Filtre
Filtrare după tempă
Filtrare după locații

Programe

 1. 16
  miercuri
 2. 17
  joi
 3. 18
  vineri
 4. 19
  sâmbătă
 5. 20
  duminică
 1. 2023. august 16., miercuri


  Vernisaj
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Pictoriţă, scenografă, Ágnes Szatmári s-a născut în 1932 la Satu Mare şi a absolvit Academia de Arte Vizuale din Cluj. După terminarea studiilor s-a întors în oraşul natal şi timp de treizeci de ani a lucrat ca scenografă la Teatrul de Nord. Creaţiile ei se pot caracteriza prin viziune realistă, creativitate şi un cromatism captivant. A contribuit la lucrările mai multor tabere de creaţie, lucrările sale au fost expuse în numeroase oraşe ardeleneşti, dar şi în Ungaria, Germania sau Olanda. Artista a trecut în nefiinţă în anul 2022, la Gyula.

  Concert
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Artiştii Filarmonicii Dinu Lipatti – Kovács-Pistuka Emőke, Mija Alina - vioară, Budean David - violă şi Cătună Dan - violoncel – ne oferă un buchet muzical special. 
 2. 2023. august 17., joi


  Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor

  Spectacol de teatru de păpuşi cu muzică, după operele lui Veronika. Lumea e plină de ursuleţi: pluşuri micuţe cu ochi de nasture, cu blană ponosită, moştenite încă de la bunica, ursuleţi bătrânei, nătărăi, mârâitori neastâmpăraţi, chiar de multe feluri. Un singur lucru au în comun: sunt jucării cu suflet, să le îmbrăţişezi, să le dezmierzi, sau poate sunt mai degrabă nişte copilaşi drăgălaşi? Cine ştie, poate şi una şi alta, precum ursuleţul mereu îndrăgit al lui Veronika Marék, Boribon. Îl cunoaşteţi? Sigur, că ne-a fost prieten la aproape toţi, cât eram mititei. Stă pe raftul cu cărţi, dar acum iată iese de pe foile cărţii, împreună cu Annipanni şi ceilalţi prieteni ai săi şi umple rândurile de spectatori ale Teatrului de păpuşi Harlekin cu mireasma camerelor de copii. Spectacolul a fost realizat utilizând poveştile Boribon şi Annipanni, Boribon în maşină, Boribon şi cele şapte baloane, Noapte bună Annipanni şi Pisica lui Boribon.  

  Programe

  „Să cartăm II" va fi o întrecere în aer liber, iar dacă participi să te aştepţi la multă plimbare, voie bună şi vizitarea unor locaţii emblematice ale oraşului. Se recomandă înscrierea unor echipe de 3-5 persoane (dar pot veni şi mai puţini). Echipele (sau persoanele) clasate pe primele trei locuri primesc premii valoroase. Înscrierile încep în 17 august, ora 15, la sediul magazinului Testplay (Bv. Vasile Lucaciu nr. 17). Întrecerea va avea loc între orele 15-18. Vă aşteaptă deci premii valoroase şi experienţe de neuitat! Pentru mai multe informaţii intră pe pagina facebook TestplaySM!

  Vernisaj
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Născută la Bogdand, a studiat creaţie de modă, ulterior a lucrat ca scenografă, iar în prezent e ilustrator de cărţi la Editura Gutenberg din Miercurea Ciuc, devotată ideii ca cititorul să fie cuprins nu numai de textul ci şi de experienţa estetică a cărţilor. Creaţiile sale unice, deseori cu elemente caricaturale sunt uşor de recunoscut. Desenele ei cu culori vii, bogate în detalii ne poftesc în spaţiul virtual plin de fantezie al creaţiei artistei.  

  Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor

  Denumirea companiei redă numele popular al picioroangelor, în cele 45 de minute reapar scamatoriile nemaipomenite şi atmosfera târgurilor medievale cu muzicanţi şi actori ambulanţi. În ultimii 22 de ani au evoluat în aproape 1500 de locaţii în Bazinul Carpatic, la festivaluri, zile ale comunelor sau alte evenimente, aducând întotdeauna zâmbete pe feţele publicului.

  Programe
  Artisan Coffe & Wine - str. Stefan cel Mare 1.

  Întâlnirea dedicată acestei meserii a fost iniţiată în anul 2012. Zilele Culturale Partium din acel an şi prezenţa ministrului sănătăţii de atunci, Attila Cseke, au prilejuit  organizarea unei întâlniri între medicii activi deja de decenii şi tineri rezidenţi, pentru a împărtăşi experienţele despre viaţa medicală sătmăreană. Motivul întâlnirii a fost în primul rând să dovedim medicilor tineri cât sunt de importanţi pentru comunitate sătmăreană, respectiv că sunt aşteptaţi să se întoarcă. În anii ce au trecut întâlnirea a devenit o tradiţie, cel mai important festival al comunităţii maghiare din regiune oferă prilejul ca medicii din mai multe generaţii să se întâlnească cu conducerea judeţului pentru a împărtăşi ideile de dezvoltare şi a formula propuneri. Promotorul întâlnirilor a fost şi a rămas până la trecerea sa în nefiinţă dr. Zoltán Vass, o personalitate îndrăgită de toţi. Întâlnirea din 2023 e dedicată memoriei sale.     

  Teatru
  Teatrul de Nord

  Ansamblul profesionist cel mai numeros de dans popular din Ungaria soseşte la noi cu două spectacole: Szatmár (Sătmarul) şi Bonchida háromszor (Bonţida de trei ori). Legendarul etnograf György Martin şi discipolii săi au cules şi au arhivat cu o detaliere ştiinţifică minuţioasă cultura etnocoreologică a satelor mai mici din sătmarul istoric, cu înregistrări video din peste 290 de sate. Acest imens material stă la baza spectacolului din prima parte. Partea a doua se inspiră din convieţuirea şi bogăţia etnografică miraculoasă din satul Bonţida, un spectacol ce ne cuprinde şi ne ţine oglindă din mai multe puncte de vedere. Maghiari, români şi ţigani care se respectă, cunosc obiceiurile, muzica şi dansurile celuilalt. Bilete se găsesc în casa de bilete a Teatrului de Nord.

  Sport
  Stadionul Daniel Prodan

  După zece ani, mulţumită Academiei de Fotbal Partium se organizează din nou un meci amical între veteranii echipelor  Olimpia Satu Mare şi Ferencvárosi TC.  

  Concert
  Scena Tarr Beton – lângă Muzeul Judeţean

  Trupa de rock din Ungaria, formată în anul 1982, a oferit deja de mai multe ori momente de neuitat publicului sătmărean. Adevăratul succes în cariera lor a început în 1985, când li s-a alăturat cântăreţul Lajos D. Nagy Lajos. Albumul lor scos doi ani mai târziu a fost vândut în peste trei sute de mii de exemplare, după care au urmat mai multe albume şi hituri, precum Közeli helyeken, Megüssem, vagy ne üssem, Mielőtt elmegyek, Adj helyet, Csak dolgozni ne kelljen, pe care sigur ni le vor şi cânta în ediţia a 22-a a Zilelor Culturale Partium.
 3. 2023. august 18., vineri


  Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor

  Békéscsabáról érkeznek remek előadásukkal a Napsugár bábszínház tagjai, mely egy népmesét dolgoz fel bábokkal és mesélővel a gyermekek bevonásával. Ebben az előadásban, bárki lehet a szép Cerceruska, vagy a kistestvére Zsuzsika, királyfi vagy őzike. A játék és mese összhangjából születő interaktív előadást kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk. 

  Programe
  Grădina Romei

  Serviciul de Ajutor Maltez pregăteşte cu entuziasm un program caritativ pe toată durata weekendului Zilelor Culturale Partium. Pregăteşte la propriul sediu un colţ prietenos, interactiv, unde mici şi mari deopotrivă pot găsi programe interesante, dar cu accent îndeosebi pe „limonada de caritate” a organizaţiei, elementul comun al activităţilor. Doritorii pot descoperi lumea jocurilor de societate, pe weekend mutându-se aici şi Testplay, dar va fi pictură de faţă, tenis de masă şi meşteşuguri artizanale. Donaţiile adunate pe perioada weekendului vor fi folosite la maratonul de activităţi de 26 ore, organizat cu ocazia Zilei Internaţionale pentru eradicarea Sărăciei. 

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei

  Producătorii locali invitaţi sunt toţi oameni pasionaţi şi pricepuţi în practicarea unor meşteşuguri, prin dăruirea lor ţin în viaţă şi promovează aceste îndeletniciri şi preparate tradiţionale. Sunt devotaţi să utilizeze materii prime naturale şi sănătoase, iar astfel contribuie nu numai la protejarea mediului ci şi a sănătăţii consumatorilor. Organizatorul Târgului Produselor Sătmărene este Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, creatorul mărcii înregistrate Produs sătmărean.
  La mângâiat căţeluşi – organizat de Şcoala de dresaj canin Bad Dog

  Programe
  Grădina Romei
  Prezentare tir cu arcul

  Programe, Sport
  Grădina Romei
  SportQuiz cu Zsolt Kovács

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Quiz
  Grădina Romei – Insula sporturilor Partium

  Programe
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Dr. Attila Türk, arheolog, cadru universitar la Universitatea Catolică Pázmány Péter va prezenta date interesante despre cercetarea istoriei timpurii a maghiarilor, cu titlul Rezultate noi în  cercetarea protoistoriei maghiare. După prezentare se va putea viziona filmul ştiinţific intitulat Lovakon, nyergekben (Călare, în şei). Scurtmetrajul de 28 de minute prezintă pe înţelesul tuturor cele mai importante rezultate ştiinţifice, fiind filmat cu ajutorul celor mai autentic dotate grupuri de păstrare a tradiţiilor. Prezentarea şi filmul vor fi completate de o expoziţie de postere despre modul de viaţă al maghiarilor descălecători, iar asociaţia de arcaşi sătmăreni va ţine o prezentare de tir cu arcul.

  Chillzone, Programe
  Grădina Romei

  Trăim cele mai aşteptate zile ale anului, zilele libertăţii, ale experienţelor, ale timpului petrecut cu prietenii, ale discuţiilor plăcute de seară. Zile în care şi zâmbetele de pe faţa noastră sunt mai destinse, ne pică mai bine fiecare sorbitură de bere, când ne rupem puţin din griul cotidianului şi ne trăim cu plăcere viaţa. Imaginează-ţi că te afli în parc, razele de apuse se strecoară printre frunziş, tot spaţiul se umple de zumzet de blues, ţii în mână băutura ta preferată şi prin fumul unui narghilea îţi zâmbeşte persoana cu care vrei să-ţi trăieşti viaţa. Pentru noi asta înseamnă zilele cele mai plăcute de vară şi Youthopia. Dacă vrei şi tu să ai parte de această atmosferă, te aşteptăm cu drag printre noi!

  Programe
  Grădina Romei

  Prezintă András Kiss, secretarul general al Asociaţiei Hierotheosz pentru susţinerea Centrelor de Servicii Civile Comunitare din afara graniţelor.

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Sport
  Grădina Romei – Insula sporturilor Partium

  Fotbalistul şi antrenorul maghiar în vârstă de 48 de ani, selecţionat 34 de ori în echipa naţională în perioada 1998-2002, şi-a făcut debutul în fotbal la echipa Honvéd, iar ulterior a evoluat la Ferencváros, la Hibernian FC (Scoţia) şi la ETO Győr. În 2010 a debutat ca antrenor, ultima echipă antrenată fiind MTE Budafok.
  Cupa Partium II. – deschidere oficială – Insula sporturilor Partium

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Sport
  Grădina Romei – Insula sporturilor Partium

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Interpreta de muzică şi actriţa Bori Péterfy a debutat la începutul anilor 90, la Budapesta, unde a devenit un personaj de bază al vieţii teatrale alternative, iar ulterior s-a alăturat Teatrului Naţional. Cariera sa muzicală a debutat în 2007, odată cu înfiinţarea formaţiei inventate de compozitorul Ambrus Tövisházi, denumită  Péterfy Bori & Love Band. Primul lor hit, „Hajolj bele a hajamba” a fost urmat de şapte discuri de studio şi de numeroase concerte, formaţia fiind invitată atât în cluburi, în săli de teatru, cât şi pe marile scene ale festivalurilor muzicale.

  Concert
  Grădina Romei – Scena principală

  Formaţia a devenit cunoscută cu hitul lor intitulat Legnagyobb hős, urmând albume de mare succes cu diferite stiluri de rock şi funky. Componenţa actuală a trupei datează din 2011, dar majoritatea membrilor cântă împreună încă din 2005. Primul succes răsunător în cariera lor a apărut în 2010, iar în selecţia pentru reprezentarea Ungariei la Concursul Muzical Eurovision din 2014 au căpătat notorietate naţională. Pregătesc un concert formidabil pentru Zilele Culturale Partium din acest an.

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Această trupă nu vrea să pară mai mult decât sunt, de aceea îi adorăm de fiecare dată autenticitatea. Concertele lor ne aduc atmosfera cu duhoare de pălincă a cârciumilor săteşti, se aude parcă trăncănitul căruţelor, foşnetul frunzelor şi a fustelor. Ei joacă pe cană de tinichea (pe două chiar) dau din gură percuţia de acompaniere, textele sunt cele tradiţionale, iar ritmul ne face dansatori pe toţi. Formaţia se bazează pe dorinţa de a crea o punte între generaţia tânără şi cea a vârstnicilor, între grupe de vârstă şi etnii, susţinută de noua lor abordare şi amprentă în prelucrarea muzicii populare tradiţionale.
 4. 2023. august 19., sâmbătă


  Gastronomie
  Grădina Romei

  Se arată un program cu atmosferă deosebită, această întâlnire a vânătorilor combinată cu concurs de gătit. Mâncărurile preparate la foc deschis, din carne de vânat vor putea fi gustate la faţa locului.

  Gastronomie
  Grădina Romei

  Concurs pe echipe pentru premiul celor mai alese bucate preparate la ceaun. Echipele se întrec în trei categorii: cel mai gustos preparat din carne de porc, din carne de vită/oaie, respectiv din peşte/vânat/pasăre.

  Sport
  Grădina Romei

  - 9.00-10.00: înregistrare la faţa locului; - 10.00–13.00: start, participanţii parcurg individual traseul; - 13.00: prezentare rezultate, premiere Categorii de vârstă (pe baza anilor împliniţi): 4-5-6 ani; 7-8-9 ani; 10-11-12 ani. Organizatorii aşteaptă înregistrarea unor echipe formate din două persoane în ora dinaintea startului. Echipa va fi compusă dintr-un adult (mamă, tată, bunică sau bunic) şi un copil cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani. Întrecerea de îndemânare va fi câştigată de cei care parcurg traseul cel mai rapid şi cu un minim de greşeli. Vă aşteptăm la concurs, să fie aceasta cea mai plăcută amintire a familiei de la ediţia a 22-a a Zilelor Partium!

  Sport
  Terenul de sport Dinamo

  Conform obiceiului devenit deja tradiție, foștii colegi și prieteni ai jurnalistului sportiv, János Romász, înfocatul suporter al echipei Fradi, îl comemorează prin sportul preferat al acestuia, fotbalul. La turneu participă echipa UDMR Satu Mare, a Primăriei Satu Mare și FC Presa.

  Programe
  Grădina Romei

  Sesiune cu muzică, versuri şi zicale pentru copiii de 0-2 ani. Infochioşc despre activităţile şi serviciile centrului: programul pentru născuţii prematur, evaluări, activităţi terapeutice, dezvoltări pentru copii şi adulţi.

  Teatru de păpuşi
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

   Povestea purceluşilor care îşi construiesc casă şi a lupului o cunoaşte toată lumea.  Interpretarea acesteia cu păpuşi-mănuşă transmite mesaje despre perseverenţă, despre bucuria muncii bine făcute, dar ne şi confruntă cu propriile greşeli, cu doza de lene din fiecare, pentru că purceluşii sunt de fapt noi: este când lucrăm cu dăruire, dar avem şi momentele de superficialitate.
  Târgul Produselor Sătmărene

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei
  Activităţi meşteşugăreşti pentru toate vârstele, jocuri tradiţionale şi prezentări ale meşteşugurilor, în organizarea Asociației Borókagyökér

  Programe
  Grădina Romei
  Adoptă un căţeluş! – organizat de Asociaţia Freelife

  Programe
  Grădina Romei
  La mângâiat căţeluşi – organizat de Şcoala de dresaj canin Bad Dog

  Programe
  Grădina Romei
  Teatrul de păpuşi Moara miraculoasă: Morişca macină-orice – monocomedie de estradă

  Teatru de păpuşi
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Programe
  Grădina Romei – Scena principală

  Hai şi exersează cu noi, dar nu-ţi uita nici salteaua! Ne va îndruma Judit Szereday master-trainer de pilates, terapeut Hatha Yoga.

  Programe
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  RomâniaUngaria). Panka Pásztohy e una dintre cele mai cunoscute ilustratoare de carte pentru copii, fiind activă şi ca scriitoare. Seria Pitypang şi Lili prezintă pentru cei mai mici ţinerea responsabilă a animalelor. Au apărut deja două volume şi a câştigat premiul Cărţii de aur. Cu autoare vom discuta despre modul în care putem educa copiii să devină cititori, dar nu poate lipsi şi o poveste Pitypang şi Lili spusă de autoare. Urmează partea interactivă şi dedicarea cărţilor, care se pot cumpăra la faţa locului. Parte a activităţilor dedicate  născuţilor prematuri din cadrul proiectului RO-HU 450, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Interreg V-A

  Sport
  Grădina Romei

  Cauţi şi tu de mult soluţia să te simţi mai bine în pielea ta? Sau poate ai ajuns să-ţi pierzi nădejdea după a numaiştiiacâta cură de slăbire? Organismul îţi trimite deja semne prin îmbolnăviri, că ar fi timpul să schimbi ceva? Se pare că ai ajuns la locul potrivit. Vin-o în cortul nostru la o analiză gratuită ce determină compoziţia ta corporală şi află care este vârsta organismului tău. La fiecare analiză beneficiezi de un cupon gratuit cu care poţi participa la o evaluare mai amplă a stării de sănătate, iar ulterior poţi să iei decizia, dacă programul îţi convine sau nu. Poate exact acest Program de schimbare a modului de viaţă era ce căutai. Te aşteptăm cu drag!
  Prezentare tir cu arcul

  Sport
  Grădina Romei
  Jocuri, întreceri – Insula sporturilor Partium

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Sport
  Grădina Romei – Insula sporturilor Partium
  Târgul producătorilor locali de vin şi pălincă cu vânzare de gustări din gama magazinului alimentar Gusturi sătmărene

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA
  Tavesz baktalo! Suită de muzică populară ţigănească în interpretarea Ansamblului Trandafiri Negri

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA
  Prezentarea şcolii de dresaj canin Doxity: supunere, îndemânare şi sarcini de pază-protecţie

  Programe
  Grădina Romei
  Personalităţi marcante ale handbalului maghiar şi invitaţi surpriză – Insula sporturilor Partium

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Sport
  Grădina Romei – Insula sporturilor Partium
  Cu foc/ cu tuş. Expoziţie comună Lóránd Bob şi Attila Kállay

  Vernisaj
  Grădina Romei – Casa Verde
  Dansuri populare: Ansamblul Folcloric al Județului ,,Szamoshát”, Ansamblurile Röpike din Satu Mare, Lehajló Rozmaring din Bercu, Kukorók din Ser, Bokréta din Oraşu Nou şi Berekenye din Cehul Silvaniei

  Dansuri
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Sport
  Grădina Romei – Insula sporturilor Partium

  Sándor Bárdosi: preşedintele şi întemeietorul Academiei de Arte de Luptă, medaliat cu argint în 2000 la Sydney, în 2005 a obţinut medalia de bronz la Campionatul mondial de lupte din Budapesta, fost campion mondial şi european la juniori, multiplu campion al Ungariei, în 2007 a urcat pe podium la   Campionatul mondial de Sumo din ChiangMai şi dublu campion european în aceeaşi ramură sportivă. Attila Dragóner: fost fotbalist cheie al  Ferencvárosi TC, dublu campion şi câştigător de două ori a Cupei Ungariei cu echipa alb-verde; cu 28 de evoluţii în echipa naţională, inclusiv la JO din Atlanta din anul 1996, a ajuns în faza grupelor în Cupa UEFA cu echipa portugheză Guimaraes; cel mai recent a fost director sportiv la echipa Zalaegerszeg, fost câştigător al Cupei Ungariei.

  Concert
  Grădina Romei – Scena principală

  Apariţie muzicală obişnuită a evenimentelor locale, prezenţi în viaţa muzicală sătmăreană din anul 2011, fiind cunoscuţi şi îndrăgiţi de public. Ne pregătesc iarăşi un concert splendid, cu melodii originale de inspiraţie  alternativă, punk şi pop-rock, dar nu vor lipsi nici prelucrărirle unor melodii celebre.

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Muzica lor unică cu note indie, funk, soul și jazz-pop amestecate cu specificul ardelenesc poate e cunoscută deja pentru publicul autohton. Trupa se caracterizează prin acest mix unic al stilurilor, prin amprenta multiculturală din care nu lipsesc textele de limba maghiară şi engleză ale protagonistei Koszika, dar se remarcă în primul rând prin reinventarea cântecelor populare. Concertul ne oferă deci melodii proprii, texte profunde şi unicitatea îmbrăcării de exemplu a unui cântec popular secuiesc în palton muzical brazilian, sau a unei melodii româneşti de mahala în pantaloni funky.

  Concert
  Grădina Romei – Scena principală

  Trupa Ossian a luat fiinţă încă în anul 1986 şi continuă să fie une dintre cele mai populare formaţii maghiare de rock. Succesul se datorează, dincolo de vechile hituri Magányos Angyal, A magam útját járom, Mire megvirrad efortului creativ neîntrerupt, dar şi mulţimii concertelor susţinute, albumelor şi melodiilor noi, care ating acelaşi nivel de succes. Puterea formaţiei provine atât din universul muzical din ce în ce mai închegat cu fiecare album, cât şi ideilor transmise de versurile marca Endre Paksi, citate de mii de fani.

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Formația Canarro din Ungaria este unul dintre cei mai remarcabili reprezentanți maghiari ai stilului francez manouche swing (sau jazz țigănesc). Melodii originale unice și populare, moștenirea muzicală a lui Django Reinhardt îmbinată cu muzica de salon a Budapestei din secolul trecut, presărat cu o notă de Paris și cu libertatea de interpretare a jazzului. Tonalitatea sofisticată și stilul individual al formației oferă publicului o experiență muzicală directă și unică. Muzica lor e plină de viață și provocări. În 2023 au fost nominalizați pentru premiul Fonogram pentru albumul lor New York Párizs Budapest, lansat de casa de discuri Fonó, album produs în cooperare cu Báró Maszkura, Lilla Orbay și Izabella Caussanel.
 5. 2023. august 20., duminică


  Sport
  adunare la ora 07.30, parcarea Restaurantului Poiana Codrului (Bd. Lalelei)

  Iniţiativa Tineretului Maghiar oferă a doua oară posibilitatea ca în cadrul Zilelor Culturale Partium să putem parcurge distanţa de semimaraton (21,1 km). Se poate alerga şi distanţe mai mici (5, 10 şi 15 km). Concursul se va desfăşura pe dig, înspre Vetiş şi înapoi, puncte intermediare de verificare la fiecare 2,5 km pentru hidratare şi odihnă. Înscrierile se fac pe pagina Facebook a evenimentului prin completarea formularului potrivit. Startul se dă din parcarea Restaurantului Poiana Codrului (Bd. Lalelei), adunare la ora 07.30.

  Programe
  Grădina Romei

   10.00–20.00 Limonadă de caritate în organizarea Serviciului de Ajutor Maltez
  11.0020.00 Târgul Produselor Sătmărene
  11.00–17.00 Activităţi meşteşugăreşti pentru toate vârstele, jocuri tradiţionale şi prezentări ale meşteşugurilor, în organizarea Asociației Borókagyökér
  11.00–17.00 Adoptă un căţeluş! – organizat de Asociaţia Freelife
  11.00–16.00 La mângâiat căţeluşi – organizat de Şcoala de dresaj canin Bad Dog
  12.00–17.00 Cu foc/ cu tuş. Expoziţie comună Lóránd Bob şi Attila Kállay în Casa Verde
  14.00–18.00 Concurs de şah – pentru seniori (categoria de vârstă 14-99 ani)
  14.00–17.00 Insula sportului şi sănătăţii cu Primagym
  14.00–19.00 Prezentare tir cu arcul
  16.00–24.00 Youthopia chillzone
  Târgul producătorilor locali de vin şi pălincă cu vânzare de gustări din gama magazinului alimentar Gusturi sătmărene

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA
  Slujbă festivă şi depunere de coroane la statuia regelui Sfântul Ştefan

  Slujbă festivă
  Catedrala romano-catolică

  Concert, Copii, Muzică
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

   Az Iszkiri Formația Iszkiri este o trupă contemporană, modernă, care interpretează cea mai cool muzică pentru copii. Membrii fondatori sunt tați și profesori, așadar le este foarte ușor să găsească numitorul comun cu copiii cu vârsta între 3 și 10 ani. Dau periodic concerte pe Vasul Minimax, au fost invitaţi la Insula Copiilor, la Festivalul VOLT, în Palatul Artelor şi în Clubul Acvariu. Sunt invitaţi obişnuiţi şi peste hotare, în Slovacia, Ucraina, Serbia şi România. Concertele lor sunt pline de viaţă, ei cântă, dansează, petrec împreună cu copiii.

  Sport
  Grădina Romei – Scena principală

  Prezintă Judit Szereday master-trainer de pilates, terapeut Hatha Yoga.

  Copii, Programe
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Show complex de aproape două ore de iluzionism, creat ca o întreprindere familială în care apar Zoltán Dobrossy, iluzionist profesionist, dar apar şi soţia şi băiatul acestuia. Zoltán Dobrossy a fost fascinat de lumea iluzionismului, a circului, a magiei încă din copilărie. Iniţial s-a inspirat din cărţi şi truse de magie din comerţ, dar ulterior a obţinut succese remarcabile în emisiuni televizate. La vârsta de 20 a evoluat deja pe scena Circului Central, ca proaspăt câştigător al unui concurs al artei circului. Doreşte să ţină vie tradiţia iluzionismului clasic.

  Programe
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Discuție liberă cu Csaba Pataki, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Gábor Kereskényi, primarul municipiului Satu Mare, Csaba Maskulik, managerul public al municipiului Satu Mare, Máté Kovács, managerul public al județului Satu Mare, respectiv cu deputații Szabolcs Nagy, Lóránd Magyar și cu senatorul Lóránd Turos. Eveniment moderat de Zsolt Kovács

  Programe
  Grădina Romei

  Astronomie şi astrofizică şedinţe interactive cu profesorul Zoltán Fockter. Cu se se ocupă cercetătorii spaţiului cosmic? Există viaţă extraterestră? Care sunt cele mai recente invenţii ale tehnologiei spaţiale? Mik az űrtechnológia legújabb eredményei? Ce scenarii  poate urma dezvoltarea omenirii, e posibilă viaţa pe o altă planetă? Aceste şi acest gen de întrebări se vor discuta în cadrul şedinţei interactive de astronomie şi astrofizică, comparând sci-fi cu realitatea, sau dezbătând bazele ştiinţifice ale universului Star Wars. Cei ce ne vizitează sunt aşteptaţi cu jocuri de simulare, probleme de stors mintea, experimente de fizică.

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Diabolus In Musica a devenit cunoscut ca o formaţie acustică a orchestrei Ørdøg, iar acum se pregăteşte de un concert diabolic de bun pentru iubitorii stilului muzicii alternative. Au putut fi văzuţi deseori împărţind scena cu alte trupe, precum Watch My Dying, Aebsence, Nagyúr, Mytra, Remorse, VHK.

  Academia de Fotbal Partium, Insula sporturilor Partium, Sport
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  Zsuzsa Ardeleanu-Tasi (Zsuzsanna Weissböck): personalitate iconică a scrimei sătmărene şi-a început cariera sub îndrumarea lui Sándor Csipler. În 1964 a plecat la Steaua Bucureşti şi la Campionatul mondial din 1969, din Havana a obţinut medalia de aur în echipă. Simona Pop: personalitate unică în viaţa sportivă a Sătmarului, dublu campioană europeană, semicampioană mondială şi medaliată cu aur la JO din 2016. Krisztina Stahl: are câte două medalii de argint şi bronz la campionatele mondiale cu echipa României; în 2004 la europenele din Copenhaga a obţinut aur, şi-a încetat cariera activă în 2009. Péter Kuki: primul sportiv sătmărean invitat în Hall of Fame al unei federaţii sportive mondiale. Fostul medaliat cu argint la mondiale şi cu bronz la europene a fost unul dintre cei opt scrimeri al cărui nume a ajuns  pe lista Sălii de Onoare (Hall of Fame)  a Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE). De şase ori campion naţional, după ce şi-a încheiat cariera de sportiv a devenit antrenor, iar ulterior arbitru internaţional.

  Concert
  Grădina Romei – Scena principală

  Echipa rock s-a format în 1993 la Cluj. Fondatorul József Lénárd `Yogi` a fost activ în formaţii ca Rival, Trans Express, iar ulterior Compact C. Anii au adus nenumărate concerte în ţară şi peste hotare, iubirea publicului pentru muzica rock get-beget maghiară, şi au dovedit că succesul de pe scenele rock transilvănene a fost pe deplin îndreptăţit. În 2023 doresc să-şi serbeze cei treizeci de ani de existenţă cu un nou album lansat şi un turneu de concerte în toată Transilvania, în locaţiile unor experienţe deosebite trăite împreună cu publicul.

  Concert
  Grădina Romei – Curtea Vinurilor din Partium, Scena CBA

  Membrii orchestrei de suflători sunt fără excepţie muzicanţi profesionişti: trei trompetişti, trei trombonişti, doi tubişti, un baterist şi un „cântăreţ”. Stilul lor muzical e electro brass, pentru care transpun melodii cunoscute, dar au şi compoziţii proprii. Sunt bine cunoscuţi invitaţi ai festivalurilor de street music şi ai cluburilor de public iubitor de muzică voioasă.

  Concert
  Scena Tarr Beton – lângă Muzeul Judeţean

  „Teatrul legendelor, magia miracolului dansului, farmecul esteticului, strălucirea flăcărilor: NOX”. Show-ul probabil cel mai spectaculos şi mai de succes din Ungaria anilor 2000, după 13 ani de pauză a urcat din nou pe scena Arenei Sporturilor din Budapesta cu un gigaconcert aniversar de sărbătorire a celor 20 de ani de la înfiinţare. Show-ul nu s-a oprit, a urmat un turneu naţional şi peste hotare. Albumul lor intitulaz „Bűvölet” a fist ales albumul anului în Ungaria, iar albumul „Ragyogás” a obţinut Premiul Fonogram, sunt câştigători ai Premiului Leul de Aur Persan şi au fost votaţi de mai multe ori formaţia anului în Ungaria, unde au câştigat şi concursul intitulat Dalnokok Ligája (Liga Cântăreţilor). Toate cele opt albume apărute au atins numere de vânzare demne de distincţia disc de aur, din care şase au ajuns de platină şi două platină dublă. La Concursul Eurovision din anul 2005 ei au reprezentat Ungaria. Aşa cum ne-au obişnuit, se pregătesc şi la Satu Mare cu un show de zile mari, fiind renumiţi pentru utilizarea tehnologiei de show modernă, spectaculoasă, oferind o experienţă vizuală covârşitoare amplificată de momente de dans scenic-popular de splendoare. Coregrafia incomparabilă poartă marca protagoniştilor Szilvia Péter Szabó şi Tamás Nagy, precum şi a trupei de dans Varidance, prezentă pe scenă ca de obicei.