Kossuth-kert

(Foto: Czinzel László)

A Kossuth-kert Szatmárnémeti legnagyobb, 22 holdas fásított parkja, többek között játszótér, sétányok, kisvasút, mesterséges tó, sziget is található benne. Itt kerül megrendezésre évente a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat, a gyereknap és számos könnyűzenei koncert is. Egykor állatkert működött benne, de itt állt a híres Kioszk épülete is. (Forrás: Wikipedia)

A Kossuth-kert megalapítója Kiss Gedeon, Szatmárnémeti egykori városkapitánya. Gida bácsi, ahogyan Kiss Gedeont nevezték, fontos fejlesztéseket valósított meg Szatmáron az 1800-as évek második felében. Többek között megterveztette és kialakította a sétateret és a Kossuth-kertet, ahol korábban mocsaras terület volt. Mellszobra 2010. december 20. óta áll a park Zöld Háza előtt.

Anya nézd mit tudok már!

vasárnap, 2017. augusztus 27. 10:00 - 13:00

A Boldog Scheffler János Központ szervezésében: Baba-mama program a 0-2 éves korosztály számára, illetve okosító torna előre kialakított pályán a 3-5 éves korosztály számára

Kézműves műhely

vasárnap, 2017. augusztus 27. 11:00 - 19:00

Kézműves műhely a Polipol Kft. szervezésében.

Fotókiállítás

vasárnap, 2017. augusztus 27. 11:00 - 19:00

VividLens fotókiállítás és fotósarok Rádu Tímea szervezésében

Kutyaiskola

vasárnap, 2017. augusztus 27. 11:00

Kutyaiskola: A Dog Training kutyaiskola standja: állatsimogatás, vakvezető kutyával való sétálás, tanácsadás A vakvezető kutyákat tisztelet és kíváncsiság övezi. Sokak számára rejtély, hogy ember és kutya hogyan képes hatékonyan kommunikálni, dolgozni, megbízni egymásban. A vak ember számára a kutya nem segédeszköz. Sokkal több annál. Olyan társ, aki fogyatékosságával, jó és rossz tulajdonságaival együtt elfogadja és segíti a látássérült embert úgy, hogy teljes szabadságot, önállóságot és biztonságot nyújt.

Oldalak