Ákos-koncert koronázza meg a régióünnepet

2019. augusztus 13., kedd

Ákos, a Kossuth-díjas énekes-dalszerző tavaly áprilisban töltötte be az 50. életévét, ezzel egyidőben ünnepelte a pályafutásának 30. évfordulóját. A múlt év intenzív turnézással telt és számos ünnepi kiadvánnyal. Idén egy rockturnéval járja Magyarországot, de számos határon túli magyar településre is eljut Turné 2019 műsorával. Ennek egyik állomása Szatmárnémeti, amely 18. Partiumi Magyar Napok zárókoncertje lesz.

„A partiumi fesztiválozóknak egy fergeteges koncertélményben lesz majd részük, Ákos ugyanis nem egyedül látogat a városunkba, közel félszáz fős stábja is elkíséri. Annak érdekében, hogy az előadóművész dalait a legtökéletesebb hangzásban adhassa elő, a zenei élményen pedig a lehető legtöbb PMN-résztvevő egyformán részesülhessen, úgy döntöttünk, hogy ebben az évben a régióünnep zárókoncertjét augusztus 25-én, 21 órától új helyszínen, az Aushopping (Auchan) parkolójában szervezzük meg, a Tarr Beton színpadán, az Aushopping és a Tarr Beton támogatásával.” – mondta Barta Zoltán programkoordinátor.

Mivel a Partiumi Magyar Napok csapata idén arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy a teljes rendezvény környezetbarát legyen, ezért a szervezők a szatmáriaknak azt ajánlják, gyalog vagy a rendelkezésükre bocsátott tömegközlekedéssel érkezzenek a helyszínre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a messzebbről, autóval érkezők ne tudnának leparkolni, a sokak által várt koncert napján ugyanis egy, az áruház mögött található négy hektáros területen sorakozhatnak majd fel a járművek.

Barta Zoltán szerint „a professzionális hang- és a fénytechnika, a makulátlan minőségű hangosítás, a fergeteges hangulat és Kovács Ákos szívet-lelket átjáró előadása kétségtelenül egy egyedülálló élménnyel szolgál majd a közönségnek, és méltó befejezése lesz az egyhetes, színvonalas régióünnepnek”. Aki nem szeretne lemaradni az egyedülálló zenei élményről, tegye szabaddá augusztus 25-ét, a koncert 21 órakor kezdődik, de már előtte lehet hangolódni az estére a régióünnep különböző programjain.