Szűrők
Téma szerinti szűrés
Helyszín szerinti szűrés

Program

 1. 17
  szerda
 2. 18
  csütörtök
 3. 19
  péntek
 4. 20
  szombat
 5. 21
  vasárnap
 1. 2022. augusztus 17., szerda


  Kiállítás, előadás
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  Petkes József (1928-2016) néprajzkutató, festőművész Tasnádon született, Kolozsvárt végezte a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskolát. Rajztanár Szucsáván és Moldvahosszúmezőn, majd pedig szülőhelyén, Tasnádon és Szatmárnémetiben. 1986-ig tanított, amikor sorozatos hatósági zaklatások miatt kénytelen tanári és néprajzi gyűjtő munkáját abbahagyni. Ekkor települt át Magyarországra, Orosra, Nyíregyháza mellé és a Sóstói Múzeumfaluban lett muzeológus. Tájképeit, akvarelljeit nemcsak Romániában és Magyarországon állította ki, hanem Hollandiában, Németországban, Lengyelországban, Ausztriában, Svájcban, Svédországban és a Szovjetunióban is. A berekfürdői Művésztelep vezetője is volt. A tárlat a magán- és közgyűjteményekben őrzött műveken keresztül mutatja be egy sajátos művészi életpálya alakulását.

  Bábszínház, Színház
  Turnul Pompierilor – Scena CBA, Tűzoltótorony - CBA színpad

  Volt egyszer egy szép nagy malom, s fürgén járt annak a kereke, amióta világ a világ. A molnár és a felesége látástól vakulásig meg sem álltak, hogy az uraság mindig elégedett lehessen. Csak az egyetlen fiuk ne lenne olyan pipogya és álmodozó! Ahelyett, hogy az apja mesterségét tanulná, egész nap kint a madarakat bámulja! De a fiú nem csak bámulta, hanem magokkal is etette a madarakat és meg is értette, amit mondanak neki: „Egyet se félj, egyszer te leszel ennek az országnak a királya!” Mese a szülői elvárásokról, a saját út megjárásáról, megbocsátásról és elfogadásról… A bábelőadások támogatója az Autonet Import Kft. 

  Színház
  Északi Színház
  Északi Színház lej

  Az emberiség megosztottsága, kategóriákba sorolása örök téma. Férfiak és nők, szegények és gazdagok, fiatalok és idősek... Ezt a feloldhatatlannak látszó megosztottságot Yasmina Reza Az öldöklés istene című művéből kiindulva mutatja be előadásunk. A szereplők – két házaspár – hétköznapi emberek, esendők és komikusak. A köztük kialakult konfliktushelyzetet próbálják a darabban tisztázni, de lavíroznak, s igyekeznek nem néven nevezni a dolgokat. Hasonlatokhoz folyamodnak, hogy enyhítsék szavaik mélyebb és vaskosabb értelmét. Mindeközben tükörben láthatjuk mindennapi küzdelmeinket önmagunkkal és egymással. Az ellentétek feloldása érdekében előbb önmagunkkal kell megbékélnünk. Paradox módon azonban minél erősebb bennünk a vágy a mélyebb belső feltárására, annál inkább válunk befelé forduló, zárkózott egyénekké. Pedig hisszük: a mindennapi élet legfőbb értékei a család és a lelki béke a hozzánk közel állókkal.  Oleh Melnicsuk rendezésében A színházi előadás támogatója az Ecomatrix Kft.

  Bábszínház, Gyermekprogram, Színház
  Turnul Pompierilor – Scena CBA, Tűzoltótorony - CBA színpad

  Bohus, a böllér amolyan huszonegyedik századi mindentudó – és ahogyan az a huszonegyedik századi mindentudóknál lenni szokott: folyton siet. De sohasem annyira, hogy ne volna ideje egy-két (három-négy) jó szót szólni azokhoz, akikkel ebben a folytonos sietségben összefut. És ha már ott van, miért ne mondana el egy izgalmas történetet? Ami vele, magával esett meg persze, de megeshetett volna (és még meg is eshet!) bármelyikünkkel. Vásári bohóctréfa egyik legismertebb népmesénk alapján, gyerekek és szüleik okulására és szórakozására egyaránt. Író: Markó Róbert; Látványtervező: Boráros Szilárd; Zeneszerző: Takács Dániel; Rendező: Schneider Jankó; Játssza: Czéh Dániel A bábelőadások támogatója az Autonet Import Kft. 

  Koncert
  Tarr Beton színpad – a Szatmár Megyei Múzeum előtt

  A zenekar kezdeti punk-rock stílusa fokozatosan hard rock/heavy metal hangzással vegyült, mely a Lukács László alapító tag által írt egyedi dalszövegekkel összhangban, egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítania. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara, az eladott lemezek száma alapján is. A 2006-ban megjelent Mindenki vár valamit című platinalemez, 2001 óta pedig minden albumuk legalább aranylemez lett. 
 2. 2022. augusztus 18., csütörtök


  Bábszínház, Gyermekprogram, Színház
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Elveszett egy leány, aki válaszúthoz ért, és bolond fejjel az ördög útján indult el. Elveszett két legény is, akik húgukért az ördöggel akasztották össze a bajuszt. De hirtelen csupa csoda, ami itt történik: megszületik egy gyerek, aki ahogy világra jön, mindjárt beszélni kezd, s olyan rettentő nagy az ereje, hogy a legnagyobb fát is kicsavarja a töviből. Benedek Elek meséje alapján színpadra állította és rendezte: Dió Zoltán Díszlet és jelmez: Pálfi Andrea, Fekete Dóra Játszók: Dió Zoltán, Herczeg Zoltán, Kiss Gergely Máté, Új Judit, Zene: Vaskó Zsolt A bábelőadások támogatója az Autonet Import Kft. 

  Bábszínház, Gyermekprogram, Színház
  Turnul Pompierilor – Scena CBA, Tűzoltótorony - CBA színpad

  A vásári bábjátékok hagyományainak ápolása, életben tartása, népszerűsítése kiemelt feladatom. 2006-ban a debreceni Vojtina Bábszínház társulati tagjaként ismerkedtem meg a bábozással, és személyesen, Kemény Henrikkel, aki akkoriban még aktívan játszotta előadásait. Látván "Heni bácsi" zsenialitását és Pályi János virtuóz bábjátékát, úgy gondoltam én is közéjük akarok tartozni - írja magáról honlapján az előadó A bábelőadások támogatója az Autonet Import Kft.   

  Koncert, Színház
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  A Petőfi-emlékév alkalmából kortárs költők egy-egy Petőfi-vers újragondolására vállalkoztak, az elkészült parafrázisokból dalok születtek, melyek a jazz, a blues és a popzene eszközeivel hozzák közelebb nagy költőnk verseit a mai közönséghez. Az előadás során az eredeti Petőfi-versek is elhangzanak. A produkciót a Petőfi Kulturális Ügynökség jóvoltából láthatja a PMN közönsége. A zenekar tagjai: Honfi Imre Olivér - Ének, gitár (The Mojo), Petrovics Panka - Fuvola, ének (Junk Bigband), Kiss Zsolt - Dob, ütőhangszerek (Marthy Dharma), Pengő Csaba - Nagybőgő, basszusgitár (DuoGenész, The Abstract, The Mojo).

  Sport és szabadidős
  Dinamo sportpálya

  A hagyományokhoz híven idén is legnagyobb szerelmével, a focival emlékeznek kollégái, barátai és ismerősei Romász János sport-újságíróra, a Fradi és a labdarúgás nagy szatmári rajongójára. A tornán részt vesz a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Sajtó FC csapata.

  Koncert
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  Az önmagát összművészeti alkotóműhelyként meghatározó társaság a Petőfi Kulturális Ügynökség KMI 12 programjába tartozó kortárs költők verseiből komponál sajátos stílusjegyekkel, korszerű hangszerelési megoldásokkal kialakított, igényes popzenét. A koncertet a Petőfi Kulturális Ügynökség jóvoltából láthatja a PMN közönsége. A zenekar tagjai: Keleti András (Budapest Bár, Colorstar), Kohánszky Roy (Roy és Ádám, Roy Galeri), Máté Szabolcs (Colorstar).

  Koncert
  Tarr Beton színpad – a Szatmár Megyei Múzeum előtt

  Repül a bálna, Szeretni valakit valamiért, Engedj közelebb, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és narancssárga, Szállj el kismadár…, hogy csak néhányat említsünk a megszámlálhatatlan Republic slágerből, melyeken generációk nőnek fel, s amelyek az együttest a magyar popkultúra megkerülhetetlen bástyájává tették. Az új management minőségi szemléletváltása egy professzionális produkciót állított színpadra. Friss albumaik továbbra is stabilan platina státuszt érnek el és az olyan új slágerek, mint a Kimondom a neved, a Valódi, vagy a Ha igaz lenne tökéletesen harmonizálnak az örökzöldekkel, néha az új generáció képviselőivel is, sikeres közös projekteket szülve, mint a New Level Empire, vagy a Bagossy Brothers Company. A Republic mára a magyar könnyűzene igazi veteránja. Nagy sikerű koncertjeik, dalaik a lehető legegyszerűbb úton igyekeznek eljutni a szívekhez. Amit csinálnak se nem pop, se nem rock, se nem népzene, de a lényeg, hogy Mindenkié – vagy ahogy ők mondják, lakossági beat!
 3. 2022. augusztus 19., péntek


  Bábszínház, Gyermekprogram, Színház
  Tűzoltótorony - CBA színpad

  A szabadtéri fesztiválok elmaradhatatlan színfoltja a gólyalábas alakoskodók játéka. A közönség közé vegyülnek, megviccelik a kicsiket és nagyokat. Tréfás játékuk remek programnak ígérkezik minden korosztály számára. A bábelőadások támogatója az Autonet Import Kft.  

  Szatmári Termékek
  Kossuth-kert

  A szatmáriak már jól ismerik a helyi termelők, gazdák, kézművesek portékáit és tudják, hogy a megjelölt standokról mindig jó minőségű, friss áruhoz jutnak. A minőségen kívül miért érdemes még helyi terméket vásárolni? Mert ezzel nem a multinacionális cégeket, hanem a helyi gazdaságot támogatjuk. A PMN keretében ismét lehetőségünk nyílik megbizonyosodni arról, hogy a helyi termékek jobbak, mint a külföldről importáltak. 
  Falmászás minden korosztálynak, a Salvamont hegyimentő közszolgálat szervezésében

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Könyvbemutató
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  A magyar várostörténet kitüntetett korszakai közé tartozik a dualizmuskori városfejlődés. A kötet a korszak iránti kíváncsiság és a Szatmárnémetihez való ragaszkodás gyümölcse, kevésbé a szaktörténészéknek készült, sokkal inkább a város sorsa iránt érdeklődő és a város sorsával azonosuló személyeknek. 

  Stand Up Comedy
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Ma már kevesen tudják, hogy a Szomszédnéni társulatban eredetileg hárman voltak. Szatmárnémetiben egy olyan különleges előadást mutatnak be a fiúk, amelyben a legújabb poénjaik mellett felelevenítenek néhányat a legviccesebb háromszereplős jeleneteikből is, természetesen hárman. A színpadot a Szatmárnémeti Harag György társulat színészével, Orbán Zsolttal osztják meg, akit már ismerősként fogadhat a közönség. Legújabb humorestjükben azokat a névtelen hősöket is ünneplik, akiket nap mint nap idegesítenek, bosszantanak és irritálnak olyanok, akik amúgy is „nem azért mondták”.

  Koncert
  Vécsey- ház (Szépművészeti Múzeum)

  Az Ensemble Flauto Dolce koncerjén William Williams, Thomas Morley, Marco Uccellini, Andreas Hammerschmidt, Louis-Claude Daquin, Alessandro Scarlatti, Joseph Bengraf, Franz Pfeifer és anonim kortárs szerzők műveit hallhatjuk. Majó Zoltán – művészeti vezető, barokk furulya; Szabó Mária– barokk furulya; Miklós Noémi –csembaló; Mihaela Maxim –szoprán.

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  Pénteken a kora esti órákban a rap kedvelőit várjuk a Kossuth-kerti Ecomatrix színpadhoz, ugyanis a méltán népszerű magyarországi rapper ragadja meg a mikrofont. A Nincs nő nincs sírás, a Nem vagyok ideges dalok előadója számos rangos zenei elismerést tudhat magáénak. 

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsoljuk csodás örökségünket, a magyar népzenét. Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már 30 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket lekűzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik - olvasható az együttes honlapján. Már többször örvendeztették meg különleges zenéjükkel a szatmáriakat. Fogadjuk őket ezúttal is nagy szeretettel! 

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  Az 1995-ben alakult zenekar az elmúlt 24 évben mit sem változott: töretlen jókedvvel, el nem múló energiával, szókimondó slágerekkel szórakoztatják a népet. Persze a tagok is alig idősebbek a zenekarnál: fiatalok, frissek, és csak úgy ontják magukból a hardcore-hiphop slágereket. Legutolsó lemezük, az ’Old School’ címet kapta, a dalok zene-, és szövegvilágát illetően visszanyúltak a gyökerekhez.

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Az immáron 37 éves Hot Jazz Band annak a csodálatos zenei világnak a képviselője, melyet egyszóval jazz-korszaknak nevezünk. Az 1920-as, '30-as, '40-es évek népszerű melódiái kelnek életre korhű tolmácsolásukban. Ez a zene olyan csillagokat idéz meg, mint Karády Katalin, Jávor Pál, Kabos Gyula, Latabár Kálmán, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby és olyan komponistákat, mint Seress Rezső, Márkus Alfréd, Fényes Szabolcs, George Gershwin, Duke Ellington.. 2015-ben a magyarországi dixieland és jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. 
  DJ Flashboy

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
 4. 2022. augusztus 20., szombat

  Ünnepi szentmise és koszorúzás Szt. István király szobránál. Celebrálja Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök.

  Ünnepi program
  Római Katolikus Székesegyház

  Gasztro
  Kossuth-kert

  Csapatverseny a legfinomabb szatmári bográcsos étel díjáért. A csapatok három kategóriában versenyezhetnek: a legjobb sertés, marha/birka illetve a legfinomabb hal/vad/szárnyas bográcsos étel. A zsűri elnöke Pálszabó Mihály aranykoszorús mesterszakács, a francia gasztronómia lovagja. A főzőverseny idén sem csak a főzésről és a finom bográcsos ételek közös elfogyasztásáról szól. Pálszabó Mihály mesterszakács tárkonyos szárnyas ragulevest készít majd - ahogyan “a séf úr szereti”- melyet bármely érdeklődő megkóstolhat majd tetszőleges pénz adomány ellenében. Az így befolyt összeget jótékony célra fordítják  a szervezők.

  Gyermekprogram, Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Program: 9.00-10.00 helyszíni regisztráció; 10.0013.00 Start, a résztvevők letekerik egyéni köreiket; 13.00 Eredményhirdetés, díjátadó;  Korkategóriák (a betöltött életévet vesszük figyelembe): kicsik 456 évesek; haladók 789 évesek; nagyok 101112 évesek A szervezők két fős csapatok regisztrációját várják a verseny előtti egy órában, melyeket egy felnőtt (anya, apa, nagymama vagy nagypapa) és egy 4 és 12 év közötti gyerek alkotja. Az ügyességi és gyorsasági vetélkedőből azok kerülnek ki győztesen, akik a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesítik a nem mindennapi kihívást. Vegyenek részt a kerékpáros vetélkedőn, legyen ez a 21. PMN legvidámabb mementója az egész család számára!
  Hagyományos ételek készítése, kóstolása, a Barátság Nyugdíjas Klub szervezésében

  Gasztro
  Kossuth-kert

  Szatmári Termékek
  Kossuth-kert

   A szatmáriak már jól ismerik a helyi termelők, gazdák, kézművesek portékáit és tudják, hogy a megjelölt standokról mindig jó minőségű, friss áruhoz jutnak. A minőségen kívül miért érdemes még helyi terméket vásárolni? Mert ezzel nem a multinacionális cégeket, hanem a helyi gazdaságot támogatjuk. A PMN keretében ismét lehetőségünk nyílik megbizonyosodni arról, hogy a helyi termékek jobbak, mint a külföldről importáltak. 

  Bábszínház, Gyermekprogram, Koncert, Színház
  Kossuth-kert – CBA Népzenei és gyermekszínpad

  Székelyföld egyik kedvenc gyerekzenét játszó zenekara, a régió számos rendezvényén fellépnek. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szülők is szívesen hallgatják dalaikat. Rajzfilmzenékkel, saját szerzeményeikkel szórakoztaják a közönséget, mely igazi kikapcsolódás, energiabomba a hallgatóság számára. 

  Gyermekprogram
  Kossuth-kert - Játszótér környéke

  Interaktív dramatikus játéktér gyerekeknek: Háry János történetei mozgó képekben elmesélve, gombócdobálda kicsiknek és nagyobbacskáknak, óriás pántlika fonójáték, őrzsekugli, Napóleon megfutamítása, óriás puzzle, stb.
  Kisbútor festő workshop Annie Sloan krétafestékkel, a MIK és Cochet Home Decor szervezésében

  Kézműves
  Kossuth-kert
  Kézműves vásár és hagyományos mesterségek bemutatója, a Borókagyökér Egyesület szervezésében

  Kézműves
  Kossuth-kert
  Arcok–Barátok – kiállítás Bob Loránt rajzaiból (megnyitó 15 órakor)

  Kiállítás, előadás
  Kossuth-kert
  Falmászás minden korosztálynak, a Salvamont hegyimentő közszolgálat szervezésében

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert
  Helyi bor- és pálinkatermelők vására

  Szatmári Termékek
  Kossuth-kert – Partiumi Borudvar Electro Center színpad
  Sakkverseny – Junior sakkverseny (10-14 éves korosztály számára)

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Te is régóta keresed a megoldást, hogy hosszú távon jól érezd magad a bőrödben? Vagy már majdnem teljesen feladtad a sokadik fogyókúra után? Esetleg már figyelmeztet a tested betegségekkel, hogy itt az ideje változtatni? Akkor jó helyen jársz. Gyere el egy ingyenes testösszetétel mérésre a sátorunkhoz, hogy megtudd, hány éves a szervezeted. Minden mérés mellé kapsz egy ajándékkupont, mellyel részt vehetsz egy komplexebb állapotfelmérésen, és eldöntheted, hogy a program neked való-e vagy sem. Lehet, hogy épp az Életmódi életmódváltó program az, amit keresel. Várunk szeretettel!
  Tavesz baktalo! Összeállítás cigány zenéből a Fekete rózsák tolmácsolásában

  Koncert
  Kossuth-kert – CBA Népzenei és gyermekszínpad

  Kvíz
  Kossuth-kert – Partiumi Borudvar Electro Center színpad

  Kovács Zsolt az Erdélyi Kvízbajnokság megálmodója és kvízmestere, amelynek keretében rendszeresen tart teltházas kvízműsorokat Erdély öt városában. Kvízestjei személyre szabottak, aktuálisak és a közösség legfontosabb témáit és problematikáját dolgozzák fel. A PMN-re harmadik alkalommal egy különleges, a rendezvény történelmével kapcsolatos műsort hoz, amelyre máris lehet szervezni a max. 5 tagú csapatokat! A szórakozás garantált! A részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/CHNXM9eSMotv6kQj9 12ö12ö

  Programok
  Kossuth-kert

  A Szamedtali során beleláthattok hogyan zajlanak  Szamedt (Szatmár Megyei Diáktanács) rendezvényei. Izgalmas vetélkedőkkel, közösségi programokkal várunk minden diákot. Gyere el, és hozd az egyik barátodat is!

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  A Don't Stop The Queen tribute zenekar tagjai egyszerre rajongók és tapasztalt zenészek, különböző projektekben. Céljuk, hogy a legmegnyerőbb és kikezdhetetlen módon mutassák be a Queen életművét, hangsúlyt fektetve egyrészt a közismert slágerekre, de a kötelezők mellett a rajongói körökben kedvelt "nem greatest hits" jellegű dalokat is műsorra tűznek. Klasszikus stadion rock hangzás olyan zenészektől, akiket a Queen szeretete hozott össze, budapesti székhellyel.

  Stand Up Comedy
  Kossuth-kert – Partiumi Borudvar Electro Center színpad

  Senkinek sem kell bemutatni, hiszen mindannyian jól ismerjük a televízióból. Fábry Sándor magyar író, humorista, műsorvezető, dramaturg, érdemes és kiváló művész. Szerteágazó művészetét a kitűnő verbális és kommunikatív képességeire alapozza és azt sajátos egyedi humorral fűszerezi. Biztosan nem okoz csalódást a szatmári közönségnek!

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  A 4S Street 2018-ban alakult Gyergyószentmiklóson. A zenekart Alin Nicuta (ének, akusztikus gitár), Mihály Csaba (billentyű), Fülöp Loránd (gitár), Szabó László (basszusgitár) és Pál Andor (dobok) alkotják. Legelső nagylemezük Fellegvár címmel jelent meg 2019-ben, majd a második 2021-ben, amely a Szebb napok címet viseli. A fiatal zenekar 2022-ben, a Petőfi Zenei Díj – Év zenekarának járó elismerést szerezte meg. Dalaikat folyamatosan játszák a rádiók Magyarország és Kárpát-medence szerte, a Mesélek a bornak című szerzeményük a hazai youtube felkapott videói között a megjelenés hetében egészen a 21-ik helyig menetelt, továbbá a Spotify által összeállított napi frissítésű toplista (Viral 50 Hungary) első 30 dala közé is beférkőzött. A lemezen olyan közkedvelt dalok is helyet kapnak, mint az Üzenet a távolból vagy éppen a Hova tűntél. 

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Nekik köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált. A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Örömzene nyitott füleknek!

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis. Legendásan energikus élő koncertjeivel a 11 tagú zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentos magyarországi zenei fesztiválon kihagyhatatlan kedvenccé, míg külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik.

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A Bohemian Betyars és a Parno Graszt külön-külön is sikeres világszerte ismert és elismert zenekarok, akik mind szűkebb hazánkban és nagyvilágban letették a névjegyüket. Közös munkájuk során, a világzenei supergroup 2017 elején egyszerű céllal alakult meg; a magyar és cigány elemekkel gazdag népzenei hagyományt szeretnék a fiatal generáció számára bemutatni és elérhetővé tenni. A zenekar eltökélten bízik abban, hogy új zenei felfogásuk és hozzáállásuk a népzenei hagyományhoz a fiatal és az idősebb generáció között egy olyan hidat képez, mely erős kapcsolatot teremt a különböző korosztályok és nemzetiségek között.
  Karaoke, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében

  Koncert, Zene
  Kossuth-kert – CBA Népzenei és gyermekszínpad
  DJ Flashboy

  Koncert, Zene
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
 5. 2022. augusztus 21., vasárnap


  Sport és szabadidős
  Poiana Codrului étterem parkolója (Lalelei sugárút)

  Első alkalommal nyújt lehetőséget a Partiumi Magyar Napokokon a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, szervezett keretek között a Félmaratoni táv lefutására (21,1 km). Emellett lehetőség nyílik 5, 10 és 15 kilométeres táv teljesítésére is.
  Augusztus 21-én, vasárnap 09.00 órától van a rajt a Poiana Codrului étterem parkolójából (Lalelei sugárút).
  Gyülekező: 08.30
  A résztvevők a töltésen futnak majd Vetés irányába, onnan pedig vissza.
  2,5 kilométerenként biztosítunk a résztvevőknek egy checkpoint-ot, ahol kaphatnak vizet és megpihenhetnek. Ez nem egy verseny, tehát nem kötelező lefutni a távot.
  Jelentkezni lehet az alábbi kérdőíven: https://forms.gle/ZrE8EWyzhVFNbTfg7
  Sok sikert mindenkinek!

  Hagyományos ételek készítése, kóstolása, a Barátság Nyugdíjas Klub szervezésében

  Gasztro
  Kossuth-kert

  Szatmári Termékek
  Kossuth-kert

  A szatmáriak már jól ismerik a helyi termelők, gazdák, kézművesek portékáit és tudják, hogy a megjelölt standokról mindig jó minőségű, friss áruhoz jutnak. A minőségen kívül miért érdemes még helyi terméket vásárolni? Mert ezzel nem a multinacionális cégeket, hanem a helyi gazdaságot támogatjuk. A PMN keretében ismét lehetőségünk nyílik megbizonyosodni arról, hogy a helyi termékek jobbak, mint a külföldről importáltak. 

  Bábszínház, Gyermekprogram, Színház
  Kossuth-kert – CBA Népzenei és gyermekszínpad

  Csukás István és Szántó Viktória zenés, vidám előadása 

  Bábszínház, Gyermekprogram
  Kossuth-kert - Játszótér környéke

  Interaktív dramatikus játéktér gyerekeknek: Háry János történetei mozgó képekben elmesélve, gombócdobálda kicsiknek és nagyobbacskáknak, óriás pántlika fonójáték, őrzsekugli, Napóleon megfutamítása, óriás puzzle, stb.  
  Alkossunk együtt – kézműves foglalkozások korhatár nélkül, a Borókagyökér Egyesület szervezésében

  Kézműves
  Kossuth-kert
  Arcok–Barátok – kiállítás Bob Loránt rajzaiból

  Kiállítás, előadás
  Kossuth-kert
  Chillzone ifjúsági programokkal, előadásokkal a MIK szervezésében

  Programok
  Kossuth-kert
  Kétlelkes négykezesek – vers-bemutató Simonfy József és Fehér Imola költők közös kötetéből

  Könyvbemutató
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar
  Falmászás minden korosztálynak, a Salvamont hegyimentő közszolgálat szervezésében

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Bábszínház, Gyermekprogram, Koncert
  Kossuth-kert – CBA Népzenei és gyermekszínpad

  A Hanta Banda arra szánta el magát, hogy úgy szórakoztassa a közönségét, hogy azok aktív részesei legyenek az egész műsornak. Nem titkolt terv volt az is, hogy ne csak a gyerekek, hanem a felnőttek is mosollyal az arcukon távozzanak egy-egy koncertünk után,  hiszen valahol mélyen még ők is gyerekek, csak néha elfelejtkeznek róla.  
  Helyi bor- és pálinkatermelők vására

  Szatmári Termékek
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Programok
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  Kötetlen beszélgetés Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Kereskényi Gáborral, Szatmárnémeti polgármesterével, Maskulik Csabával, Szatmárnémeti város menedzserével, Kovács Mátéval, Szatmár megye menedzserével, Nagy Szabolcs és Magyar Lóránd parlamenti képviselőkkel, valamint Turos Lóránd szenátorral. Moderátor: Kovács Zsolt
  Sakkverseny – Senior sakkverseny (14-től 99 évesek számára)

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Programok
  Kossuth-kert

  Látványos, interaktív kísérletek kíváncsi, kísérletezni vágyó gyerekeknek Balog Laura mentoroktató segítségével pattogós buborékokat készíthetnek, elsajátíthatják a titkosírás rejtélyeit, lufis kísérleteket végezhetnek, és megtudhatják, miért nő olyan nagyra a fáraó kígyója. A FIT az általános iskolásokat megcélzó, iskolai oktatást kiegészítő tehetséggondozó program, amely olyan területekre nyújt betekintést a gyerekeknek, amelyek nincsenek jelen a közoktatásban, viszont a mindennapi élet, a jövőjük szempontjából fontosak; mindezt komplex, játékos oktatás, élménypedagógia segítségével. Azok a szülők, akik az MCC FIT programjába szeretnék gyereküket beíratni, a Partiumi Magyar Napokra ellátogatva, a gyerekprogramoknak helyet adó sátorban az MCC munkatársainál is leadhatják a jelentkezést, vagy pedig a fit.mcc.hu oldalon regisztrálhatnak. Az MCC egy exkluzív tehetségprogram, ami speciális tudást, összetartó közösséget és maradandó élményeket kínál a felvételt nyert diákoknak.

  Sport és szabadidős
  Kossuth-kert

  Te is régóta keresed a megoldást, hogy hosszú távon jól érezd magad a bőrödben? Vagy már majdnem teljesen feladtad a sokadik fogyókúra után? Esetleg már figyelmeztet a tested betegségekkel, hogy itt az ideje változtatni? Akkor jó helyen jársz. Gyere el egy ingyenes testösszetétel mérésre a sátorunkhoz, hogy megtudd, hány éves a szervezeted. Minden mérés mellé kapsz egy ajándékkupont, mellyel részt vehetsz egy komplexebb állapotfelmérésen, és eldöntheted, hogy a program neked való-e vagy sem. Lehet, hogy épp az Életmódi életmódváltó program az, amit keresel. Várunk szeretettel!

  Néptánc
  Kossuth-kert – CBA Népzenei és gyermekszínpad

  Széri Kukorók, avasújvárosi Bokréta és Kispiros, egri Csodaszarvas, szárazberki Lehajló Rozmaring, Szatmár Megyei Szamoshát Néptánc együttes, mikolai Gyöngyös Bokréta, daróci Pünkösdi Rózsák, óvári Ribizke, Röpike néptánccsoport és bogdándi Rozsmalint  

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  Helyi rendezvényeink rendszeres fellépői, már jól ismeri őket a szatmári közönség. Ezúttal is remek élő koncerttel készülnek, alternatív-, punk- és pop-rock ihletésű dalaikat és feldolgozásaikat hallhatják majd a rajongók. 2011 óta színesítik a szatmárnémeti zenei palettát. 

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A Funkorporation együttes 2011-ben alakult és azóta több száz sikeres koncertet tartott Románia szerte kávézóktól el egészen nagyobb fesztiválokig. 2012 májusában megnyerték a Médiabefutó ének-zene kategória fődíját, novemberben lettek a TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival) fődíjasai. 2013 áprilisában jelölték az együttest a Transilvania Music Awards Zenei Díj Tavalyi Legjobb Élő Koncert kategóriájában. 2019 december 16-án jelent meg a KRONIKL c. stúdióalbumuk, mely táncra invitál – hol egy dögös funky groove-val, hol egy szexi diszkós lüktetéssel, hol egy Motown-os időket idéző soulos-dzsesszes-popos “fincsiséggel”. 

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  Közös sikereik akkor kezdődtek, amikor Homonyik Sándor Vikidál Gyulával együtt dolgozott egy zenés darabban, megkérdezte tőle, hogy énekelne-e vele egy duettet. A duettből nagylemez, a nagylemezből pedig az 1989-es év legnagyobb lemezsikere lett. Az Álmodj királylányt az év dalának, Homonyik Sándort az év férfi énekesének választották. Menyhárt Jánossal és Vikidál Gyulával még két albumot készítettek közösen, az utolsót 1995-ben. Örökzöld slágerekkel készülnek az idei PMN-ra. 

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A zenekar eddigi 15 éve alatt az egész Kárpát-medencét és fél Európát bejárta, és több, mint ezer koncertje során szinte minden olyan hazai könnyűzenei platformon szerepelt, ahol a világzene teret kap. A fesztiválok és klubok világán kívül új szcénákat is szívesen fedeztek fel: színház, cirkusz, táncszínház, filmzene. Koncertjeiken korok, korszakok, stílusok, ízlések találkoznak, százak éneklik dalaikat, perdülnek táncra. Sokan a Góbé különleges hangzásvilágán keresztül találkoztak népzenével, vagy folklórrajongóként így váltak nyitottá modern zenei irányokra. 

  Koncert
  Kossuth-kert – Ecomatrix színpad

  A Moby Dick az a magyarországi rockzenekar, amely a trianoni határokon túl a legtöbbet fellépő együttesek között tartanak számon. 105. határon túli koncertjükre Szatmárnémetiben a Partiumi Magyar Napokon kerül kerül sorra. A zenekar tagjai egyben látják a Kárpát-medencében élő magyarságot. Rock kulturális szempontból nem lehetnek hátrányosabb helyzetben az anyaországon kívül élő rockzene szeretők. A Moby Dick 1981-ben Sopronban alakult rock banda. A rock és metálszíntér egyik legrégebbi és kétségtelenül legjelentősebb formációihoz tartozó zenekara. A ma is aktívan koncertező banda nem egyszerűen a névjegyét tette le a rockzenei élet színpadára, hanem kemény hangzásával, stílusformáló zenei világával alapvető hatással van a jelenkori fiatal generáció alkotói tevékenységére is. Sokan a Moby Dick miatt kezdtek el zenélni és bandát alapítani, hogy továbbvigyék azt az életérzést és világlátást, amit megismertek a „bálnavadászok” zenéjében és koncertjein.

  Koncert
  Electro Center színpad, Kossuth-kert – Partiumi Borudvar

  A fúvószenekar tagjai szinte kivétel nélkül rezes zenészek: három trombitás, három harsonás, két tubás, egy dobos, és egy "énekes". Zenei stílusuk az electro brass, melyre népszerű pop számokat hangszerelnek, de saját számokkal is büszkélkedhetnek. Felléptek már számos szórakozóhelyen, fesztiválokon, illetve utcazene fesztiválok közönségét örvendeztetik meg rendszeresen vidám zenéjükkel. 

  Koncert
  Tarr Beton színpad – a Szatmár Megyei Múzeum előtt

  Bródy János Kristóf Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, zeneszerző, szövegíró, a magyar kultúra egyik emblematikus alakja lett. 1964-ben, az érettségi után került az Illés-együttesbe, ahol Szörényi Leventével számos olyan dal szerzője lett, melyek megjelenését sokan origónak tekintik a magyar rock történetében. Az Illés repertoárjának kialakításával a szövegíró és gyakran dalszerző Bródy János a magyar rockzene ikonikus alakjává vált. Elsősorban dalszerzőnek tartja magát. Koncz Zsuzsa és Halász Judit mellett írt dalokat Zoránnak, Somló Tamásnak, Gerendás Péternek, Komár Lászlónak is, és egy időben Várszegi Gábor nevében az Omega szövegeit is ő írta. Dalszövegeit először 1983-ban adták ki Jelbeszéd címmel, majd 2010 tavaszán jelent meg Ne várd a májust címmel versként is olvasható szövegeinek gyűjteménye. 2016-ban Magyarok közt európai címmel a Hangzó Líra sorozatban jelentek meg versei Bálint András előadásában. Eddigi pályafutása során több mint 60 nagylemez elkészítésében működött közre, körülbelül 800 dal szövegét és 200 dal zenéjét szerezte.