáját, hogy a falu népe (igen okosan) őt teszi meg új bírónak. „Énekel a szőlőhegyen kis rigó, nagy rigó, a Csalóka Péter legyen a bíró, a bíró!” Mindenki táncra perdül, két zenész húzza színészeknek és báboknak a talpalávalót. Aki nem hiszi, jöjjön, nézze meg! A Ciróka Bábszínház bábelőadása az Art Projekt Egyesület szervezésében, az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Kiállítás, előadás
  Láncos Református Egyházközség gyülekezeti terme

  Ujváry Gábor: A magyar kulturális politika 1919-ben és Dévavári Zoltán: A Trianonhoz vezető út. Nagyhatalmi megfontolások Közép-Kelet Európában. A Veritas Történetkutató Intézet munkatársainak a Trianonhoz vezető út 100 év távlatából címet viselő előadássorozata a szatmárnémeti Szent István Kör szervezésében.

  Mozi
  Iparosotthon

  PMN Filmélmények – gyermek- és ifjúsági filmek. A kőszívű ember fiai, Várkonyi Zoltán filmje Jókai Mór regényének filmváltozata. A gyermek- és ifjúsági filmeket a Magyarország Kormánya által kezdeményezett Külhoni Magyar Gyerekek Éve 2019 programsorozat alkalmából a Partiumi Vándormozi hozza el. A PMN Filmélmények szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.  

  Programok
  No Pardon Pub

  Szervezi a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület a Szent-Györgyi Albert Társasággal partnerségben.

  Sport és szabadidős
  Both Katalin Sportterem

  Ingyenes alakreform! Edzés Rubint Rékával és életmód előadás Schobert Norberttel.

  Sport és szabadidős

  Alakreform edzés (60 perc) Rubint Rékával és életmód előadás (45 perc) Schobert Norberttel. A belépés díjtalan.

  Koncert, Színház
  Északi Színház

  Kamarás Iván korosztályának egyik legismertebb és legnépszerűbb színésze. Hiteles művész, akinek kiváló szakmai kvalitása országos ismertséggel párosul. Az Idegenek az éjszakában előadás egyfajta zenei időutazás, amely Frank Sinatra és kortársai munkássága előtt tiszteleg. Kamarás Iván az est folyamán a 30-as, 40-es és 50-es évek ikonikus swing-jazz zenei világát tárja a közönség elé, ahol a dalok eredeti szépségükben, ugyanakkor különleges formában csendülnek fel. A színházi élmények a Harag György Társulat szervezésében, az Ecomatrix Kft. támogatásával valósulnak meg

  Koncert, Zene
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  “ÜRES AZ ÉLETEM, HA A ZENE NINCS MELLETTEM...” Lüktető, pörgős lendületes world music, magyar népzenei gyökerekkel. A Góbés fiúk Kodály és Bartók örökségét megismerve, tiszteletben tartva és továbbgondolva lendületes világzenét, egyfajta “népi popzenét” játszanak. 4 lemezt vettek fel, megtáncoltatták, megénekeltették számos klub (A38, Akvárium, Barba Negra, Fonó, Kobuci...stb) és fesztivál közönségét. GÓBÉ (2013) * EZ VAN! (2015) * FORRÁS (2018) * ZENG (2018) A Góbé Zenekar tagjai: CSASZNYI IMRE ének, basszprímtambura, brácsa RIGÓ MÁRTON hegedű, gitár, brácsa, vokál VIZELI MÁTÉ brácsák, hegedű, gitár, koboz, vokál EGERVÁRI MÁTYÁS cimbalom, brácstambura, fúvós hangszerek, ütőhangszerek TIMÁR MÁRTON nagybőgő CZUPI ÁRON dob, ütőhangszerek, vokál

  Mozi
  Batthyány sétány- rendezvénytér – Új központ

  1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel. A Partiumi Filmélmények szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület.  
 4. 2019. augusztus 23., péntek


  Bábszínház
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Rendező: Fabók Mariann Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… A mese fonalát ördög- szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat! A Fabók Mancsi Bábszínháza előadása, az Art Projekt Egyesület szervezésében, az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Programok
  Lépésház

  Agrárakadémia Szatmári Termék védjegy bemutatása 11:00 – 11:30 Köszöntők 11:30 – 12:30 Magyar Lóránd, parlamenti képviselő: A Szatmári Termék védjegy bemutatása  12:30 – 13:00 Becze István: A Székely Termék bemutatása  13:00 – Beszélgetés helyi termelőkkel, szatmári termékek kiállítása és kóstolása Az Agrárakadémia öko- és biogazdálkodás témában szeptember 9-én folytatódik.  

  Sport és szabadidős
  Dinamo Sportbázis - Romász János Futballpálya

  A hagyományokhoz híven idén is legnagyobb szerelmével a focival emlékeznek kollégái, barátai és ismerősei Romász Jánosra. A Fradi és a labdarúgás szatmári nagymesterének emléke előtt tisztelegnek a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Sajtó FC csapatai.

  Kiállítás, előadás, Programok, Standok - Kossuth kert
  Kossuth kert

  Népművészeti kiállítás, vásár és hagyományos mesterségek bemutatója
  Junior sakkverseny (10-14 évesek korosztály számára)

  Sport és szabadidős
  Kossuth kert

  Kiállítás, előadás
  Szatmár Megyei Múzeum

  A kiállítás betekintést nyújt történeti borvidékeink múltjába és a szatmári tájak tradicionális szőlészeti és borászati tárgyainak világába. A kiállítás két tematikus egységből áll: az egyik több mint száz éves borcímkéken keresztül, “Vörös aszúk, ürmösök, sillerek. Történeti borvidékeink borcímkéken” címmel mutatja be, hogy milyen volt a száz évvel ezelőtti magyar borvidékek borkultúrája és geológiája, mely települések tartoztak az egyes borvidékekhez, illetve milyen volt a fajtaállomány. Tájról tájra járva, a filoxéravész előtti, régi magyar szőlőfajták zamatos neveit ízlelgethetjük, melyekből ma már nem, vagy csak elvétve akad, aki palackozott bort készít. Ezt a kiállítás részt egészíti ki a szatmári borvidékek egyes tájegységeiből származó művelési eszközök és borkészítés tárgyai, amelyek a helyi hagyományoknak állítanak emléket.  
  PMN Borudvar: Helyi bor- és pálinkatermelők vására

  Standok - Kossuth kert
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Színház
  Északi Színház

  Rendező Olt Tamás A kaposvári Csiky Gergely Színház előadása, amely alapjául a legszebb régi magyar hagyományok szolgálnak, Berecz András gyűjteményének felhasználásával. A család öröme, az ünnepi készülődés, a szerelem, a házasság, a gyermekvárás és egyáltalán minden olyan csoda keresése, amiért érdemes emberként élni. Egy család története a költői színházon keresztül. A színházi élmények a Harag György Társulat szervezésében, az Ecomatrix Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Programok
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  A Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat 2001-ben alakult, tagjai Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs. Ők a Showder Klub, a Comedy Central és a Rádiókabaré állandó fellépői, 2011-ben megkapták a Magyar Rádió „humor-oszkárját” a Bon Bon díjat, majd 2014-ben a Karinthy-gyűrűt. Szatmárnémetiben a 18. PMN alatt a teljes aktuális repertoárjukat bemutatják, amely három teljesen különböző előadást tartalmaz. Az „Antimotiváció” című humorest, egy egész estés műsor azoknak, akik nem bánják, hogy vannak korlátaik, mert legalább van mibe támaszkodni. Azoknak, akik nem akarják megváltoztatni a világot, főleg nem komolyabb erőfeszítés árán. Ha szépséget látsz a semmittevésben, és a tökéletes világ számodra nem az, amiben mindent elérhetsz, hanem az, amelyik minden irányba lejt, akkor ez az est neked szól. Egy vicces előadás mindazoknak, akiknek az az álmuk, hogy ne kelljen folyton álmokat elérni. A „Cégeshármas” című előadás a cégek csodálatos világába kalauzol. Excel hiénáknak, az idegösszeomlás szélén álló középvezetőknek, valamint fiatal, kreatív és dinamikus munkavállalóknak kihagyhatatlan, a legjobb havi mítingeket is kenterbe verő előadás.  Az „Együtt és külön” című előadás egy merőben rendhagyó, tőlük szokatlan előadásforma, ugyanis a humorista páros külön lép színpadra. Klasszikus stand up comedyt láthatunk egy-két csavarral, amely során a két humorista legőszintébb gondolatait, félelmeit, vágyait ismerhetjük meg.

  Koncert, Zene
  Kossuth-kert Catena színpad

  Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik. Műsoraikban a közönségük által szeretett igényes, sokszínű zenei világukat viszik tovább az új dalainkban, miközben megidézik azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a zenekar tagjainak szívében, a közönségük lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.

  Koncert
  Kossuth kert, Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Szatmári fiatalokból álló alternatív és pop-rock zenekar. Elmondásuk szerint imádják a metált a jó közönséget és a hosszú zoknikat. Feldolgozásokkal és saját számokkal egyaránt jelentkeznek koncertjeiken.    

  Koncert
  Kossuth-kert Catena színpad

  A Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar jelszava: A múlt gyöngyszemeiből válogasd ki a neked tetsző elemeket, és sok ötlettel, friss lendülettel keverj belőle valami újat. Ezzel a jelszóval indult útnak a zenekar 2003-ban. Az együttes vezetője Novai Gábor( NOVA) a GENERAL-.a DOLLY ROLL és a HUNGARIA együttes dalszerzője alapító tagja. Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar műsora Nova ebből a korszakból írt legjobb szerzeményeiből származik. pl: Casinó Twist -Meghalok hogyha rám nézel, vagy a - Tranzisztor kor hajnalán - Isztambul Csöngess be hozzám jó barát. Ezek a dalok új ritmussal új hangszereléssel szólalnak meg és ezt erősíti Marót Viki sajátos és hiteles korszakra jellemző ének stílusa,és a kultúrvokál koreográfiája. 2017-ben vadonat új dalokkal jelennek meg, a koncert színpadokon. Az új dalok Marót Viki stílusában íródtak a szöveg tematikája a harmincas korosztály kérdéseit boncolgatja.

  Zene
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  A PutriPop egy világzenei elképzelés, amely egy sajátos hangzásvilágot képvisel, úgy a felvételeken, mint a színpadon. A PutriPop, hagyományos dallamok ötvözete az erdélyi cigányzenével, megtartva azok eredeti szövegét és fontos tényezője, hogy saját szövegű dalokat is alkosson. Hagyományos vonóshármas felállás, gombos és billentyűs harmonikák vendégpárosításával, könnyed szövegvilágú hegedű-énekcentrikus folklór.
  Karaoké

  Programok
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad
  DJ Dodo

  Zene
  Yoda Yoga
 5. 2019. augusztus 24., szombat


  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  A Boldog Scheffler János Központ szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Találkozz kedvenc színészeiddel – a szatmárnémeti Harag György Társulat színházi sátra, dedikálással, kötetlen beszélgetésekkel és rengeteg érdekességgel A Harag György Társulat szervezésében

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Gyermekutca a MIK szervezésében

  Gyermekprogram, Programok, Sport és szabadidős
  Kossuth kert

  A Salvamont Egyesület szervezésében

  Gasztro
  Kossuth kert

  A Folk Alapítvány szervezésében


  A Folk Alapítvány szervezésében


  A Folk Alapítvány szervezésében

  Gasztro
  Kossuth kert

  A Barátság Nyugdíjas Klub szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

  Sport és szabadidős
  Kossuth kert

  A Pro Racers Sport Club és az Erdélyi Kárpát Egyesület szervezésében

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Hölgyeim és Uraim! Csak közelebb, közelebb…! Kiskutyák, kismacskák, kisfiúk, kislányok, csak közelebb, közelebb! Megérkezett Paprika Jancsi Csúzlizdája!! “Az elfeledett Boldog Békeidők vásári wurstlis hangulatát visszaidéző, egyedülálló mechanikus szerkezet.” Egy majd’ egész napos feledhetetlen produkció, mindenkinek!

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Kézműves foglalkozások természetes anyagokból. Egy-egy asztalnál nem csak kézügyességüket fejleszthetik, hanem elsajátíthatják a régmúlt idők dolgainak megismerését, és ráadásként egy saját készítésű emléket, egyedülálló ajándéktárgyat vihetnek haza.

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület szervezésében

  Színház
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Több mint ötszáz éve ükapánk ükapja idején, egészen más világ volt Magyarországon. Ebből az időből maradt ránk híre és neve törökverő Hunyadi Jánosnak és az Ő fiacskájának, Mátyásnak. Nevelték tudósságra, bajvívásra… és egy napon a Duna jegén két angyal királlyá koronázta. Szilágyi Erzsébet és Hunyadi János emlékezik vissza nagy királyunk gyermekkorára, gyöztes csatáira, és lelkének égbe szállására.... Akkor még angyalok töltötték meg az eget, a kapukban sárkányok tisztelegve fújták a tüzet… A MárkusZínház előadása, az Art Projekt Egyesület szervezésében, az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.  


  Népművészeti kiállítás, vásár és hagyományos mesterségek bemutatója. Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében


  Nagymamáink konyhaművészete: Mezőpetri, Bogdándi, Sárközi Hagyományőrzők Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében


  Nemezmunkák kiállítása a hagyományos magyar-kirgiz nemezsátorban Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében


  A Borókagyökér Egyesület szervezésében


  Kézműves foglalkozások korhatár nélkül A Borókagyökér Egyesület szervezésében


  Őseink mesterségei: szövés, kovácsolás A Borókagyökér Egyesület szervezésében


  A Folk Alapítvány szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  A BabeșBolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata szervezésében

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Állandó programok gyerekeknek: Versolvasás, meseolvasás, kvízverseny nyereményekért. Hozz egy pólót és írd rá kedvenc idézeted! Arcfestés, szappanbuborék fújás, lufihajtogatás és mesehős vetélkedő.


  Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében


  A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében

  Sport és szabadidős
  Kossuth kert

  A Caiac Smile Egyesület szervezésében

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenöt perces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget. A bábszínházi élmények az Art Projekt Egyesület szervezésében az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.  

  Programok
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Fellépnek: a szatmárnémeti Röpike néptánccsoport, a bogdándi Rozsmalint néptánccsoport, a mikolai Gyöngyösbokréta néptánccsoport, a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák néptánccsoport, az érmihályfalvi Nyíló Akác néptánccsoport, a nagyváradi Motolla Énekegyüttes, az avasújvárosi Bokréta néptánccsoport, a Szatmár megyei Szamoshát néptánccsoport, a nagykárolyi Rekettye néptánccsoport. Az előadások talpalávalóját a nagyváradi Soroglya biztosítja.
  Helyi bortermelők vására

  Standok - Kossuth kert
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Kiállítás, előadás
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Előadás a Borbarátok Szegedi Társaságának tagjai, Dr. Simon András – tanszékvezető egyetemi docens, Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék valamint Dr. Mód László – adjunktus, Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék tolmácsolásában.

  Programok
  Kossuth kert

  A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

  Sport és szabadidős
  Kossuth kert

  Senior sakkverseny (14-99 éves korosztály számára)


  A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  A BabeșBolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata szervezésében

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Beszélgetés egyetemi oktatókkal, mentorokkal, hallgatókkal és leendő hallgatókkal. A BabeșBolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében


  A Magyarországon ismert, népszerű és provokatív vitasorozat Szatmárnémetiben is túl van két sikeres kiadáson. A szolj be a papnak kocsmamisszió célja nem más, mint bevinni a kereszténységet a hétköznapokba… Az emberek hétköznapjaiba. Kicsit megismertetni azt, ami közelebb vihet ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott emberek legyünk. 

  Koncert, Színház, Zene
  Kossuth-kert Catena színpad

  Fellépnek: Mercs Angéla, Kiss Eszter, Olasz Szabó Soma, Buzási Patrik. Részletek hangzanak el világhírű operettekből, melyek már hungarikum kategóriába tartoznak:Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Cirkuszhercegnő (Kálmán Imre), János vitéz (Kacsóh Pongrácz), Leányvásár (Jacobi Viktor), Mágnás Miska (Szirmai Albert), Bál a Savoyban (Ábrahám Pál)

  Koncert
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát medence leggyönyörűbb muzsikái. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését és továbbadását, ezért koncertjeik mellett fontos szerepet kap a népzeneoktatás. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb koncerttermeinek, fesztiváljainak emellett az elmúlt években nagy sikerrel léptek fel mind Európában mind a tengerentúlon.


  A Borókagyökér Egyesület szervezésében

  Zene
  Kossuth kert

  A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát medence leggyönyörűbb muzsikái. Az autentikus népzene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését és továbbadását, ezért koncertjeik mellett fontos szerepet kap a népzeneoktatás. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb koncerttermeinek, fesztiváljainak, emellett az elmúlt években nagy sikerrel léptek fel mind Európában, mind a tengerentúlon.


  A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében
  Táncház a Sugalló moldvai zenekarral

  Programok, Zene
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Zenei kalandozások Laczkó Vass Róbert, színművésszel és Szép András, zongoraművésszel. Milyennek látszik a világ, milyennek benne Kolozsvár, és milyennek látszunk mi magunk a mindenkori szellemi Főtér vonzáskörében alkotó lírikusaink szemével? A Maszek balladák improvizációkon alapuló közös dalszerzői vállalkozás, melynek létrehozói, Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista bizonyítani kívánják: a krónikás ének ízig-vérig jelenkori műfaj, legjobb dalszövegeink pedig már adva vannak: a jól kitaposott erdélyi történelmi térben, gyakran óvári kocsmák szomszédos asztalánál, olykor egy-egy lakónegyedi hálószobában fogantak. Az előadóest hősei köztes-európai létünk archetípusai: Vanek úr X-ből, a Másnapos, az Antikatona, Ákos, a festő, az öntörvényű Mariann, a lángoló hajú József Attila, a másfél mázsás, lágy Judit – vagy éppen a vonójára dőlt Bolyai János. Az előadóest szerzői: Balla Zsófia, Bella István, Bencze Mihály, Buda Ferenc, Csiki László, Darvas Szilárd, Demeter Attila, Demény Péter, Egyed Emese, Farkas Árpád, Gyurkovics Tibor, Heltai Jenő, Hervay Gizella, József Attila, Karácsonyi Zsolt, Kányádi Sándor, Kenéz Ferenc, Király László, Kosztolányi Dezső, Kovács András Ferenc, Lackfi János, László Noémi, Lászlóffy Aladár, Markó Béla, Nagy Gáspár, Oravecz Imre, Orbán János Dénes, Petri György, Szabó Lőrinc, Szálinger Balázs, Szilágyi Domokos, Szőcs Kálmán, Szőcs Géza, Pilinszky János, Weöres Sándor.
  Táncház a Sugalló moldvai zenekarral

  Zene
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Koncert, Zene
  Kossuth-kert Catena színpad

  A Kiscsillag zenekar, amely 2005-ös megalakulásakor hobbi garázszenekarként definiálta magát az akkor még aktív Kispál és a Borz árnyékában, mára Magyarország elsőszámú alterock zenekarának tekinthető. A mindig gitáralapú, de számos eltérő stílusjegyet magába olvasztó dalok, a lendületes előadásmód, Lovasi emblematikus szövegvilága és a zenekar utolsó éveiben megjelenő többszólamú énektémák az egyik legkarakteresebb, legegyedibb hangú, bátran kísérletező, évről évre megújuló produkcióvá tették a Kiscsillagot.
  Táncház Pál István Szalonnával

  Zene
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad
  Táncház Pál István Szalonnával

  Zene
  Kossuth kert

  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  ÍV, azaz Katona-Zsombori Éva szólókarrierje 2013-ban indult, művésznevét is ebben az évben vette fel. Országos ismertséget a Dal 2015-ben szerzett, melyben Fire című dalával szerepelt. 2017-ben a Cseh Tamás program egyik nyertese lett, majd kiadta első szóló nagylemezét, Szabadon száll címmel. Az magyarországi énekesnő a Partiumi Magyar Napokra egy különleges zenei élménnyel készül, hiszen erre az alkalomra a többnyire elektronikus-underground pop hangszerelésű dalokat akusztikus hangzásra cseréli. A repertoárban továbbá helyet kapnak feldolgozások, s egy dalpremier is.

  Koncert, Zene
  Kossuth-kert Catena színpad

  Az Anima Sound System 1993-ban Szombathelyen alakult, elektronikus zenét játszó együttes. Zenéjük egyedi keveréke a kelet-európai népzenének és a modern elektronikus zenének.  

  Koncert
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Van ez a műfaj, amit úgy hívnak: magyar alter. A FAZ tagjai pontosan ebből a műfajból kiindulva szerettek volna valami újat csinálni. A klasszikus dob-basszus-gitár felállás mellé becsempésztek egy hegedűt, emellett sok-sok indiet hallgattak, és így érkeztek el a mához: a bölcsészdance-hez. Ezt egy interjún ragasztották félig-meddig gúnyosan a zenekarra, de a tagok ezt magukévá tették, és azóta ez egyet jelent a FAZ-zal.  

  Koncert
  Kossuth-kert Catena színpad

  A The Minds egy pécsi zenekar, amelynek 2011-es alapításakor cél volt a saját dalok szerzése, magyar és angol nyelven egyaránt és mindaz, amit egy ambiciózus zenekar táplál magában a jövőjéről. A zenekar számos városban, fesztiválon, klubban adott és ad koncertet, valamint több, ismert hazai együttes előtt is játszott már előzenekarként, úgy, mint a Hooligans, Neoton, Charile, Piramis, vagy az Anna And The Barbies. A formáció a koncertjein saját szerzemények mellett előszeretettel nyúl vissza a 70-80-as évek ismert dalaihoz is.

  Zene
  Yoda Yoga

  Smoothnoise (aka Henter Hunor) 2010-es esztendő derekán döntött úgy, hogy a vizuális művészetének múzsáját, a zenét elkezdi tanulmányozni mélyebben. A zenélés ezen műfaja élete vizuális részének kiegészítő auditív kelléke. Általában azokat az igényes elektronikus zenéket részesíti előnyben, melyekből nem hiányoznak az instrumentális hangzások, a hidegrázó vokalitás, valamint az erős, tört ütemek és a mély basszusok sem. Smoothnoise dj setjei voltak már hallhatók eddigi évek során az Electric Castle fesztivál színpadain. Továbbá játszott még a világ 100 legjobb klubjai közt előkelő helyet elfoglaló kolozsvári MIDI Club-ban is. Sepsiszentgyörgy városának is visszatérő meghívottja. Mindezek mellett számtalan egyetemista buliban és silent party maratonokon bizonyította egyediségét és rátermettségét. zenei stilusok: bass house, jackin house, garage, 2step, breaks, drumandbass  
 6. 2019. augusztus 25., vasárnap


  Programok
  Kossuth kert

  A versenyt felügyeli és zsűrizni fogja Pálszabó Mihály (Szolnok, Magyarország) világbajnok mesterszakács, a francia gasztronómia lovagja.

  Programok
  Kossuth kert

  a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében
  Élő közvetítés a Kossuth-kertből és találkozó kedvenc rádiós műsorvezetőiddel, a City Rádió szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Hölgyeim és Uraim! Csak közelebb, közelebb…! Kiskutyák, kismacskák, kisfiúk, kislányok, csak közelebb, közelebb! Megérkezett Paprika Jancsi Csúzlizdája!! “Az elfeledett Boldog Békeidők vásári wurslis hangulatát visszaidéző, egyedülálló mechanikus szerkezet.” Egy majd’ egész napos feledhetetlen produkció, mindenkinek!

  Programok
  Kossuth kert

  Kézműves foglalkozások természetes anyagokból. Egy-egy asztalnál nem csak kézügyességüket fejleszthetik, hanem elsajátíthatják a régmúlt idők dolgainak megismerését, és ráadásként egy saját készítésű emléket, egyedülálló ajándéktárgyat vihetnek haza.

  Gyermekprogram, Programok
  Kossuth kert

  10.00–13.00 – Öltözz be kedvenc mesefigurádnak és nyerj könyvutalványt! 15.00–19.00 – Öltözz be kedvenc történelmi személyiségednek vagy regényhősődnek és nyerj könyvutalványt! Állandó programok gyerekeknek: Versolvasás, meseolvasás, kvízverseny nyereményekért. Hozz egy pólót és írd rá kedvenc idézeted! Arcfestés, szappanbuborék fújás, lufihajtogatás és mesehős vetélkedő.

  Bábszínház
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Rendező: Szívós Károly A Holdkirály palotája – az Aranyszamár Bábszínház előadása. Rendező: Szívós Károly “Laimét a Holdkirály magával ragadta, fekete várába hét lakattal zárta. Nyergeld fel lovadat, indulj messzi útra, fel az égbe, alá a tengerbe, a látóhatáron túlra…” Te is segíthetsz kiszabadítani a szépséges leányt: locsogj, mint a tenger, kopogj, mint a kövek, ciripelj, mint a kabócák, s meglátod a szerelmesek újra egymásra találnak. A bábszínházi élmények az Art Projekt Egyesület szervezésében és az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.

  Koncert
  Kossuth kert

  Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében  

  Programok
  Kossuth kert

  Szatmári ízek, szatmári konyhák – nagymamáink konyhaművészete: mezőpetri, bogdándi, sárközi hagyományőrzők, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Őseink mesterségeinek bemutatója: nemezelés, kovácsolás – nemezmunkák kiállítása a hagyományos magyar-kirgiz nemezsátorban, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.

  Programok
  Kossuth kert

  Kézműves vásár és hagyományos mesterségek bemutatója, a Borókagyökér Egyesület szervezésében.

  Programok
  Kossuth kert

  Alkossunk együtt – kézműves foglalkozások korhatár nélkül, a Borókagyökér Egyesület szervezésében-

  Programok
  Kossuth kert

  Őseink mesterségei: szövés, kovácsolás - a Borókagyökér Egyesület szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozata szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Találkozz kedvenc színészeiddel – a szatmárnémeti Harag György Társulat színházi sátra, dedikálással, kötetlen beszélgetésekkel és rengeteg érdekességgel.

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Interaktív gyermekfoglalkozások kisebbeknek és nagyobbaknak.

  Programok
  Kossuth kert

  Falmászás kicsiknek és nagyoknak, a Salvamont Egyesület szervezésében
  Fogadj örökbe egy kutyust és ismerkedj meg tevékenységeinkkel! – a Free Life Egyesület szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Bábszínház
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz, ahol 16-20 gyerek számára van férőhely. És csak gyerekek számára! Ide bizony a szülők nem léphetnek be! Ők a sátor oldalán elhelyezett lyukakon keresztül kukucskálhatnak, miközben csemetéik közvetlen közelről láthatják a mechanikus bábok tizenöt perces műsorát. Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó-művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget. A bábszínházi élmények az Art Projekt Egyesület szervezésében az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.
  PMN Borudvar: Helyi bor- és pálinkatermelők vására

  Programok
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Aranykapu Népi játszókert, az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében.
  Aranykapu Füveskert Teaház

  Programok
  Kossuth kert

  Programok
  Kossuth kert

  A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Kisbútor festő workshop Annie Sloan krétafestékkel - a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  Programok
  Kossuth kert

  Bevezetés a kajakozásba - interaktív oktatás a Kossuth-kerti tavon, a Caiac Smile Egyesület szervezésében

  Programok
  Kossuth kert

  Chillzone, azaz pihenj megymag-zsákon vagy nyugágyon. A kellemes hangulatú zenét DJ Leviciusz szolgáltatja.

  Programok
  Kossuth kert

  Olvasótalálkozó a Szamos folyóirat szerkesztőivel és munkatársaival a Zöldházban. Párhuzam a Szamos és a Partium folyóiratok között – meghívott Oláh András, költő, a Partium folyóirat főszerkesztője. Beszélgetőtársa Elek György a Szamos folyóirat főszerkesztője. A Szamos kulturális folyóirat szervezésében

  Programok, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  14.00 – Legyen helyi vezetőink vendége egy fröccsre! Kötetlen beszélgetés Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Kereskényi Gáborral, Szatmárnémeti polgármesterével, Maskulik Csabával, Szatmárnémeti város menedzserével, Nagy Szabolccsal, Szatmár megye menedzserével, Erdei D. István és Magyar Lóránd parlamenti képviselőkkel, valamint Turos Lóránd szenátorral. A beszélgetést Barakonyi Gergő moderálja.  

  Programok
  Kossuth kert

  Ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében.

  Gyermekprogram, Sport és szabadidős
  Kossuth kert

  Pindur sakkverseny (0-10 éves korosztály számára)

  Bábszínház, Gyermekprogram
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  Rendező: Környei Alice Öregapám mesefája – a Rozsnyói Meseszínház előadása. Rendező: Környei Alice A népmesevilág és a polgárosodó mesteremberek mesevilága találkozik ebben az előadásban Badin Ádám nagyapja, Tepó és kedvenc mesefigurája, Szerencsés János által. Mindez megvan fűszerezve egy élménydús élet tapasztalatával. Ezt a páratlan és érdekes mesevilágot rakják fel erre a mesefára, ahonnan majd szép lassan leszedik és felkínálják a kicsi és nagy gyermekek számára ízlelgetésre. Az előadásban ötvöződik a mesemondó és játszó ember. Kinyílnak a mesefa titkai. Egy olyan világ, ahol megoldódnak az élet dolgai. A bábszínházi élmények az Art Projekt Egyesület szervezésében és az Autonet Import Kft. támogatásával valósulnak meg.  

  Koncert
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  A gyergyói fiatalokból álló zenekar töretlenül halad a siker útján, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a zenekar rövid, két éves pályafutása során már túl van két kislemez kiadásán. „Igyekeztünk önbizalommal teli dalt írni, ami célokról és akadályok leküzdéséhez szükséges hozzáállásról szól”  

  Koncert
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  A szatmári zenekar immár második éve rendszeres fellépője a megye fesztiváljainak, ünnepségeinek. A csapat méltón viseli az ismeretlenek megnevezést, hiszen a semmiből tört elő zenéjük és közönségük. Elmondásuk szerint a jó hangulat, az észbontó koncertélmény, az igényes, ízes zene, a csodálatos közönség mind garantált lesz fellépésükön.  

  Gyermekprogram
  Kossuth kert

  Kézműves tevékenységek (pólófestés, madárház-díszítés, stb.)

  Koncert
  Kossuth-kert Catena színpad

  Az Ismerős Arcok zenekar 1999 óta van jelen a magyar könnyűzenei életben. A jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként kínálja a kizárólag Ismerős Arcokra jellemző jellegzetes, izgalmas és magával ragadó zenei hangzást és az egyedi tartalommal bíró gondolatokat, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából. A letisztult, kifinomult és precízen kidolgozott dallamvilág Nyerges Attila értékes gondolataival jut el arra a magas szintre, amely évek óta jellemzi az Ismerős Arcok zenei munkásságát. A zenéjükben a hagyományos rockzenei hangzás mellett, felfedezhetők a blues, a jazz, a pop és a világzene stíluselemei is. Az Ismerős Arcok  zenekar “kortalan” zenéje generációról generációra öröklődik és ezáltal a családok kedvelt zenekarává vált.  

  Programok
  Kossuth kert

  Mortal Kombat bajnokság, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében.

  Koncert

  Az énekes trió és kísérő zenekara az 1930-as, 40- es évek híres amerikai többszólamú dalait dolgozza fel. A csapatot olyan ragyogó, nemzetközileg is díjazott énekesnők alkotják, mint Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes. Céljuk az, hogy ezt a régi, már-már elfeledett stílust megismertessék a közönséggel. Műsoruk hűen idézi meg a múlt század közepének zenei világát, a korra jellemző megjelenésbeli elemekkel ötvözve.

  Koncert
  Kossuth-kert Ecomatrix színpad

  A zenekar 2017 őszén alakult. Hamar megvolt az összhang, mások dalait könnyen magukévá tették a csapat tagjai, ezért gyorsan arra a meggyőződésre jutottak, hogy a saját világukat kell megalkossák. Az elhatározást tett követte: azóta is buzgón gyártják az újabb és újabb Térerő számokat. A formáció tagjai a zenekar stílusát eklektikus pop-rock kategóriába sorolják, a dalokat pedig napfényes, színes, hangulatos jelzőkkel illetik.

  Koncert
  Kossuth-kert Partiumi borudvar és környéke - Joy színpad

  Az énekes trió és kísérő zenekara az 30-as, 40- es évek híres amerikai többszólamú dalait dolgozza fel. A csapatot olyan ragyogó, nemzetközileg is díjazott énekesnők alkotják, mint Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes. Céljuk az, hogy ezt a régi, már-már elfeledett stílust megismertessék a közönséggel. Műsoruk hűen idézi meg a múlt század közepének zenei világát, a korra jellemző megjelenésbeli elemekkel ötvözve.  

  Koncert
  Kossuth-kert Catena színpad

  Compact Disco egy magyar elektronikus zenei együttes és zenei produceri trió. 2008-ban alapította három különböző zenei hátterű zenész Budapesten. Magyarországot ők képviselték a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon Azerbajdzsánban.  

  Koncert
  Tarr Beton Színpad -Szatmárnémeti Aushopping parkolója

  Ákos, a Kossuth-díjas énekes-dalszerző tavaly áprilisban töltötte be az 50. életévét, ezzel egyidőben ünnepelte pályafutásának 30. évfordulóját. A múlt év intenzív turnézással telt és számos jubileumi kiadvánnyal. Idén egy rockturnéval járja az országot, de számos határon túli magyar településre is eljut a TURNÉ 2019 műsorával.