Stratégákat avatnak a Partiumi Magyar Napokon

2019. július 27., szombat

A sakk összeköt a kultúrában, sportban, művészetben, oktatásban és szórakozásban. A Partiumi Magyar Napokon évről évre bebizonyítják ennek igazságtartalmát és azt, hogy a misztikus játék nem ment ki divatból és még mindig kapocs tud lenni az emberek között.

 

A régióünnepen idén is bajnokokat avatnak – 23-án, pénteken 14 órától a 10-14 évesek korosztály, 24-én, szombaton 14:00 órától a 14 évnél idősebbek ülhetnek le az asztalokhoz Senior kategóriában, 25-én, vasárnap pedig szintén délután 2-től a 14 év alatti, Pindur versenyzőké a főszerep a Kossuth-kertben felállított „küzdőtéren”.

 

„Minden évben több tucatnyian mérik össze sakktudásukat a Partiumi Magyar Napokon. Az ifjak és az örökifjak lelkesedése az elmúlt majd’ két évtized során mit sem változott. Néhányuk annyira szívén hordja az eseményt, hogy újabbnál újabb ötletekkel járulnak hozzá a szervezés sikeréhez. Nyitottak vagyunk mindenre, ami emeli a sakkjátszmák színvonalát, ezért is vezettük be az elmúlt években a két korcsoportot és a díjazást is” – mondja Polner József, a sakkverseny szervezője.

 

Az előző évek tapasztalat szerint a táblák mellé nemcsak Szatmárnémetiből érkeznek versenyzők, hanem az egész térségből. Az elmúlt évek során egyre több asztalt helyeztek ki a szervezők a regisztráltak számára. Ezzel egy időben pedig a nézők száma is többszörösére emelkedett – bizonyítva, hogy a sakk összeköti az embereket. Bár fontos a néma szurkolás is, és a részvétel is fél siker, az igazi tét, hogy a nyertesek elmondhatják magukról, hogy ők bizonyultak a legjobb stratégáknak a 18. Partiumi Magyar Napokon.

 

A szervezők a 0770 796 824 telefonszámon várják az játékosok előzetes jelentkezését, de nyitottak a versennyel kapcsolatos ötletekre is.