Rekeszizom-fitnesz négy órában, a szomszédnénis srácokkal

2019. július 31., szerda

Négyórás kabarénak lehet szem- és fültanúja az idei Partiumi Magyar Napok közönsége. A rekeszizom-fitneszről ezúttal a szatmáriak egyik kedvenc párosa, a Szomszédnéni Produkciós Iroda gondoskodik. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs, a Showder Klub, a Comedy Central és a Rádiókabaré állandó fellépői finoman élces humorban bővelkedő műsoraik sokakat érintő problémákat, általánosan érvényes élethelyzeteket boncolgatnak.

„A humor már a kezdetekkor fontos szerepet töltött PMN programsorozatának az összeállításakor, de idén minden eddiginél magasabbra tettük a lécet. A régi hagyományokat új köntösbe öltöztettük, ami nem kis feladat egy ilyen nagy múltú, több napos fesztivál esetében. A közönség számára szokatlan, izgalmas megvalósításokra törekszünk, ennek is köszönhető az egész estét betöltő kabaré” – fogalmaz Kovács Zsolt programkoordinátor. Kulisszatitokként elárulta, hogy „a csaknem négy órás humorestnek azért a Kossuth-kertbe tervezett Borudvar ad otthont, mert Béfé és Téesz a rekeszizom-fitnesz mellé egy (vagy több) pohár gyöngyöző, hideg rozé fröccsöt ajánl, mert a bor kis mértékben, a humor pedig nagy mértékben orvosság”.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda az idei PMN-es látogatásuk alkalmával az aktuális előadásaik mellett best of, régi klasszikus poénjaikat is előadják. A négy felvonás igazából három különálló előadásként is működik. Az Antimotiváció című darab azoknak testhezálló, akik nem bánják, hogy vannak korlátaik, mert legalább van mire támaszkodniuk. A vállalatok csodálatos világába kalauzol a Cégeshármas, amely idegösszeomlás szélén álló középvezetőknek, valamint fiatal, kreatív és dinamikus munkavállalóknak kihagyhatatlan. A srácoktól szokatlan előadásforma az Együtt és külön című fellépésük, ugyanis a két humorista külön lép színpadra – klasszikus stand-up comedy-t láthatunk egy-két csavarral fűszerezve.

A három előadás után a Szomszédnéni Produkciós Iroda kerekasztalbeszélgetésre várják a közönséget – egy kerekasztal-beszélgetés keretében kérdéseket tehetnek fel, de akár poéntanácsokat is adhatnak. A kisebbek autogramot (modernül: szelfit) szerezhetnek, a nagyobbak pedig koccinthatnak a humoristákkal.