Szűrők
Téma szerinti szűrés
Helyszín szerinti szűrés

Program

 1. 16
  szerda
 2. 17
  csütörtök
 3. 18
  péntek
 4. 19
  szombat
 5. 20
  vasárnap
 1. 2023. augusztus 16., szerda


  Kiállítás, előadás
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  Festő, díszlet- és jelmeztervező. 1932-ben született Szatmárnémetiben, 1956-ban végzett Kolozsváron a Képzőművészeti Főiskolán. A főiskola elvégzése után visszament szülővárosába, ahol harminc évig volt az Északi Színház díszlet- és jelmeztervezője. Munkáit a realista szemlélet, ötletesség és megkapó színkezelés jellemzi. Részt vett több alkotótábor munkájában. Számos kiállítása volt Erdélyben, Magyarországon, Németországban és Hollandiában.  

  Koncert
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  Különleges zenei összeállítással kedveskednek a közönségnek a Dinu Lipatti Filharmónia művészei: Kovács-Pistuka Emőke hegedű, Mija Alina hegedű, Budean David brácsa és Cătună Dan cselló. 
 2. 2023. augusztus 17., csütörtök


  Bábszínház
  Tűzoltótorony

  Zenés bábjáték Marék Veronika művei alapján. Léteznek a világban mackók minden mennyiségben: apró, gombszemű alvós plüssök, nagymamától örökölt kopott bundások, csacsi, öreg medvék, örökmozgó brummogók; sokfélék. Egy a közös bennük: ölelgetni, dédelgetni, szeretni való, lélekkel telített játékfigurák. Vagy inkább esendő, bájos gyermekek? Ki tudja. Ezek is, azok is. Miként Marék Veronika örökké szeretni való mackója, Boribon. Ismeritek őt? Persze. Hisz szinte mindannyiónk barátja volt kiskorában. Ott lakik a könyvespolcokon. De most, bámböri, bom-bom, kilép a könyvlapokról Annipannival és a többi barátjával együtt, hogy gyerekszoba illattal töltse be a Harlekin Bábszínház nézőterét. Az előadás a Boribon és Annipanni, Boribon autózik, Boribon és a hét lufi, Jó éjszakát, Annipanni és a Boribon cicája című mesék felhasználásával készült.

  Programok

  A "Feltérképezem II" egy szabadtéri verseny, ahol sok sétára, jókedvre és kedvenc városunk jellegzetes helyszíneinek meglátogatására számíthattok. 3-5 fős csapatok jelentkezése ajánlott (de akár ketten vagy egyénileg is jelentkezhettek). Az első három helyezett csapat vagy személy (egyéni nevezés esetén), értékes ajándékokban részesül. Jelentkezni Augusztus 17-én, 15 órától lehet, a TestPlay társasjáték szaküzlet székhelyén (Bv. Vasile Lucaciu 17 szám). A verseny 15 órától 18 óráig tart. Értékes nyeremények és feledhetetlen élmények várnak rátok! További infóért kövesd a TestplaySM facebook oldalát

  Kiállítás, előadás
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  Bogdándon született, divattervezést tanult, később jelmez- és díszlettervezéssel foglalkozott, jelenleg a csíkszeredai Gutenberg Kiadó könyvillusztrátora. Fontosnak tartja, hogy a könyvek esztétikai élményt is nyújtsanak az olvasó számára. Alkotásai egyediek, felismerhetőek az általa használt gyakran felbukkanó groteszk elemek. Színes, részleteiben is kidolgozott rajzai kalauzolják az olvasókat egy fantáziadús virtuális térbe. 

  Bábszínház
  Tűzoltótorony

  A társulat neve egyszerűen magából a gólyaláb népies elnevezéséből született. A régi vásári komédiások boszorkányos ügyessége, a vándorszínészek, és muzsikusok páratlan hangulata jellemzi a társulat 45 perces műsorait. Az elmúlt 22 esztendőben körülbelül 1500 helyen léptek fel szerte a Kárpát-medencében. A fesztiválokon, falunapokon, vásárokon és egyéb más rendezvényeken minden alkalommal sikerült megnevettetni és jókedvre deríteni a publikumot.

  Programok
  Artisan Coffe & Wine - Stefan cel Mare 1. szám

  2012-ben született meg egy orvosok számára szervezett rétegtalálkozó igénye. A partiumi Magyar Napok keretén belül az akkor egészségügyi miniszter Cseke Attila részvételével találkozott egy maroknyi, már több évtizede dolgozó orvos és néhány rezidens, hogy megosszák a tapasztalataikat a helyi viszonyokról. A találkozó célja az volt, hogy megmutassuk a fiatal orvosoknak, hogy szükség van rájuk Szatmár megyében s szeretettel várjuk őket haza. Az azóta eltelt időben hagyományossá vált, hogy a régió legnagyobb magyar ünnepén több generációnyi orvos és egészségügyi szakember találkozhat a kórház és a megye vezetőségével, hogy értesüljenek a fejlesztési irányokról és javaslatokat is tegyenek. A találkozó motorja mindvégig dr. Vass Zoltán volt, aki megnyerő személyiségével mindenkit meg tudott szólítani. Az idei találkozón rá is emlékezünk.

  Színház
  Északi Színház

  Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese a “Szatmár és Bonchida háromszor” című előadással érkezik Szatmárnémetibe. Martin György, a legendás tánckutató és munkatársai Szatmár megyében az 1970-es években a legnagyobb részletességgel gyűjtötték fel és archiválták a falvak tánckultúráját; több mint 290 faluból készültek ekkor táncfilmek, amelyekből   az előadás első része inspirálódik. A második rész “Bonchida háromszor” címmel az Erdélyben élő kultúrák csodálatos találkozásából, együttéléséből született, amely nem csak magával ragad, hanem tükröt tart elénk, minden értelemben. Láthatjuk, hogy a magyarok, románok és cigányok tiszteletben tartják, ismerik és élik egymás zenéit, táncait.  Az előadásra az Északi Színház jegyirodájában lehet jegyet váltani. 

  Sport és szabadidős
  Daniel Prodan stadion

  A Partium Labdarúgó Akadémia jóvoltából tíz év után újból Szatmárnémeti Olimpia és Ferencvárosi TC öregfiúk mérkőzés!

  Koncert
  Tarr Beton színpad – a Megyei Múzeum előtt

  A sokak által kedvelt magyarországi rockzenekar már többször megörvendeztette ismert slágereivel a szatmári közönséget. A Bikini 1982-ben alakult, de igazi sikertörténete 1985-ben indult el, amikor D. Nagy Lajos énekes csatlakozott a zenekarhoz. A két év múlva megjelent “Mondd el” című album több mint háromszázezer példányban kelt el. Az együttes sorra készítette lemezeit, rajtuk örökké élő dalokkal. A Közeli helyeken, a Megüssem, vagy ne üssem, Mielőtt elmegyek, Adj helyet, Csak dolgozni ne kelljen örökzöld slágerek ismét hallhatók lesznek Szatmárnémetiben! 
 3. 2023. augusztus 18., péntek


  Bábszínház
  Tűzoltótorony

  Békéscsabáról érkeznek remek előadásukkal a Napsugár bábszínház tagjai, mely egy népmesét dolgoz fel bábokkal és mesélővel a gyermekek bevonásával. Ebben az előadásban, bárki lehet a szép Cerceruska, vagy a kistestvére Zsuzsika, királyfi vagy őzike. A játék és mese összhangjából születő interaktív előadást kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.

  Programok
  Kossuth-kert

  A Máltai Szeretetszolgálat a PMN ideje alatt, egy barátságos és interaktív helyet alakít ki a székháza udvarán, ahol színes programokkal várnak kicsiket és nagyokat. Bárki felfedezheti a különböző társasjátékok világát, ugyanis erre a hétvégére a TestPlay kiköltözik a Máltai ház udvarára, lesz még arcfestés, ping-pong, batikolás, kézműves foglalkozás. Fontos a “jótékony limonádéjuk,” amely kontextusba helyezi az esemény történéseit: a hétvége ideje alatt összegyűlt adományokat az idei  szegények világnapja alkalmából rendezett 26 órás tevékenységi maratonra fordítják. 

  Szatmári Termékek
  Kossuth-kert

  Helyi termelőink mindannyian hozzáértő szakemberek, akik szenvedélyüknek élnek, egyben népszerűsítik és életben tartják a hagyományos mesterségeket, a hagyományos ízeket. Mindannyian elkötelezettek az egészséges és természetes alapanyagok iránt, ezzel pedig nem csak a környezetünket, hanem a fogyasztókat is védik. A Szatmári Termékek Vásárának szervezője a Szatmári Termék Védjegyet létrehozó és kezelő Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület.
  Kutyasimogató a Bad Dog kutyakiképző iskola szervezésében

  Programok
  Kossuth-kert
  Íjászbemutató

  Programok, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Kvíz, Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  Regisztráld max. 5 fős csapatodat Kovács Zsolt kvízmester Sportkvízére, ahol a Partium Labdarugó Akadémia felkérésére általános műveltségű kérdések mellett aktuális és mindenkori sportkérdéseket is boncolgatunk! 📍Augusztus 18-án, pénteken 15.30-tól mindenkit szeretettel várunk a Kossuth-kerti Partium Sportszigetre!  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! https://forms.gle/qCJNhDXfqMQb2P889


  Kiállítás, előadás, Mozi
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  Dr. Türk Attila, a Pázmány Péter katolikus Egyetem régész oktatója A magyar őstörténet kutatásának újabb eredményei címmel röviden bemutatja a korai magyar történelem kutatásának izgalmas és érdekes új adatait. Az előadást követően megtekinthető a Lovakon, nyergekben című tudományos ismeretterjesztő film. A 28 perces alkotás közérthetően mutatja be a legfrissebb kutatási eredményeket, a forgatás a leghitelesebb korhű felszereléssel rendelkező hazai hagyományőrző csoportok bevonásával zajlott. Az előadás és a filmbemutató mellett megtekinthető egy poszter kiállítás a honfoglaló magyarság életmódjáról, valamint íjászbemutatót tartanak a szatmári íjász társaság tagjai.

  Chillzone
  Chillzone, Kossuth-kert

  Az év legtöbbet várt napjait éljük épp. Azokat a napokat melyek a szabadságról, az élményekről, a barátokról, a kellemes esti beszélgetésekről szólnak. Ilyenkor kicsit szélesebb a mosoly az emberek arcán,  jobban esik minden korty sör, kiszakad az ember a mindennapok monotonitásából, és csak simán élvezi az életet. Képzeld el, hogy egy parkban vagy, a lemenő nap sugarai beszivárognak a fák lombjai között, halk blues lengi be az egész teret, a kezedben a kedvenc italod és egy vízipipa füstjén keresztül annak az embernek az arcát látod akivel minden nap így szeretnél élni. Nekünk erről szól a nyár és erről szól a Youthopia. Ha úgy érzed részese szeretnél lenni ennek akkor szeretettel várunk!

  Kiállítás, előadás
  Kossuth-kert

   Előadást tart Kiss András a  Külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központokat fenntartó Hierotheosz Egyesület főtitkára.

  Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  A 48 esztendős magyar labdarúgó és edző 34-szer lépett pályára a magyar válogatott színeiben 1998 és 2002 között. A Honvéd csapatában mutatkozott be először a felnőtt labdarúgásban, pályafutása során pedig megemlíthetjük a Ferencváros, a Hibernian FC (Skócia) és a Győri ETO csapataiban való szereplését. Edzői pályafutását 2010-ben kezdte, legutóbb pedig a Budafoki MTE vezetőedzőjeként aktivált.
  II. Partium Kupa hivatalos megnyitója – Partium Sportsziget

  Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Péterfy Bori énekesnő-színésznő pályafutása a kilencvenes évek elején kezdődött Budapesten, ahol a virágkorát élő alternatív színházi közeg aktív szereplője, később a Nemzeti Színház tagja volt. Zenei karrierje a Tövisházi Ambrus zeneszerző-zenekarvezető által kitalált Péterfy Bori & Love Band-el indult 2007-ben, a Hajolj bele a hajamba című dallal. A működésének eddigi tizenegy éve alatt összesen hét stúdióalbumot megjelentető zenekar rendszeresen járja az országot. Klubokban, ülős színháztermekben és fesztiválszínpadokon egyaránt vidám, energizáló koncertekre számíthatunk tőlük.

  Koncert
  Kossuth-kert - Főszínpad

  A legnagyobb hős című dalukkal vált rendkívül népszerűvé az együttes. A HoneyBeast platina és háromszoros aranylemezes akusztikus együttes, mely vegyesen, több stílusú rock és funky zenéket játszik. Jelen felállásban 2011-től működik, bár történetét, némileg eltérő formációban és néven, 2005-ig vezeti vissza. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőjeként szerzett országos ismertséget. Fergeteges koncerttel készülnek az idei Partiumi Magyar Napokra! 

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Ez a banda azért szerethető, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Koncertjeik alkalmával megelevenedik a vidéki kocsma pálinkaleheletű hangulata, zörögnek a szekerek, pörögnek a szoknyák és suhognak a falevelek. A kannás egyszerre két kannán játszik, a szájbőgő futamok megunhatatlanok, a dalszövegek klasszikusok, a taktus pedig előbb utóbb bárkit táncra perdít. A zenekar eltökélten bízik abban, hogy zenei felfogásuk és hozzáállásuk a népzenei hagyományhoz a fiatal és az idősebb generáció között egy olyan hidat képez, mely erős kapcsolatot teremt a különböző korosztályok és nemzetiségek között.
  01.00 – Kezdési idővel – Karaoke a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében

  Karaoke
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
 4. 2023. augusztus 19., szombat


  Gasztro
  Kossuth-kert

  Jó hangulatú programnak ígérkezik a vadászok főzőversennyel egybekötött találkozója. A szabadtűzön, vadhúsból készült ételeket bárki megkóstolhatja majd a helyszínen. 

  Gasztro
  Kossuth-kert

   Csapatverseny a legfinomabb szatmári bográcsos étel díjáért. A csapatok három kategóriában versenyezhetnek: a legjobb sertés, marha/birka illetve a legfinomabb hal/vad/szárnyas bográcsos étel. 

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  -9.0010.00: helyszíni regisztráció -10.00-13.00: start, a résztvevők letekerik egyéni köreiket -13.00: eredményhirdetés, díjátadó Korkategóriák (a betöltött életévet vesszük figyelembe): 4-5-6 évesek, 7-8-9 évesek és 10-11-12 évesek. A szervezők két fős csapatok regisztrációját várják a verseny előtti egy órában, melyeket egy felnőtt (anya, apa, nagymama vagy nagypapa) és egy 4 és 12 év közötti gyerek alkotja. Az ügyességi és gyorsasági vetélkedőből azok kerülnek ki győztesen, akik a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesítik a nem mindennapi kihívást. Vegyenek részt a kerékpáros vetélkedőn, legyen ez a 22. PMN legvidámabb mementója az egész család számára!  A számok helye korlátozott, maximum 30 csapat nevezhet. Az ügyességi verseny támogatója a Fernando Outdoor Sports.

  Sport és szabadidős
  Dinamo sportpálya

  A hagyományokhoz híven idén is legnagyobb szerelmével, a focival emlékeznek kollégái, barátai és ismerősei Romász János sport-újságíróra, a Fradi és a labdarúgás nagy szatmári rajongójára. A tornán részt vesz a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Sajtó FC csapata.
  Jótékony limonádé. A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében

  Programok
  Kossuth-kert

  Gyermekprogram
  Kossuth-kert

  Zenés, verses, mondókás foglalkozás a 0-2 éves korosztály számára. Info stand: tájékoztatás a központban biztosított/ zajló tevékenységekről: koraszülött program, felmérések, terápiás foglalkozások és fejlesztési lehetőségek a gyerekek és a felnőttek részére. 

  Bábszínház
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Ki ne ismerné a házépítő kismalacok és a pórul járt farkas történetét? A vidám, kesztyűs bábjáték a szorgalomról, a kitartásról és a jól végzett munka öröméről szól, de ugyanakkor hibáinkkal, lustaságunkkal is szembesít, hiszen mi magunk is olyanok vagyunk, mint a kismalacok: egyszer kitartóan, lelkiismeretesen dolgozunk, máskor meg hebehurgyán, felületesen …
  Szatmári Termékek Vására

  Szatmári Termékek
  Kossuth-kert
  Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, hagyományos játékok, kézműves bemutatók a Borókagyökér egyesület szervezésében

  Kézműves
  Kossuth-kert
  Fogadj örökbe egy kiskutyát! a Freelife Egyesület szervezésében

  Programok
  Kossuth-kert
  Kutyasimogató a Bad Dog kutyakiképző iskola szervezésében

  Programok
  Kossuth-kert
  Kisbútor festő workshop Annie Sloan krétafestékkel, a MIK és Cochet Home Decor szervezésében

  Kézműves
  Kossuth-kert
  Csodamalom bábszínház: Mindent járó malmocska – egyszemélyes vásári komédia

  Bábszínház
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Programok
  Kossuth-kert - Főszínpad

  Gyere, gyakorolj velünk és hozd magaddal a tornaszőnyeget! A bemutatót vezeti Szereday Judit Pilates Mester oktató, Hatha Yoga terapeuta.

  Gyermekprogram
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Pásztohy Panka korunk egyik legnépszerűbb magyar gyerekkönyv-illusztrátora, aki íróként is alkot. A Pitypang és Lili sorozat a felelős állattartás kérdéseivel foglalkozik a legkisebbek számára. Ennek a sorozatnak két kötete is elnyerte az Aranykönyv-díjat. Pásztohy Pankával az olvasóvá nevelésről beszélgetünk, majd a szerző mesél a gyerekeknek a Pitypang és Lili című mesekönyv sorozatából. A mesélést közös beszélgetés, és dedikálás zárja. A helyszínen a szerzőnél is megvásárolhatóak a kötetek.  A RO-HU 450, Interreg V-A Románia–Magyarország Program keretében, az Európai Unió támogatásával a koraszülötteknek szóló program részeként.

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Te is régóta keresed a megoldást, hogy hosszú távon jól érezd magad a bőrödben? Vagy már majdnem teljesen feladtad a sokadik fogyókúra után? Esetleg már figyelmeztet a tested betegségekkel, hogy itt az ideje változtatni? Akkor jó helyen jársz. Gyere el egy ingyenes testösszetétel mérésre sátrunkhoz, hogy megtudd, hány éves a szervezeted. Minden mérés mellé kapsz egy ajándékkupont, mellyel részt vehetsz egy komplexebb állapotfelmérésen, és eldöntheted, hogy a program neked való-e vagy sem. Lehet, hogy épp az Életmódi életmódváltó program az, amit keresel. Várunk szeretettel!
  Sakkverseny. Junior sakkverseny (10-14 éves korosztály számára)

  Sakk, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert
  Íjászbemutató

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert
  Játékok, vetélkedők – Partium Sportsziget

  Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget
  Helyi bor- és pálinkatermelők vására borkorcsolyás házikóval a Szatmári ízek élelmiszerbolt kínálatával

  Szatmári Termékek
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
  Tavesz baktalo! Összeállítás cigány népzenéből a Fekete rózsák tolmácsolásában

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
  Doxity kutyaiskola bemutatója: engedelmesség, ügyesség és őrző-védő feladatok

  Programok
  Kossuth-kert
  Youthopia chillzone

  Chillzone
  Kossuth-kert

  Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  Elek Gábor: kézilabdás karrierje során már edzői pályafutására készült, 2011-ben és 2012-ben KEK-győzelmet aratott a Ferencváros edzőjeként, 2015-ben pedig magyar bajnok kézilabdaedzővé vált; legutóbb két Magyar Kupát nyert a Fradival, az idei szezon végére, 15 év után visszavonult a vezetőedzői posztról. Iváncsik Tamás: 2008-ban az év magyar kézilabdázójává avatták, pályafutása során nem kevés trófeát tudhat magáénak: hétszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres norvég bajnok, 2016-ban pedig a Norvég Kupát is megnyerte; 2008-ban, az MKB Veszprém színeiben a Kupagyőztesek Európa-kupáját (KEK) hódította el. Juhász István: a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sportszakmai igazgatója
  Tűzzel/tussal. Bob Lóránd és Kállay Attila közös kiállítása

  Kiállítás, előadás
  Kossuth-kert – Zöld ház
  Néptáncfellépők: Szatmár Megyei Szamoshát néptáncegyüttes, Szatmári Röpike, szárazberki Lehajló Rozmaring, széri Kukorók, avasújvárosi Bokréta, szilágycsehi Berekenye néptáncegyüttes

  Néptánc
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  Bárdosi Sándor: a Bárdosi Sándor Küzdősport Akadémia elnöke és alapítója, Sydney-ben szerzett olimpiai ezüstérmet 2000-ben, 2005-ben pedig Budapesten hódította el birkózásban a világbajnoki bronzérmet, továbbá junior világ- és Európa-bajnok, többszörös magyar bajnok; 2007-ben dobogón végzett a ChiangMai-ban megrendezett szumó Világbajnokságon, ugyanabban a sportágban pedig kétszeres Európa-bajnok. Dragóner Attila: a Ferencvárosi TC egykori kulcsfontosságú játékosa, két bajnoki címet és két Magyar Kupát hódított el a zöld-fehérekkel; 28-szoros válogatottsággal rendelkezik, az 1996-os atlantai olimpián lépett pályára Magyarország színeiben, a portugál Guimaraessel pedig az UEFA-kupa csoportkörében szerepelt; legutóbb a Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg sportigazgatójaként aktivált. 

  Koncert
  Kossuth-kert - Főszínpad

  Helyi rendezvényeink rendszeres fellépői, 2011 óta színesítik a szatmárnémeti zenei palettát, tehát már jól ismeri és méltán kedveli őket a szatmári közönség. Ezúttal is remek koncerttel készülnek: alternatív-, punk- és pop-rock ihletésű dalaikat és feldolgozásaikat hallhatják a rajongók.  

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A Koszika & The Hotshots erdély ízű indie, funk, soul, jazzpop muzsikája ismerős lehet már az erdélyi közönségnek. A zenekar egyedi stílusban ötvözi a különböző műfajokat, és magával ragadó multikulturális muzsikájukban megtalálhatók dalszerzőjük, Koszika magyar és angol nyelvű saját dalai, egyaránt, viszont egyik különlegességük, hogy népdalokat is újraöltöztetnek. Koncertjükön tehát  saját dalaik, elgondolkodtató szövegeik mellett, azt is megtudhatod, hogyan szól egy székely népdal brazíliai kabátban vagy egy román mahala funky nadrágban.

  Koncert
  Kossuth-kert - Főszínpad

  Az Ossian zenekar 1986-ban alakult és jelenleg is az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara. Sikerüket a régi klasszikus dalok mellett Magányos Angyal, A magam útját járom, Mire megvirrad annak is köszönhetik, hogy folyamatosan alkotnak és az intenzív koncertezés mellett, rendszeresen készítenek új albumokat és rengeteg új dal ér el korábban sosem látott sikereket. A zenekar ereje az albumról albumra kiforrottabb zenei világ mellett Paksi Endre szövegvilága, gondolatai, melyet rajongók ezrei idéznek.

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A Canarro zenekar a francia manouche swing (avagy gypsy Jazz) stílus egyik legkiválóbb magyar képviselője. Utánozhatatlan hangvételben, saját és jól ismert dallamok: Django Reinhardt zenei öröksége Budapest múlt századi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, és a jazz zenei szabadságával. A zenekar igényes hangzásvilága, egyéni stílusa, közvetlen és unikális zenei élményt nyújt közönségének. A Canarro eleven és izgalmas. 2023-ban Fonogram díjra jelölték a Fonó kiadásában megjelent New York Párizs Budapest című albumukat, amelyet Báró Maszkura, Orbay Lilla, és Caussanel Izabella énekesekkel készítettek közösen.  
  01.00 – Kezdési idővel – Karaoke a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében

  Karaoke
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
 5. 2023. augusztus 20., vasárnap


  Sport és szabadidős
  gyülekező: 07.30, Poiana Codrului étterem parkolójából (Lalelei sugárút)

  Második alkalommal nyújt lehetőséget a Partiumi Magyar Napokokon a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, szervezett keretek között a Félmaratoni táv lefutására (21,1 km). Emellett lehetőség nyílik 5, 10 és 15 kilométeres táv teljesítésére is. A résztvevők a töltésen futnak majd Vetés irányába, onnan pedig vissza. 2,5 kilométerenként biztosítunk a résztvevőknek egy checkpointot, ahol kaphatnak vizet és megpihenhetnek. Jelentkezni lehet az esemény Facebook oldalán található kérdőív kitöltésével.  A rajt a Poiana Codrului étterem parkolójából (Lalelei sugárút), gyülekező: 07.30.

  Programok
  Kossuth-kert

  10.00-20.00 Jótékony limonádé. A Máltai Szeretetszolgálat szervezésében
  11.00–20.00 Szatmári termékek vására
  11.00–17.00 Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, hagyományos játékok, kézműves bemutatók a Borókagyökér egyesület szervezésében
  11.00–17.00 Fogadj örökbe egy kiskutyát! a Freelife Egyesület szervezésében
  11.00–16.00 Kutyasimogató a Bad Dog kutyakiképző iskola szervezésében
  12.00–17.00 Tűzzel/tussal. Bob Lóránd és Kállay Attila közös kiállítása a Zöld Házban
  14.00–18.00 Sakkverseny. Senior sakkverseny (14-től 99 évesek számára)
  14.00–17.00 Életmódi egészségsziget a Primagymmel
  14.00–19.00 Íjászbemutató
  16:00–24:00 Youthopia chillzone
  Helyi bor- és pálinkatermelők vására borkorcsolyás házikóval a Szatmári ízek élelmiszerbolt kínálatával

  Szatmári Termékek
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
  Ünnepi szentmise és koszorúzás Szent István király szobránál

  Ünnepi program
  Római Katolikus Székesegyház

  Gyermekprogram, Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Az Iszkiri egy mai, modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Alapító tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a 3-10 éves gyerekekkel. Rendszeresen zenélnek a Minimax Hajón, felléptek a Gyerekszigeten, a VOLT Fesztiválon, a Művészetek Palotájában és az Akvárium Klubban.  Rendszeresen játszanak a határon túl: Felvidéken, Kárpátalján, Vajdaságban és Erdélyben is. Koncertjeik interaktívak, együtt énekelnek, mozognak, táncolnak a gyerekekkel

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert - Főszínpad

  Szereday Judit pilates mester és gyerekfitnesz oktató, Hatha Yoga terapeuta bemutatója.

  Gyermekprogram
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Közel egy órás komplex, interaktív bűvész show, amely családi vállalkozásként jött létre: szerepel benne Dobrossy Zoltán, hivatásos bűvész és illuzionista, illetve közreműködik fia és felesége. Dobrossy Zoltánt már ifjúkorától érdekelte a cirkuszművészet, a varázslat, a szemfényvesztés. Eleinte könyvekből és varázsdobozokból inspirálódott, majd több televíziós versenyen ért el sikereket. Húsz éves korában már a Fővárosi Nagycirkusz porondján, egy artista verseny győzteseként adta elő illúzióműsorát. A bűvészet klasszikus stílusát igyekszik továbbvinni.

  Programok
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Kötetlen beszélgetés Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Kereskényi Gáborral, Szatmárnémeti polgármesterével, Maskulik Csabával, Szatmárnémeti város menedzserével, Kovács Mátéval, Szatmár megye menedzserével, Nagy Szabolcs és Magyar Lóránd parlamenti képviselőkkel, valamint Turos Lóránd szenátorral. Moderátor: Kovács Zsolt

  Programok
  Kossuth-kert

  Csillagászat és űrfizika interaktív foglalkozás. Oktató: Fockter Zoltán. Mivel foglalkoznak az űrkutatók? Van élet a Földön túl? Mik az űrtechnológia legújabb eredményei? Milyen forgatókönyvei lehetnek az emberiségnek? Elképzelhető az élet egy másik bolygón? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a Csillagászat és űrfizika című interaktív foglalkozás. Scifi és a valóság összehasonlítása, a Star Wars-univerzum tudományos alapjai, szimulációs játékok, gondolatébresztő feladatok, fizikai kísérletek várják az MCC foglalkozására érkezőket.

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Az Ørdøg zenekar akusztikus formációjaként néhány éve megismert Diabolus In Musica tart fergeteges koncertet az alternatív műfaj kedvelőinek. Gyakran koncerteznek más együttesekkel közösen, mint például Watch My Dying, Aebsence, Nagyúr, Mytra, Remorse, VHK.

  Partium Labdarugó Akadémia, Partium Sportsziget, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert – Partium Sportsziget

  Ardeleanu-Tasi Zsuzsa (Weissböck Zsuzsanna): a szatmári vívás ikonikus alakja, Szatmárnémetiben Csipler Sándor kezei alatt kezdte pályafutását. 1964-ben a Bukaresti Steaua-hoz csatlakozott és az 1969-ban megrendezett Havana-i Világbajnokságon, csapatban szerzett aranyérmet. Pop Simona: Szatmárnémeti sporttörténelmének kiemelkedő alakja, aki két Európa-bajnoki címmel, egy 2016-ban szerzett olimpiai aranyéremmel és egy világbajnoki ezüstéremmel büszkélkedhet. Stahl Krisztina: két-két világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett Románia válogatott csapatával; 2004-ben, Koppenhágában európai aranyérmet szerzett, majd 2009-ben visszavonult az élsportból.  Kuki Péter: az első szatmárnémeti sportoló, akit valamely világszövetség meghívott a hírességek csarnokának tagjai közé. Az egykori világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes egyike a nyolc hazai vívónak, akik neve a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) Halhatatlanok Csarnokában (Hall of Fame) szerepel. Aktív sportolói karrierjét követően, a hatszoros román bajnok először edzői, majd nemzetközi bírói karrierbe fogott.

  Koncert
  Kossuth-kert - Főszínpad

  A rock-zenekar 1993-ban alakult, Kolozsváron. Alapítója a Rival, Trans Express, majd később a Compact C. együttesből kivált Lénárd`Yogi`József. Az együttes számos hazai, külföldi fellépése, ízig-vérig magyar rockzenéje, a közönség szeretete az idők során bizonyították, hogy nem érdemtelenül lett az erdélyi rockszínpad kedvence. 2023-ban a banda egy új lemezzel és egy erdélyi koncertsorozattal szeretné megünnepelni a 30. születésnapját és olyan színpadokra visszatérni, ahol az évek során csodálatos élményeket osztott meg a hazai közönséggel.

  Koncert
  CBA színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A fúvószenekar tagjai szinte kivétel nélkül rezes zenészek: három trombitás, három harsonás, két tubás, egy dobos, és egy "énekes". Zenei stílusuk az electro brass, melyre népszerű pop számokat hangszerelnek, de saját számokkal is büszkélkedhetnek. Felléptek már számos szórakozóhelyen, fesztiválokon, illetve utcazene fesztiválok közönségét örvendeztetik meg rendszeresen vidám zenéjükkel. 

  Koncert, Tűzshow
  Tarr Beton színpad – a Megyei Múzeum előtt

  „A legenda színháza, a bűvölet varázsa, a tánc csodája, a szépség bája, a tűz ragyogása: a NOX.” A 2000-es évek egyik legnagyobb és legsikeresebb magyarországi produkciója a NOX, 13 év csend után a Budapest Sportarénában egy teltházas gigakoncerttel lépett újra a közönség elé és ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, majd indult országos és határon túli nagyszabású turnéjára. A „Bűvölet” című lemezükkel elnyerték az év hazai albuma díjat, a „Ragyogás” lemez Fonogram-díjas lett, elnyerték a nemzetközi Perzsa Arany Oroszlán díjat és több ízben is megválasztották őket az év zenekarának, de 1. helyezést értek el a Dalnokok Ligájában is. Nyolc lemezükből az összes aranylemez lett, ebből hat platina, három pedig dupla platina, a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválon pedig ők képviselték Magyarországot. Természetesen, ahogy a NOX-tól megszokhattuk, ezúttal is egy lenyűgöző show-val készülnek. A csapat mindig is előszeretettel használta az adott kor technikai lehetőségeit a maximális vizuális élmény érdekében, így a táncszínház mellett, ezúttal is a lehető legmodernebb technikai megoldásokra és lenyűgöző látványvilágra készülhet a közönség. A felejthetetlen koreográfiáról, ahogy mindig is, Péter Szabó Szilvia mellett a csapat másik oszlopos tagja Nagy Tamás és a Varidance társulat gondoskodik.