Lemezlovasok a régióünnepen

2019. augusztus 14., szerda

Yoda Yoga színpadot állítanak idén a 18. alkalommal megszervezett Partiumi Magyar Napokon, ahol erdélyi lemezlovasok lesznek a partifelelősök. A régió legjobban várt fesztiváljának szervezői idén is programok széles tárházával és a különböző zenei műfajok valódi kavalkádjával készülnek az eseményre.

 

„A PMN szervezői minden évben arra törekszenek, hogy változatos, mindenféle zenei ízlést kielégítő felhozatallal lepjék meg a partiumi közönséget. Ezért a színpadok deszkáin jobbnál jobb fellépők és zenekarok váltják majd egymást, viszont a klasszikus értelemben vett koncertek mellett egy különleges újdonsággal is készülünk erre az évre. A Yoda Yoga színpadán ugyanis két fiatal, ám annál tehetségesebb erdélyi DJ fogja majd pörgetni a lemezeket, és korábbi performanszaikat látva biztosan lehetünk abban, hogy a srácok Szatmárnémetiben is feledhetetlen bulit tolnak majd le” – mondja Barta Zoltán programkoordinátor.

 

Az augusztus 23-i, azaz péntek esti parti hangulatfelelőse 22 óra 30 perctől a kolozsvári gyökerekkel rendelkező Német Előd, vagy ahogyan legtöbben ismerik, DJ Dodo lesz. A lemezlovas mindig nagy gonddal válogatja össze a szettet, hogy aztán a kész produktummal az önfeledt boldogság életérzését adhassa át közönségének. DJ Dodo korábban meghódította az Electric Castle, az Untold, a Vibe és a Double Rise fesztiválok közönségét is, és olyan előadókkal is állt már egy színpadon, mint a német Borrowed Identity, az angol Pillowtalk, James Zabiela, Sam Divine vagy épp Dub Pistols, de a holland Kraak and Smaakhoz is volt már szerencséje, csakúgy, mint a magyar Iamyankhoz vagy Infraghanfihoz.

 

Szombaton is érdemes lesz visszatérni a Yoda Yoga helyszínére, ugyanis a bulivonat éjféltől DJ Smoothnoise-szal zakatol tovább. Smoothnoise, azaz Henter Hunor a 2010-es esztendő derekán döntött úgy, hogy a vizuális művészetének múzsáját, a zenét mélyebben is elkezdi tanulmányozni. Általában azokat az igényes elektronikus zenéket részesíti előnyben, melyekből nem hiányoznak az instrumentális hangzások, a hidegrázó vokalitás, valamint az erős, tört ütemek és a mély basszusok sem. Egyediségét és rátermettségét már ő is bizonyította az Electric Castle színpadán, és neve azoknak sem idegen, akik rendszeres résztvevői a hamisítatlan egyetemista buliknak.

 

Két feledhetetlen estének nézünk tehát elébe a fiatal DJ-nek köszönhetően, ám a pörgetések között érdemes lesz a nagykorúvá érett PMN további helyszíneit is felkeresni, hiszen mindenhol remek programkínálattal és koncertekkel várják az érdeklődőket augusztus 20-a és 25-e között a Partium legkedveltebb fesztiválján.