“A mai világban nem elég a jó termőföld” – A PMN ad otthont az I. Agrárakadémiának

2018. augusztus 27., hétfő

Milyen pályázati lehetőségek vannak a mezőgazdaságban? Mit kell tudnunk az agrártámogatási rendszerről, hogyan adjunk le sikeres pályázatot? Melyek a szatmári termékek, hogyan tudjuk népszerűsíteni őket? Ezekre és számos más kérdésre is választ kapunk az I. Agrárakadémia keretében, augusztus 22-én szerdán 10 órától az Iparos Otthonban!

“A mai világban nem elég a jó termőföld. Fontos tudni az agrártámogatásokra vonatkozó pályázati lehetőségekről, mindezt első kézből, szakemberektől” – nyilatkozta Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a parlament Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Különleges Szolgáltatások Bizottságának tagja, aki előadást is fog tartani a témában a találkozón.

Winkler Gyula európai parlamenti képviselő a közös Európai Úniós agrárpolitika jövőjéről, Botos Beáta, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségének (AFIR) munkatársa pedig pályázati lehetőségekkel ismerteti meg a jelenlévőket. ”Az EU-s mezőgazdasági támogatások nem elérhetetlenek. Minden gazdának tudni kell, miként hívhatja le ezen alapokat és hogy ezen források milyen feltételek mellett segítik gazdaságukat” – hangsúlyozta Winkler Gyula.

Az I. Agrárakadémián előadást tart még Szulák Edward Zoltán, a nagykárolyi Mezőgazdasági  Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) vezetője, Gergely  Krisztián, az OTP Consulting Románia regionális igazgatója,  valamint Botos Beáta, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségének (AFIR) munkatársa is.  A találkozó végén a résztvevők meghívást kapnak Huszti Zoltán gazdálkodó mintafarmjának meglátogatására, amit ebéddel egybekötött, kötetlen beszélgetés követ majd.

Az I. Agrárakadémiát szervezi a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, az Agrárminisztérium támogatásával, partnerek: Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés.