Filtre
Filtrare după tempă
Filtrare după locații

Programe

 1. 17
  miercuri
 2. 18
  joi
 3. 19
  vineri
 4. 20
  sâmbătă
 5. 21
  duminică
 1. 2022. august 17., miercuri


  Vernisaj
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  József Petkes (1928-2016) etnograf şi pictor, s-a născut la Tăşnad şi a absolvit Academia de Arte Vizuale Ion Andreescu din Cluj, iar ulterior a devenit profesor de desen la Suceava, Câmpulung Moldovenesc, mai târziu în oraşul natal Tăşnad şi ulterior la Satu Mare. A activat ca pedagog până 1986, când, în urma repetatelor hărţuiri ale autorităţilor se simte nevoit să-şi suspende activitatea pedagogică şi culegerile etnografice. Se mută în Ungaria, la Oros, lângă Nyíregyháza şi devine muzeolog la Muzeul Satului de la Sóstó. Peisajele şi acuarelele sale au au fost expuse nu numai în Ungaria şi România, dar şi în ţări ca Olanda, Germania, Polonia, Austria, Elveția, Suedia sau fosta URSS. A fost liderul coloniei de pictori din Berekfürdő. Expoziţia vernisată prezintă acestă carieră artistică aparte prin lucrări adunate din colecţii publice şi private. 

  Teatru, Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor – Scena CBA

  A fost odată o mică moară, cu roată sprintenă ce se învârtea de când îi lumea. Morarul şi soţia nu se opreau din muncă din zori şi până seară, ca jupânul să fie veșnic liniștit. Numai flăcăul lor de n-ar fi aşa papă-lapte şi visător! În loc să învețe meseria tatălui său, se holbează ore-n șir la păsări. Flăcăul nu se holbase numai la ele, dar a şi hrănit păsările cu semințe şi începu să le înțeleagă ciripitul: „Nu te teme nicio clipă, că tu vei fi regele acestei ţări!” O poveste despre așteptările părinților, despre găsirea căii proprii, despre iertare şi acceptare ...  

  Teatru
  Teatrul de Nord

  Divizarea, categorisirea oamenilor este o temă socială eternă. Femei şi bărbați, bogați şi săraci, tineri şi vârstnici ... Piesa gravitează în jurul acestor teme, având la bază opera Yasminei Reza, intitulată Zeul măcelului. Personajele – două cupluri căsătorite – sunt oameni obișnuiți, prezentați cu greșelile şi ridicolul lor. Cei patru încearcă să aplaneze situațiile conflictuale apărute între ei, dar ocolesc subiectele fără a le spune pe nume. Recurg la tot felul de comparații pentru a estompa din impactul mai profund, mai crud al cuvintelor. În tot acest timp ne vedem oglindite luptele ce le ducem zilnic cu noi înșine sau cu semenii noștri. Pentru a se elibera din multiplele contradicții prima dată trebuie să ne împăcăm cu sine, însă – în mod paradoxal – cu cât ne dorim mai mult eliberarea interioară, cu atât devenim mai introvertiți, mai închistați în propria personalitate. Cu toate astea, valorile cele mai importante le considerăm familia şi pacea interioară cu apropiații noștri.  Regia artistică Oleh Melniciuc  

  Teatru, Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor – Scena CBA

  Bohus, măcelarul e un fel de atotștiutor de secolul douăzeci şi unu, şi – cum se întâmplă de obicei cu atotștiutorii ăștia de secol douăşunu – e întotdeauna grăbit. Dar niciodată chiar atât de grăbit să n-aibă timp de una-două (sau trei-patru) vorbe bune de zis celor cu care se întâlneşte în graba lui. Şi dacă tot se află acolo, de ce să nu relateze câte o întâmplare interesantă, prin care trecuse chiar el, dar care putea să ni se întâmple oricăruia (şi chiar: ni se poate întâmpla). O comedie de stradă bazată pe una dintre cele mai cunoscute basme, spre învăţătura şi distracţia copiilor şi părinţilor deopotrivă. Text: Róbert Markó; Scenograf: Szilárd Boráros; Muzică: Dániel Takács; Regizor: Jankó Schneider; Interpretat de Dániel Czéh   

  Concert
  Scena Tarr Beton – în fața Muzeului Județean Satu Mare

  Trupa a debutat cu un stil punk-rock dar a căpătat de-a lungul anilor o amprentă din ce în ce mai tipică de hard rock / heavy metal, care, dublat de versurile inconfundabile semnate de membrul fondator al trupei, László Lukács au atras o tabără de fani foarte numeroasă. Aşa au ajuns printre cele mai populare şi apreciate formaţii de muzică rock din Ungaria, fapt confirmat şi de vânzările de discuri. Albumul lor intitulat Mindenki vár valamit (Toată lumea aşteaptă ceva) a devenit disc de platină, dar tot ce au scos pe piaţă din 2001 încoace a devenit cel puţin disc de aur.   
 2. 2022. august 18., joi


  Teatru, Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor – Scena CBA

  O fată a dispărut, biata fată a ajuns la o răscruce şi descumpănită cum era, a luat-o pe calea diavolului. Au dispărut şi doi flăcăi, care căutându-şi sora s-au luat la trântă cu dracul. Dar deodată, iată miracol pe lume, se naşte un copil năzdrăvan ce începe să vorbească din minutul naşterii şi capătă o putere că smulge orice copac din rădăcină. Bazându-se pe basmul lui Elek Benedek, textul spectacolului a fost regizat şi adaptat la scenă de: Zoltán Dió, Scenografie: Andrea Pálfi şi Dóra Fekete, Actori: Zoltán Dió, Zoltán Herczeg, Gergely Máté Kiss, Judit Új, Muuzică: Zsolt Vaskó.

  Teatru, Teatru de păpuşi
  Turnul Pompierilor – Scena CBA

  Păstrarea şi popularizarea tradiţiilor de teatru de păpuşi stradal sunt ţeluri pe care mi le-am setat singur. Lumea marionetelor şi păpuşilor am cunoscut-o începând din 2006, ca membru al Teatrului de Păpuşi Vojtina, an în care am făcut cunoştinţă şi cu Henrik Kemény, activ încă pe acea vreme. Văzând geniul lui "Nea Heni" şi jocul virtuoz al lui  János Pályi, am luat hotărârea să păşesc pe urmele acestor maiştri – iată modul în care ni se prezintă pe propriul site interpretul spectacolului.

  Concert, Teatru
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Cu ocazia anului aniversar Petőfi un cerc de poeţi contemporani au reinterpretat câte o poezie a lui Petőfi, iar parafrazele ce au luat astfel naştere au fost puse pe note de muzică pop, jazz şi blues. O metodă de a apropia auditoriul de astăzi de creaţia marelui poet. Spectacolul va cuprinde şi versurile originale. Concertul poate fi urmărit de publicul PMN graţie Agenţiei Culturale  Petőfi. Membrii formaţiei: András Keleti (Budapest Bár, Colorstar), Roy Kohánszky (Roy és Ádám), Szabolcs Máté (Colorstar).  

  Sport
  Terenul de sport Dinamo

  Conform obiceiului devenit deja tradiție, colegii și prietenii fostului jurnalist sportiv János Romász îl comemorează prin sportul preferat al acestuia, fotbalul. La turneu participă echipa UDMR Satu Mare, a Primăriei Satu Mare și FC Presa.  

  Concert
  Turnul Pompierilor – Scena CBA

  O producție autodescrisă de colaboratori drept un atelier de artă holistică. Spectacolul preia texte din poezia contemporană şi le interpretează printr-o instrumentare modernă, aparte formând o muzică pop de rafinament. Concertul poate fi urmărit de publicul PMN graţie Agenţiei Culturale  Petőfi. Membrii formaţiei: Imre Olivér Honfi - voce, chitară (The Mojo), Panka Petrovics - flaut, voce (Orchestra Dohnányi din Budafok, Orchestra Danubia din Óbuda, Junk Bigband), Zsolt Kiss - tobe, percuţie (Marthy Dharma), Csaba Pengő - contrabas, chitară bass (DuoGenész, The Abstract, The Mojo).

  Concert
  Scena Tarr Beton – în fața Muzeului Județean Satu Mare

  Repül a bálna, Szeretni valakit valamiért, Engedj közelebb, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és narancssárga, Szállj el kismadár…, amintim doar câteva dintre nenumăratele hituri ale trupei Republic, care au acompaniat anii adolescenței mai multor generaţii şi care au făcut ca trupa să devină un fort de neocolit, când vine vorba de cultura pop maghiară. Exigențele noului management garantează că show-ul de pe scenă este întotdeauna la un nivel profesional de nereproșat. Noile lor albume ajung fiecare la ștacheta discurilor de platină, iar noile melodii – Kimondom a neved, Valódi, sau Ha igaz lenne – armonizează perfect cu cele ce s-au dovedit deja perene. Trupa derulează proiecte interesante cu interpreți ai noilor generații, ca New Level Empire, sau Bagossy Brothers Company. Republic a devenit de-a lungul deceniilor una dintre trupele veterane ale muzicii ușoare maghiare, cu melodii care caută mereu cel mai scurt traseu către inima fanilor. Muzica lor nu e nici pop, nici rock, nici populară, dar e totuşi a tuturora – ei o numesc un beat de popularitate!  
 3. 2022. august 19., vineri


  Teatru, Teatru de păpuşi

  Componentă indispensabilă a festivalurilor în aer liber, prezenţa scenelor cu picioroange. Se amestecă printre spectatori, fac glume şi mişculanţe cu cei mici, dar nici adulţii nu scapă, un program distractiv dedicat pentru toate generaţiile.

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei

  Sătmărenii sunt obișnuiți deja cu produsele producătorilor, fermierilor, meșteșugarilor locali fiind conștienți de calitatea deosebită şi de prospețimea acestor bunuri puse în vânzare. Merită să le cumpărați, nu numai din cauza calității lor superioare, dar şi pentru sprijinul acordat astfel economiei locale. Zilele Culturale vă oferă din nou oportunitatea să vă convingeți de calitatea superioară a produselor locale faţă de cele importate.
  Escaladare pentru toate generațiile – În organizarea Serviciului Public Salvamont

  Sport
  Grădina Romei

  Lansare de carte
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Istoria dezvoltării urbane are drept perioadă marcantă cea dualistă, iar volumul este un rod al interesului faţă de această eră, coroborat cu cel faţă de Satu Mare. Nu se dorește un volum pentru specialiștii de istorie, mai degrabă pentru persoanele interesate de soarta urbei şi atașate identității locale sătmărene.

  Concert
  Casa Vécsey (Muzeul de Artă)

  Ensemble Flauto Dolce interpretează piese de muzică veche din creaţia lui William Williams, Thomas Morley, Marco Uccellini, Andreas Hammerschmidt, Louis-Claude Daquin, Alessandro Scarlatti, Joseph Bengraf, Franz Pfeifer, dar şi piese ale unor compozitori anonimi contemporani. Zoltán Majó – coordonator artistic, flaut baroc; Mária Szabó – flaut baroc; Noémi Miklós – clavecin; Mihaela Maxim –soprană.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Seara zilei de vineri începe în forţă în Grădina Romei, pe scena Ecomatrix, mai ales pentru fanii stilului rap. Microfonul va fi în mâinile popularului rapper din Ungaria, autor al unor melodii arhicunoscute ca Nincs nő nincs sírás, sau Nem vagyok ideges, recunoscut cu numeroase premii muzicale. 

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Moștenirea noastră folclorică deosebită o regândim şi o transformăm în artă contemporană veritabilă. Puține formații muzicale se pot mândri cu o carieră continuă de trei decenii, cu elan necurmat, dincolo de schimbările trecătoare ale modei, trecând peste greutăți, gestionând responsabil succesul – se poate citi pe site-ul orchestrei. Ne încântaseră deja de câteva ori cu muzica lor specială, dar merită urmăriți din nou. Să-i salutăm din nou pe scena sătmăreană!

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Formația înființată în anul 1995 pare să nu fi schimbat de loc în cei 24 ani scurși de atunci: cu bună dispoziţie şi energie parcă neepuizabile, cu textele lor explicite vin să aducă distracţie în rândurile publicul, împreună cu spiritul şi prospeţimea tinereţii lor eterne, transpuse în hituri hardcore-hiphop. Ultimul lor album intitulat ’Old School’ este o întoarcere la rădăcini atât din punct de vedere muzical, cât şi în versuri.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Trupa Hot Jazz Band reprezintă deja de 37 de ani lumea fascinantă a perioadei jazz, adică a anilor 1920, ‘30, şi ’40. Interpretează cele mai populare melodii ale acestei perioade, reevocând timbrul muzical autentic al erei marcate de staruri precum   Katalin Karády, Pál Jávor, Gyula Kabos, Kálmán Latabár, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby şi compozitorii de seamă ai perioadei Rezső Seress, Alfréd Márkus, Szabolcs Fényes, George Gershwin, Duke Ellington. Activitate trupei a fost recunoscută în 2015, prima dată pentru o formație de stil dixieland şi jazz, prin acordarea celei mai prestigioase decoraţii de stat, Ordinul Kossuth. 
  DJ Flashboy

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium
 4. 2022. august 20., sâmbătă

  Slujbă festivă şi depunere de coroane la statuia regelui Sfântul Ştefan. Celebrat de PS Jenő Schönberger, episcop de Satu Mare.

  Slujbă festivă
  Catedrala romano-catolică

  Gastronomie
  Grădina Romei

  Concurs pe echipe pentru premiile celor mai alese bucate preparate la ceaun. Echipele se pot întrece în trei categorii: cel mai gustos preparat din carne de porc, din carne de vită/oaie, respectiv din peşte/vânat/pasăre. Președintele juriului va fi bucătarul maistru distins cu coroană de aur Mihály Pálszabó, cavalerul gastronomiei franceze. Concursul nici în acest an nu se restrânge doar la prepararea de bucate şi servirea comună a acestora. Mihály Pálszabó va găti şi el o ciorbă a la grec de pui cu tarhon, aşa, pe gustul lui, iar mâncarea va putea fi gustată de oricine contra unei donaţii băneşti, ce va fi folosită în scop caritabil.

  Sport
  Grădina Romei

  Program: 9.0010.00 înregistrare la faţa locului; 10.0013.00 Start, participanţii parcurg individual traseul; 13.00 Prezentare rezultate, premiere;  Categorii de vârstă (pe baza anilor împliniţi): micuţi, anii 456; avansaţi, anii 789; măricei, anii 101112. Organizatorii aşteaptă în ora dinaintea startului înregistrarea echipelor formate din două persoane. Echipa va fi compusă dintr-un adult (mamă, tată, bunică sau bunic) şi un copil cu vârstă cuprinsă între 4 şi 12 ani. Întrecerea de îndemânare şi contratimp  va fi câștigată de echipa care parcurge traseul cel mai rapid şi cu un minim de greşeli. Vă aşteptăm la concurs, să fie cel mai plăcut memoriu în familie de la ediţia 21 a Zilelor Partium!
  Prepararea și degustarea unor mâncăruri tradiționale, în organizarea Clubului de Pensionari Prietenia

  Gastronomie
  Grădina Romei

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei

  Sătmărenii sunt obişnuiţi deja cu produsele producătorilor, fermierilor, meșteșugarilor locali fiind conştienţi de calitatea deosebită şi de prospeţimea acestor bunuri puse în vânzare. Merită să le cumpăraţi, nu numai din cauza calităţii lor superioare, dar şi pentru sprijinul acordat astfel economiei locale. PMN vă oferă din nou oportunitatea să vă convingeţi de calitatea superioară a produselor locale faţă de cele importate.  

  Concert, Teatru, Teatru de păpuşi
  Grădina Romei – Scena pentru folclor şi copii CBA

  Una dintre cele mai iubite formaţii de muzică dedicată copiilor din Secuime și de către părinţi, prezentă pe multe scene de festivaluri din regiune ne arată talentul. Mesehetes delectează copiii cu melodii cunoscute din desene animate şi cu compoziţii proprii, garantează o adevărată explozie de energie pentru cei mici. 

  Teatru, Teatru de păpuşi
  Grădina Romei - Zona terenului de joacă

  Spaţiu de joc dramatic interactiv pentru copii: Întâmplările lui János Háry redate în scene animate, partidă de aruncat cu mingi pentru micuţi şi mai mărişori, joc de împletit o panglică uriaşă, popice cu Örzse, fugărirea lui Napóleon, puzzle uriaş,etc.
  Escaladare pentru toate generațiile, în organizarea Serviciului Public Salvamont

  Sport
  Grădina Romei
  Târgul producătorilor locali de vin și pălincă

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium
  Concurs de şah – pentru juniori (categoria de vârstă 10-14 ani)

  Sport
  Grădina Romei

  Sport
  Grădina Romei

  Cauţi şi tu de mult soluţia să te simţi mai bine în pielea ta? Sau poate ai ajuns să-ţi pierzi nădejdea după a numai ştii acâta cură de slăbire? Organismul îţi trimite deja semne prin îmbolnăviri, că ar fi timpul să schimbi ceva? Ei, se pare că ai ajuns la locul potrivit. Vin-o în cortul nostru la o analiză gratuită ce determină compoziția ta corporală şi află care este vârsta organismului tău. La fiecare analiză beneficiezi de un cupon gratuit cu care poţi participa la o evaluare mai amplă a stării de sănătate, iar ulterior poţi să iei decizia, dacă programul îţi convine sau nu. Poate exact acest Program de schimbare a modului de viaţă era ce căutaseși. Te aşteptăm!  
  Taves bahctalo! Suită de muzică ţigănească în interpretarea formaţiei Trandafiri Negri

  Concert
  Grădina Romei – Scena pentru folclor şi copii CBA

  Quiz
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Zsolt Kovács, cel care a inventat şi derulează Campionatul de Quiz al Transilvaniei, cu seri de pub quiz în cinci oraşe transilvănene, se inspiră întotdeauna din teme, probleme actuale ale comunității.  Al treilea quiz organizat în cadrul Zilelor Partium va avea o tematică specială, istoria evenimentului. Organizarea şi înscrierile echipelor formate din cel mult 5 persoane se pot începe! Buna dispoziție e garantată!  Participarea e liberă dar condiționată de înregistrare prealabilă pe următorul link:  https://forms.gle/CHNXM9eSMotv6kQj9

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Formaţia tribut Don't Stop The Queen se compune din instrumentiști experimentați din diferite proiecte şi totodată fani entuziaşti, care doresc să prezinte creațiile Queen la un nivel ireproșabil. Repertoriul lor include hiturile cele mai cunoscute, dar şi melodiile îndrăgite doar de cunoscători înrăiţi, cele de tip „non greatest hits”. O atmosferă nealterată de rock al marilor stadioane de la muzicieni budapesteni care s-au adunat fiind atraşi de iubirea lor faţă de muzica mereu fascinantă a super formației Queen.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Trupa 4S Street a luat ființă în anul 2018 la Gheorgheni, fiind formată din Alin Nicuta (voce, chitară acustică), Csaba Mihály (clape), Loránd Fülöp (chitară), László Szabó (chitară bass) şi Andor Pál (tobe). Primul lor album, intitulat Fellegvár (Cetăţuie) a apărut în 2019, urmat de cel secund în 2021, cu titlul Szebb napok (Zile mai frumoase). Formaţia tânără a obţinut în 2022 Premiul Muzical Petőfi pentru formaţia anului. Melodiile lor nu lipsesc de pe programele posturilor de radio din Ungaria şi din ţările înconjurătoare. Piesa lor intitulată Mesélek a bornak se numără printre cele mai populare pe youtube din Ungaria, în săptămâna publicării a ajuns pe locul 21, iar pe lista actualizată zilnic, Viral 50 Hungary, întocmită de Spotify, a ajuns printre primele 30 de melodii. Pe album găsim piese de mare popularitate, cum ar fi Üzenet a távolból sau Hova tűntél.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Graţie acestei inițiative au fost readuse în atenție şi în cultura tinerilor de azi melodii practic uitate. Au șters praful de pe mai multe melodii, le-au revitalizat, pe unele, mai cunoscute le-au reîmbrăcat în veșminte noi, iar în ultima perioadă au compus şi melodii noi. Producțiile lor sunt puncte de întâlnire între vârste, culturi şi stiluri – poate acesta este motivul popularității trupei atât în rândul tinerilor cât şi în cel al vârstnicilor.  Budapest Bár parcurge un spectaculos zigzag între stilurile muzicale şi nu se opreşte din a ne distrage din cotidian. Muzică de calitate pentru melomani.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Atmosferă caraibiană, ritmuri vibratoare de ska, reggae cu aromă de fum, gusturi autohtone populare, teme muzicale dinamice ale Balcanilor, iată un mix ce nu dă greş niciodată, iar plusat cu vară şi o băutură răcorită, garantează extazul. Formaţia de 11 muzicieni e notorie pentru concertele live pline de energie, petreceri ce au propulsat-o, cât ai clipii, din micile cluburi underground pe scena principală a Festivalului Sziget, şi a altor festivaluri muzicale de mare anvergură din Ungaria. Peste hotare e cunoscută drept ambasador al muzicii ska ungureşti.   

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Formaţiile Bohemian Betyars şi Parno Graszt sunt cunoscute, apreciate şi au succes şi separat, s-au afirmat atât în Ungaria, cât şi peste graniţele ţării. Proiectul comun al celor două formaţii de world music a început în 2017, cu un obiectiv clar identificat: tradiţia folclorică bogată, cu elemente ungureşti şi ţigăneşti să fie prezentată şi accesibilizată pentru generaţiile tinere. Această cooperare se bazează pe devotamentul dorinţei comune de a crea o punte între generaţia tânără şi cea a vârstnicilor, între grupe de vârstă şi etnii, susţinută de noua lor abordare şi amprentă în prelucrarea muzicii populare tradiționale.  
  Karaoke, în organizarea Iniţiativei Tineretului Maghiar

  Concert, Muzică
  Grădina Romei – Scena pentru folclor şi copii CBA
  DJ Flashboy

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium
 5. 2022. august 21., duminică

  Prepararea și degustarea unor mâncăruri tradiționale, în organizarea Clubului de Pensionari Prietenia

  Gastronomie
  Grădina Romei

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei

  Sătmărenii sunt obişnuiţi deja cu produsele producătorilor, fermierilor, meșteșugarilor locali fiind conştienţi de calitatea deosebită şi de prospeţimea acestor bunuri puse în vânzare. Merită să le cumpăraţi, nu numai din cauza calităţii lor superioare dar şi pentru sprijinul acordat astfel economiei locale. PMN vă oferă din nou oportunitatea să vă convingeţi de calitatea superioară a produselor locale faţă de cele importate

  Teatru, Teatru de păpuşi
  Grădina Romei – Scena pentru folclor şi copii CBA

  Spectacol muzical şi voie bună după István Csukás şi Viktória Szántó
  Feţe–Prieteni – expoziţie din desenele lui Loránt Bob

  Vernisaj
  Grădina Romei
  Chillzone cu programe pentru tineri, în organizarea Iniţiativei Tineretului Maghiar

  Programe
  Grădina Romei
  Două suflete la patru mâini – prezentare de poezii din volumul comun al poeţilor József Simonfy şi Imola Fehér.

  Lansare de carte
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium
  Escaladare pentru toate generațiile, în organizarea Serviciului Public Salvamont

  Sport
  Grădina Romei

  Concert, Teatru, Teatru de păpuşi
  Grădina Romei – Scena pentru folclor şi copii CBA

  Hanta Banda (adică Trupa Palavră) doreşte să-şi distreze publicul atrăgându-l activ, să facă parte din întregul spectacol. Nu-şi ascund dorința ca nu numai copii, dar şi părinţii acestora să rămână cu zâmbetul pe buze după concertele lor, fiindcă în adâncul lor şi ei sunt de fapt copii, doar că lumea face să mai uite de acest fapt.
  Târgul producătorilor locali de vin și pălincă

  Produse Sătmărene
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Programe
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Discuție liberă cu Csaba Pataki, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Gábor Kereskényi, primarul municipiului Satu Mare, Csaba Maskulik, managerul public al municipiului Satu Mare, Máté Kovács managerul public al județului Satu Mare, respectiv cu deputații Szabolcs Nagy, Lóránd Magyar și senatorul Lóránd Turos. Eveniment moderat de Zsolt Kovács
  Concurs de şah – pentru seniori (de la 14 la 99 de ani)

  Sport
  Grădina Romei

  Programe
  Grădina Romei

  Experimente interactive și spectaculoase pentru copiii dornici de descoperiri. Sub îndrumarea profesoarei Laura Balog veți putea crea baloane de săpun care sar ca mingea, să vă creați un scris criptat, să faceți experiențe cu baloane sau să aflați de ce crește așa mare șarpele faraonului. PTT este un program extracurricular pentru susținerea tinerelor talente, care oferă elevilor din ciclul gimnazial cunoștințe în viața cotidiană și utile în viitor, utilizând metode complexe de învățare prin joacă, prin bucuria descoperirii. Părinții care doresc să-și înscrie copiii în programul PTT al Colegiului Mathias Corvinus pot face acest lucru vizitând cortul dedicat programelor pentru copii la Zilele Partium, sau se pot înregistra pe pagina fit.mcc.hu. PTT este un program aparte pentru talente, care oferă elevilor înscriși cunoștințe speciale, o comunitate închegată și experiențe pe viață.

  Sport
  Grădina Romei

  Cauţi şi tu de mult soluţia să te simţi mai bine în pielea ta? Sau poate ai ajuns să-ţi pierzi nădejdea după a numai ştii acâta cură de slăbire? Organismul îţi trimite deja semne prin îmbolnăviri, că ar fi timpul să schimbi ceva? Ei, se pare că ai ajuns la locul potrivit. Vin-o în cortul nostru la o analiză gratuită ce determină compoziţia ta corporală şi află care este vârsta organismului tău. La fiecare analiză beneficiezi de un cupon gratuit cu care poţi participa la o evaluare mai amplă a stării de sănătate, iar ulterior poţi să iei decizia, dacă programul îţi convine sau nu. Poate exact acest Program de schimbare a modului de viaţă era ce căutaseși. Te aşteptăm!  

  Dansuri
  Grădina Romei – Scena pentru folclor şi copii CBA

  Pe scenă apar: Kukorók din Ser, Bokréta şi Kispiros din Oraşu Nou, Csodaszarvas din Agriş, Lehajló Rozmaring din Bercu, Ansamblul Szamoshát al Judeţului Satu Mare, Gyöngyös Bokréta din Micula, Pünkösdi Rózsák din Dorolţ, Ribizke din Oar, Ansamblul Röpike şi grupul Rozsmalint din Bogdand.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Trupă des întâlnită pe scenele evenimentelor locale, astfel bine-cunoscută pentru publicul sătmărean, fiind o prezenţă stabilă din anul 2011. Se pregătesc din nou cu un concert splendid, cu melodii proprii şi cover-uri de stil rock, rock alternativ şi pop-rock.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Trupa Funkorporation, formată în 2011, a susţinut sute de concerte de succes în diferite locaţii din România, de la cafenele până la scenele unor festivaluri mai mari. În mai 2012 au câştigat premiul mare la categoria voce-muzică a emisiunii Médiabefutó, iar în noiembrie au câştigat premiul întâi la TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival). În aprilie 2013 trupa a fost nominalizată la Premiul muzical pentru cel mai bun concert live în cadrul Transilvania Music Awards. La data de 16 decembrie 2019 a debutat albumul lor intitulat KRONIKL, plin cu melodii de dans, ba cu un dinamic funky groove, ba cu vibraţiile sexy de disco, sau cu un „deliciu” de soul-jazz-pop ce evocă perioada Motown.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Colaborarea dintre cei doi a început când  Sándor Homonyik lucrase într-o piesă muzicală cu Gyula Vikidál şi l-a întrebat dacă ar fi dispus să cânte cu el un duet. Duetul a devenit un album, iar albumul a devenit cel mai mare succes al anului 1989. Melodia Álmodj királylány a fost votată piesa anului, iar Sándor Homonyik cântăreţul anului. Proiectul comun cu János Menyhárt şi Gyula Vikidál a adus încă două albume, ultimul în 1995. Se pregătesc cu cele mai mari hituri să urce pe scena PMN. 

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  În cei 15 ani de existenţă, formaţia a cutreierat întregul Bazin Carpatic, dar şi o bună parte a Europei. Au evoluat pe mai toate scenele muzicale, unde apar formaţii de world music. Dincolo de lumea festivalurilor şi cea a cluburilor, ei descoperă cu plăcere şi alte scene: teatru, circ, coregrafii, muzică de film. Concertele lor amestecă ere, stiluri, gusturi şi timbre muzicale, în timp ce sutele de participanţi le cântă melodiile şi dansează pe ritmurile acestora. Mulţi se întâlnesc cu muzica populară prin aceste creaţii complexe ale trupei Góbé, sau invers, ca pasionat al folclorului aşa îşi deschid atenţia către genurile muzicale moderne.

  Concert
  Grădina Romei – Scena Ecomatrix

  Moby Dick este formaţia rock din Ungaria cu probabil cele mai multe concerte susţinute peste graniţă, pentru ei fiind la fel de importante şi comunitățile de maghiari de peste hotarele Ungariei, iar acestea nu ar trebui să fie privați de cultura rock. Concertul nr. 105 peste graniţele Ungariei va avea loc la Satu Mare, pe scena Zilelor Partium. Formaţia Moby Dick a apărut în 1981 în oraşul Sopron, astfel fiind unul dintre veteranii şi reperele de importanţă în genurile rock şi metal. Trupa se menţine activă în viaţa muzicală şi susţine concerte cunoscute pentru timbrul lor inconfundabil în lumea muzicii tare. Nu numai că şi-au lăsat amprenta asupra muzicii rock din Ungaria, dar constituie sursă de inspiraţie şi exemplu şi pentru noile generaţii de rockeri. Mulţi tineri începuseră să cânte la chitară sau formaseră noi trupe în urma melodiilor tipice Moby Dick, fiind cuprinşi de acest stil de viaţă şi de a privi lumea – toate aceste sentimente provenind de la muzica şi concertele „baleniştilor”.  

  Concert
  Grădina Romei – Scena Electro Center – Curtea Vinurilor din Partium

  Membrii ansamblului de suflat cântă aproape fără excepţie la instrumente din alamă: trei trompetiști, trei tromboniști, doi cântă la tubă, unul la tobe şi există şi un „cântăreţ”. Stilul lor se poate numi electro brass, fiind re-instrumentate melodii pop bine-cunoscute, dar au şi compoziţii proprii. Au evoluat deja pe numeroase scene de cluburi şi festivaluri, dar şi evenimente de muzică de stradă, unde au petrecut împreună cu public aducându-i momente de distracţie şi bucurie.

  Concert
  Scena Tarr Beton – în fața Muzeului Județean Satu Mare

  János Kristóf Bródy, cântăreţ, chitarist, compozitor, autor de texte, o figură emblematică a culturii maghiare, distins cu premiul Kossuth şi premiul Liszt Ferenc. În 1964, după luarea bacalaureatului a ajuns în trupa Illés unde, împreună cu Levente Szörényi a devenit autorul a numeroase piese considerate ulterior puncte de declanşare a tot ce înseamnă muzica rock maghiară. Cu rolul lui de autor de versuri şi deseori compozitor, a devenit un personaj iconic al muzicii rock din Ungaria. El se consideră în primul rând autor de cântece, fiind compozitor şi autor de versuri pentru melodii interpretate de Zsuzsa Koncz, Judit Halász, Péter Gerendás, Tamás Somló, László Komár, inconfundabilul Zorán, iar o perioadă, în numele lui Gábor Várszegi, el a scris şi versurile trupei Omega. Versurile compuse de el au apărut tipărite pentru prima dată în 1983, cu titlul Jelbeszéd, urmat de un volum intitulat Ne várd a májust, ce cuprindea textele lui valabile ca poezii. În 2016-ban a apărut albumul lui de poezii recitate de András Bálint, ca parte a seriei Liră auzită. Cariera lui ne-a adus până acum peste 60 de albume complete, la care a colaborat, în jur de 800 de melodii pentru care semnează versurile şi peste 200 de piese create ca şi compozitor.