CBA színpad - Tűzoltótorony

A szatmárnémeti tűzoltó-torony a régi Pannónia szálló (ma Dacia hotel) mögötti téren áll, 45 m magas.

A tornyot 1903-ban kezdték el építeni, 1904-ben készült el, s ekkor került sor ünnepélyes felavatására is. A tűzvédelmi célokat szolgáló épület felső szintjén körbefutó erkélyről a Szatmári síkságon épült város teljes egészében belátható volt.

A téglából készült torony alsó negyede négyszögletes, párkánysorral díszített. A torony bejárata fölött timpanondíszítéssel. A kerek toronyrész tető alatti utolsó szintjén nyitott, fémből készült erkély fut körbe, teteje kettős hagymakupolával zárt.

A torony körerkélyéről csodálatos kilátás fogadja az idelátogatókat.

2005-ben újították fel. A kora délutáni órákig látogatható. (Forrás: Wikipedia)

A berni követ

csütörtök, 2017. augusztus 24. 22:00

Filmvetítés: A berni követ.

Kukorica Jancsi, a vitéz

csütörtök, 2017. augusztus 24. 11:00

Kukorica Jancsi, a vitéz A műsorban Petőfi Sándor: János vitéz című elbeszélő költeményét dolgozza fel a Kuttyomfitty Társulat humorral és tánccal bőven fűszerezve. A varázslatos történeten keresztül a nagyérdemű, olyan érdekeségeket láthat mint török hastáncot, barokk menüettet. Az előadás alatt több néző is be van vonva a történetbe. A Kuttyomfitty Társulat előadása 5 éven felülieknek. Szervezi az Art Projekt Egyesület

Liza, a rókatündér

szerda, 2017. augusztus 23. 22:00

Liza, a rókatündér. Liza, a csinos, ám szerény ápolónő tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti.

Magyar film, rendező Ujj Mészáros Károly.

Oldalak