Színezd újra! – kis bútorfestő workshop

Időpont: 
vasárnap, 2017. augusztus 27. 12:00 - 17:00

Színezd újra! – kis bútorfestő workshop
Radu Tímea irányításával.
A Magyar Ifjusági Kezdeményezés szervezésében augusztus 27-én 12:00 órától kisbútorfestő workshopra kerül sor Szatmárnémetiben. Az esemény partnerei: Vinterio Furniture és Identitas Alapítvány, valamint a Vivid Lens.

Eseményünkre olyan ügyeskezű és kreatív személyeket várunk, akik nem elégednek meg egy-egy bútor „alaptulajdonságaival”, hanem fontos számukra a hozzáadott érzelmi értéke is. Várunk sok szeretettel, ha Te is hiszel abban, hogy az antik és vintage bútorok új esztétikai esélyt adnak a mai, modern enteriőrök sikeréhez!

Ezen a kisbútorfestő workshopon elsajátíthatod a bútorfestés alapjait, apró trükkjeit, az antikolás folyamatát a bútordarabon, amelyet magaddal hozol és egy új darabbal térhetsz haza, valamint kipróbálhatod a német Lignocolor OLD SHABBY CHIC krétafestéket.

A festékről:
A lignocolor egy fantasztikus alternatíva a krétafesték piacon. Rendkívül jól terül, szagtalan, nagyon kiadós, gyorsan szárad és vízbázisú. Gyönyörű pasztell színei metál színekkel kombinálhatóak, az ellenálló felületet a vízbázisú fedőlakk biztosítja. A különböző színek egymással jól keverhetőek. A festék textúrája selymesebb, homogénebb, ebből adódóan gyönyörűen foltmentesen terül, az ultramatt felület mellett igazán elegáns hatást lehet elérni. Antikolható, egymásra felkenve multicolor effektet érhetünk el. Fára, üvegre és egyéb felületekre egyarat használható. Hozd magaddal egyik régi kisbútrodat és probáld ki te is!

Az esemény a Partiumi Magyar Napok keretein belül lesz megszervezve, tehát bútorokat festeni a Kossuth Kertben tudunk majd, pontosabban a MIK bázison, azaz az Ifjúsági szigeten.

Fontos megjegyezni, hogy a hasonló workshopoktól eltérően, ez teljesen INGYENES!

Megjegyzés: A bútor, amennyiben lehet jó állapotú legyen, felülete ne legyen sérült. Az 5 órás foglalkozáson nem lesz idő hosszas restaurálásra, így lehetőleg a bútordarab legyen festésre előkészítve. Figyelembe véve a rendelkezésre álló időt, kérünk mindenkit hogy kisebb bútordarabokat hozzon (pl. szék, asztalka, éjjeliszekrény stb.)